NOORD-AMERIKA REIZEN

VERENIGDE STATEN⎟ NEW YORK CITY, LOWER EAST SIDE x LITTLE ITALY x CHINATOWN

NEW YORK. City of dreams. In deze reeks vertel ik je hoe ik mijn 4 dagen in de bruisende stad beleefde. 4 dagen, 4 routes met ideetjes & tips waar jij ook mee verder kan bij jouw bezoek aan 'the CITY'.
Street art Lower East Side, New York. Queen Adrea
Street Art by Queen Andrea van ‘Superfreshdesign’.

DAY 4 in NYC:  LOWER EAST SIDE

Na onze ochtend in L.I.C. trokken we naar Lower Manhattan. De Lower East Side grenst aan de buurten Chinatown, Little Italy en East Village. Groezelige stegen en ouderwetse appartementsgebouwen wisselen af met luxe-woningen en aparte winkeltjes. De wijk trekt vooral hipsters aan door de aanwezigheid van trendy bars en restaurants. Voor onze laatste namiddag in ’the big apple’ gingen we in L.E.S. vooral voor de couleur locale.

#1 STREET ART & VINTAGE SHOPS 

Kobra Street art Lower East Side, New York.

Economy Candy, Lower East Side, New York.
Economy Candy, New Yorks oudste snoepwinkel met de gaafste en zotste sweets ooit!
OBEY, Street art Lower East Side, New York.
Street Art by OBEY.

In de Lower East Side kom je heel wat street art tegen van bekende artiesten. Opvaller van formaat is het werk van Queen Andrea, een geboren en getogen NewYorkse bekend om haar oversized typografische kleurbommen van murals. Ook Kobra is hier vrij aanwezig. De Braziliaanse artiest liet over gans New York zijn spuitbussen vloeien,  wie dus nog meer Kobra wil zien tijdens zijn verblijf, moet zeker deze link van Silvie Bonne lezen. Een leuk winkeltje om te bezoeken, is Economy Candy. Het is de oudste snoepwinkel van New York en wordt al 3 generaties door dezelfde familie gerund. Ik botste er ook op 2 vintage kledingwinkels die mijn aandacht trokken. Bij Flamingos koop je tweedehands ‘by the pound’. Ik betaalde er zo’n 12 euro voor een eighties denim dress. Iets duurder maar absoluut een kijkje waard is Edith Machinist. Zij verzamelt unieke vintage wear & accessoires. Haar boetiek is echt een verborgen pareltje. Op terugweg dronken we nog een ginger beer bij Sonnyboy. Je kan er de ganse dag en avond terecht, voor een drankje en een hapje.

 

#2 GOOD FOOD, GOOD MOOD

‘Werelds eten op wandelafstand’

50 Bowery hotel New York City Room with a view
Room with a view @50 Bowery
50 Bowery hotel New York City
Onze NYC rustplek @50Bowery hotel
Spaghetti Meatball in Mulberry St., Little Italy
Wayan New York City restaurant
Indonesisch bij Wayan NYC
Casa Bocado New York, Mexican food Tortilla
Mexicaans bij Casa Bocado

Wij verbleven op de grens van Lower East Side met Chinatown in boetiekhotel, 50 BOWERY. Ik vond dit een goed hotel, mooi van interieur maar ook uitstekend gelegen. Na heel wat kilometers in de benen, konden wij op korte afstand van ons hotel elke avond kiezen uit ontzettend veel leuke, trendy restaurants.
Bij Wayan aten we heerlijk Indonesisch aan de gezellige bar. Onze eerste avond gingen we voor de Maleisische keuken van Nyonya in Chinatown. De tweede dag, met 20km op de teller, hadden we nood aan koolhydraten. Die vonden we bij Marcello’s in Little Italy.
Na onze middag doorheen Lower East Side stopten we op terugweg naar ons hotel bij Casa Bocado voor mexicaanse tortilla’s.
Bij ons hotel hoorde ook een rooftop bar. The Crown is ’s morgens en ’s avonds open. Prijzig om er elke ochtend te ontbijten maar voor onze laatste voormiddag de ideale plek om onze NYC-trip met een fantastisch uitzicht op de Empire State building en de rest van Manhattan te eindigen. Maar de ultieme afsluiter foodwise deden we op JFK Airport (knipoog).

IMG_1987

Adressen & nuttige links
LOWER MANHATTAN
LOWER EAST SIDE
* SHOP: ECONOMY CANDY, 108 Rivington St., NY 10002.
* SHOP: EDITH MACHINIST, 104 Rivington St., NY 10002.
* SHOP:FLAMINGOS VINTAGE POUND STORE, 57 Stanton St., LOWER MANHATTAN, NY.
* DRINK & RESTO: SONNYBOY, 65 Rivington St., NY 10002.
CHINATOWN/ LITTLE ITALY/ NOLITA
* HOTEL: 50 BOWERY, 50 BOWERY, NY 10003
* ROOFTOP TERRACE: THE CROWN, 50 BOWERY, NY 10003
* RESTO: NYONYA, 199 Grand St, LITTLE ITALY, NY 10013
* RESTO: MARCELLO’S, Mulberry St., LITTLE ITALY, NY 10013
* RESTO: WAYAN NYC , 20 Spring St., NY 10012
* RESTO: CASA BOCADO, 341 Broome St., NY 10013

x FOLLOW ME x

FACEBOOK –  INSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: