FOOD HOME COOKING

JAPANSE RAMEN SOEP

Hoewel het blijft nazomeren voel ik mijn herfstkriebels al opborrelen. De frissere ochtenden en avonden en de merkbaar kortere dagen doen me goesting krijgen in een kom hete dampende soep! En dan nog het liefst een maaltijdvullende, noedelsoep.  Ik liet me inspireren door de overheerlijke Ramen Bowl die ik onlangs proefde in New York. (Meer over New York en resto Amami vind je in de blogpost over Brooklyn)

Amami, Japanese restaurant Williamsburg, New York

Wat was dat lekker!  En dat eitje erbij had zo’n aparte smaak! Die worden gemarineerd in een zoete rijstwijn met soja. Blijkbaar stak deze ei-bereiding ook al ergens in mijn keukenmap. – hou ik bij voor recepten uit tijdschriften die ik ooit nog eens wil testen. Ik ben nogal een verzamelaar 😉 – Soit, tijd dus om dit met onze verse kippeneitjes te testen.

Voor de  Japanse noedelsoep vond ik al snel via HelloFresh een eenvoudig recept , dat ik als basis kon gebruiken. Ik voegde wel heel wat extra groenten toe aan de lijst. Omdat ik hou van stevige maaltijdsoepen. Maar ook omdat ik genoeg veggies voor mijn partner wou brengen als alternatief voor de kastanjechampignons. Hij mag dit namelijk niet eten.

Ramen Noedelsoep Mirin egg

WHAT YOU NEED (4 pers.)

• 1 wortel • 2 stengels witte selder • 300g paksoi  • 4 cm gember • 1 rode peper • halve courgette • kip • sojasaus • 300 g chinese kool • 250g kastanjechampignons • handvol (diepgevroren) edamameboontjes •  400 g soja-, udon- of sobanoedels* • 2L kippenbouillon • 3 EL zonnebloemolie • peper en zout
* Mijn partner eet lactosevrij en moet opletten met gluten, daarom ook de keuze om sojanoedels te gebruiken. 
Voor de Mirin-eitjes
•  4 eitjes •  6 EL mirin*  • 6 EL sojasaus •  12 EL water
* Mirin = zoete Japanse rijstwijn met een laag alcoholpercentage. Indien je dit niet in huis hebt, kan je droge sherry gebruiken. De smaak zal wel licht anders zijn dan bij gebruik van de Japanse rijstwijn. 

WHAT YOU DO

  1. Voor de Mirin-eitjes: Verwarm de sojasaus, de mirin en het water en laat terug afkoelen. Kook de eitjes 6 min. en leg ze meteen in ijswater. Pel ze voorzichtig, leg ze in het sojamengsel en laat minstens 30 min. trekken.

  2. Bereid ondertussen de kippenbouillon. Ik gebruikte 1,5 blokje voor 2L kokend water.

  3. Schil de gember en snijd extra fijn. Raspen kan ook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ook fijn. Was alle groenten behalve de kastanjechampignons. Snijd de courgette/ selder in dunne reepjes en de wortel in dunne schijfjes. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi + chinese kool en snijd grof.

  4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of steelpan met deksel. Fruit de gember en rode peper 2-3 minuten op een middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paksoi en chinese kool toe en bak 1 minuut.
    Voor de niet-champignon variant: Neem een tweede wok/ steelpan, verwarm met wat zonnebloemolie en verdeel er de helft van de eerste pan in. Doe alles vanaf nu hetzelfde als in de eerste wok zonder de kastanjechampignons.

  5. Voeg de wortel, courgette en edamameboontjes toe en bak een 5 minuten. Voeg aan de eerste wok de champignons toe en bak nog 2 minuten verder.

  6. Voeg de bouillon toe aan de woks en laat 6 minuten afgedekt zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de gewenste noedels toe.

  7. Breng de soep verder op smaak met sojasaus, peper en zout.

  8. Verdeel de soep over kommen en voor wie dat wenst, leg er een mirin-eitje bij.

Meer recepten om thuis van te genieten? Lees dan verder in HOME COOKING.

Smakelijk・Oishiiおいしい

Ramen Noedelsoep Mirin egg
Aan de presentatie kan nog gewerkt worden, maar deze maaltijdsoep was zo MMMM….

 

x FOLLOW ME x

FACEBOOK – INSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: