NOORD-AMERIKA REIZEN

VERENIGDE STATEN⎟ NEW YORK CITY, L.I.C. met NY-kenner en fotografe SILVIE BONNE

Long Island City, New York.

DAY 4 in NYC:  LONG ISLAND CITY

Long Island City maakt deel uit van Queens en is een herontwikkeld industriegebied langs de East River. Het biedt je een prachtig uitzicht over Manhattan. Verder veel hoogbouw maar ook opvallend veel kunstgalerieën, trendy bars en restaurants. Niet gek dus dat vooral young professionals zich nestelen in dit stadsdeel. Het rustige Gantry Park Plaza aan het water is trouwens erg geliefd onder de locals.

 LONG ISLAND CITY

‘Foto -en koffiedate met Brugse expat’

Long Island City, New York, ontbijt in Café Henri..
Ontbijt in L.I.C. bij Café Henri.

Long Island City, New York.

Long Island City, New York. Pepsi Cola sign.

Dit deel van New York verkenden we met beroepsfotografe Silvie Bonne, afkomstig uit Brugge. Zij heeft in L.I.C. gewoond en we spraken er af in Sweetleaf voor een koffie en leuke babbel. Ik kende Silvie al voor ze haar man naar New York volgde voor een buitenlandse werkervaring. Al bij haar aankomst in ’the big city’  trok ze onmiddellijk de stad in om de bekende plekken op haar ‘one of a kind’ manier te capteren. Deze unieke NYC-beelden bundelde ze in het boek ‘NYC guide for Instagrammers’ waar ze 100 spots deelt met tips hoe je er de mooiste plaatjes kan schieten. Ook ik liet me inspireren door haar boek en knowhow om de stad op een experimentele manier te fotograferen. Leuk voor op Instagram, maar ook vooral nadien voor het persoonlijk foto-album. Gelijklopend met het boek, vulde ze ook haar blog met NYC-ervaringen. Voor wie dus op zoek is naar nog meer insidertips over New York, moet zeker Silvies blog raadplegen. En via  mijn Instagram valt er wat te winnen:

View this post on Instagram

WIN ⎮NYC = ALWAYS A GOOD IDEA Plannen om binnenkort naar de Big Apple te gaan? Deze city guide bundelt 100 instagramwaardige en te bezoeken spots in New York, geschreven door de Belgische fotografe @bonnesilvie . En ik mag 1 exemplaar weggeven. TO DO: *FOLLOW @bonnesilvie & @momrunsthecity. * LIKE deze foto. *COMMENT hieronder waarom & TAG jouw reisgenoot. Deelnemen kan tot donderdag 25 oktober '19, 23H. Enkel mogelijk voor Benelux-deelnemers. ⁠. . ✈️ 🇺🇸🍎 #ilovenewyork #newyorkstateofmind #newyork #ny #newyorkcity #nyc #usa #prettycitynewyork #streetsofnewyork #timeoutnewyork #thisisnewyorkcity #nycguideforinstagrammers . . #metime #wearetravelmums #travelwithme #loveyourtimetogether #travelgram #traveltheworld #belgianblogger #wanderlust #beautifulplaces #verrereizen #picoftheday #instagood

A post shared by Karin (@momrunsthecity) on

#2 PHOTOSHOOT MET SILVIE BONNE

‘Super NY-souvenir’

2019-08-06Karin&Roos-NYC(c)SilvieBonne-21

2019-08-06Karin&Roos-NYC(c)SilvieBonne-7

2019-08-06Karin&Roos-NYC(c)SilvieBonne-21

2019-08-06Karin&Roos-NYC(c)SilvieBonne-21

2019-08-06Karin&Roos-NYC(c)SilvieBonne-21
Street Art by James Naylor
‘Blending in’ in Dylans Candy Shop
Foto’s gemaakt door  © Silvie Bonne Fotografie.

Tijdens haar langdurig verblijf in New York bood Silvie Bonne fotoshootwandelingen aan in verschillende wijken van de stad. Zo kon je als toerist een wijk verkennen met haar als gids én terugkeren met prachtige beelden uit de iconische stad door haar genomen. Wij spraken met haar af tijdens haar laatste weken in ’the city’ voor ze naar Berlijn zou verhuizen. Hierboven deel ik enkele foto’s uit de shoot door Sylvie. Ik blijf het een prachtige souvenir vinden van mijn ‘snoepreisje’ naar New York met mijn zus. En wie weet, misschien kan je binnenkort ook wijken in Berlijn met Silvie verkennen …

#3 ROOSEVELT ISLAND TRAMWAY

‘Manhattan uit de hoogte’

Long Island City, New York.

Long Island City, New York.

Long Island City, New York.

Superleuk om te doen: deze gondelbaan verbindt Roosevelt Island met Manhattan. Wij namen eerst de ferry vanuit Long Island City naar dit eilandje op de East River. Wie over een trampas beschikt, hoeft hier niet meer te betalen maar gewoon zijn pas pinnen. De view over Manhattan, het bijna kunnen binnenkijken in de kantoren en het voorbijrazende verkeer zien terwijl je in de lucht hangt, maakt dit een unieke tocht! Bij het buitenkomen in Manhattan bots je op een kleurrijk werk van James Naylor.

Adressen & nuttige links:
* SILVIE BONNE FOTOGRAFIE.
* RESTO: CAFé HENRI , 1010 50th Ave, LONG ISLAND CITY, NY 11101.
* COFFEE & COCKTAILS: SWEETLEAF, 4615 Center Blvd, LONG ISLAND CITY, NY 11101.
* GANTRY PARK PLAZA: 4-09 47th Rd, LONG ISLAND CITY, NY 10007.
* NYC Ferry: 46th Ave and Center Blvd, LONG ISLAND CITY, NY 10044.

x FOLLOW ME x

FACEBOOK –  INSTAGRAM – PINTEREST – BLOGLOVIN

 

 

 

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: