EUROPA FOOD HOTSPOT

FUERTEVENTURA | WHERE TO EAT

Voor wie naar het Noorden van Fuerteventura reist, deel ik graag enkele adresjes in Corralejo, Cotillo, Villaverde en Betancuria waar je lekker kan eten. Getest en goedgekeurd.

baobaB ° CORRALEJO

Hipster plekje voor vegetariërs en veganisten met een erg aantrekkelijk assortiment salades en wraps. De drankenkaart is voor niet-veganisten zoals ik een ware expeditie. Hier geen koffie, maar groene thee en amandelmelk. Ook speciallekes als Goldmilk (kokosmelk, kurkuma en zwarte peper) en Macaccino Afro (sojamelk met rauwe cacao, maca en kaneel). Nummer een verrassend lekker, nummer twee echt niet mijn meug.

Baobab Juice Bar + Casa Vegetariano 4 sfeerbeelden met een hart voor dieren

Plus voor ouders: Baobab ligt aan een vrij groot speelpleintje, het terras ligt lekker in de zon en het is er bijna altijd windstil. Kan tellen op dit eiland.

Adres: Calle Josè Segura Torres 14, Corralejo
Facebook: Baobab

Piazza grande °CORRALEJO

Italiaanse Dolce Vita. En goede espresso! Je kan er ontbijten, lunchen en cocktails slurpen. Het interieur is een en al surf vibe. Gezellig hoekje met boeken binnenin, terrasje buiten met zicht op datzelfde speelpleintje van Baobab.

Sfeerbeelden van Piazza Grande, een koffiebar slash eethuis met surf accessoires als decoratie.

Adres:Calle María Santana Figueroa, Corralejo
Facebook: Piazza Grande

GREGORIO EL PESCADOR °CORRALEJO

Een absolute aanrader voor wie zot is van lekkers uit de zee. Het restaurant bevindt zich in de oude stad, in een autovrij steegje nabij de haven. Deze familiezaak bestaat al lang en founding father Gregorio was een lokale visser. Weet je echt niet wat kiezen? De vis in de zoutkorst en de pulpo zijn mijn favorieten. Thank me later.

Adres: Calle la Iglesia, 11, Corralejo
Tel: +34 928 86 62 27

La nativa °CORRALEJO

Jongetje bestelt een ijsje in La Nativa ijssalon. Hij staat op een krukje aan de toog om het ijsje aan te nemen en smult er van.

Veel liefde voor dit klein, schattig ijssalon. Voor de kleintjes staat er een krukje om te kiezen uit het assortiment vers gedraaid roomijs. Buiten kan je rond een boompje zitten terwijl de kinderen op het autovrije pleintje kunnen ravotten. Ook grote coupes beschikbaar.
Adres: Av. Nuestra Senora del Carmen, 46, Corralejo

AzZurro ° COTILLO

Wie van Cotillo naar de vuurtoren wil rijden, passeert dit leuke restaurant met zicht op zee. Wit interieur met blauwe accenten, zwartwitfotografie siert de muren en sfeermuziek op de achtergond. Dit is vakantie! Grote troef is het prachtige, witte zandstrand van Playa de la Concha dat er net voor ligt. Maar ook de cuisine is voortreffelijk. Aangenaam verrast door hun spaghetti met olijven, geitenkaas en tomaten. Puur en simpel. Ook zeker proberen: Pulpo de Gallega (gekookte inktvis besprenkeld met olijfolie, paprikapoeder en fleur de sel). Eenvoudig maar zo intens van smaak. Loved it!

Gegeten in restaurant Azurro, Cotillo: pasta met geitenkaas/ zwarte olijven en verse tomaten, Bruchetta's en Pulpo de Gallega, gekookte inktvis met paprikapoeder en fleur de sel.

Adres: Avd. Los Lagos 1, Corralejo
Facebook: Azzurro

BODEGON DON CARMELO ° BETANCURIA

Wie met kindjes het eiland rondrijdt , kan best eens wat afleiding gebruiken. Dit restaurantje heeft een terras met zicht op het speelpleintje dat er net voor ligt. Je eet er lekkere tapas op een boogscheut van de Santa Maria kerk.

Sfeerbeelden van Bodega Don Carmelo in Betancuria: de mooie patio met sinaasappelboompje, interieurfoto met ridderharnas, spelend jongetje op speelpleintje aan de bodega en lunch (tomaten met geitenkaas en munt, stoofpotje van geit en kip met groenten als tapas.

Wij aten er een frisse salade van tomaten, geitenkaas en munt. Erbij de bekende Canarische patatas, een bordje kip met groenten en stoofvlees van geit. Genoten!
Adres: C. Alcalde Carmelo Silvera, 4, Betancuria
Facebook: Bodegon Don Carmelo

EL HORNO ° VILLAVERDE

*horno = oven

Een van de beste restaurants op Fuerteventura volgens vriend en eilandkenner Nick om de lokale cuisine te proeven. Zeker voor de liefhebbers van een goed stuk vlees. Specialiteit zijn de grillades op houtskool. Binnen waan je je in een oud Canarisch huis met veel decoratie aan de muren: van oude foto’s en slierten look tot skeletten van geitenkoppen en oude geweren.

Authentiek Canarisch restaurant El Horno in Villaverde. Aan de muren hangen oude foto's, look en pepers, landbouwwerktuigen, geweren en skeletten van geitenkoppen. Het vlees wordt gegrild in een haard met houtskool.

Als voorgerecht deelden we met zijn drietjes de ensalada templata (een overheerlijk slaatje met lauwe oesterzwammen, langoustines, avocado, gegrilde amandelen, rozijnen en lookolie) en carpaccio de pulpo con caricoles (absolute aanrader van inktviscarpaccio met schilfers geitenkaas en alikruikjes). De heren namen een steak met pepersaus en ik de uit de kluiten gewassen cabrito al horno (in de steenoven gebakken babygeit). Lekker maar eerder om te delen want erg veel om alleen op te eten.
Adres: Ctra. Gral, 44, Villaverde
Facebook: El Horno

Smaken uit Fuerteventura die je zeker geproefd moet hebben:

 • Queso Majorero (de cabra)
  Geitenkaas gemaakt en afkomstig van een van de geitenmelkerijen op Fuerteventura. Met olijven of tussen een sandwich al heel erg lekker. Maar als kaassaus bij de pasta ook heerlijk.
 • Gofio – historisch Canarisch krachtvoedsel 
  Dit is donker gemalen meel van geroosterde tarwe, gerst, maïs of kikkererwten. Het is ontzettend rijk aan eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen (ijzer, magnesium en zink). Je kan er brood van maken, bij de melk of koffie doen, in de soep of saus mixen maar ook verwerken in desserts. Het ijs dat ze hiervan draaien smaakt naar mokka. Ik bracht een pakje gofio mee naar huis en maakte er al erg lekkere pannenkoeken mee.
 • Tuno Indio
  Van de cactusvruchten van de Tuno Indio plant maken ze o.a. confituur maar je kan het vruchtensap ook gewoon opdrinken. Net als rodebietensap vind je het lekker of niet. Rijk aan ijzer en vitamine C,  verlaagt het de cholesterol en de suikerspiegel .
 • Papas Arrugadas
  Kleine schrompelaardappeltjes in de schil gekookt met een zoutkorst.
  Die worden meestal gedipt in
 • Mojo rojo/ picon/ verde
  De rode saus bevat knoflook, azijn, olijfolie en paprika. Je kan ook voor de pikante versie kiezen (picon). De groene variant is gemaakt van tuinkruiden zoals peterselie en koriander en is milder van smaak.
 • Bienmesabe (‘Smaakt me goed’)
  Deze populaire dessertsaus van Moorse oorsprong is gemaakt van eieren, amandelen, honing, suiker, kaneel en citroenzeste. Proef het als topping bij een bolletje vanilleijs. LEKKER!

 

Pics/ Text © Mom Runs The City

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: