DE PANNE FOOD HOTSPOT

UIT ETEN ⎮HUYZE ARMALOT BY JULIA

De MARINA staat bekend als een gastronomische Oostendse waarde sinds 1973. Ook op de nieuwe locatie schotelen ze pure Italiaanse klasse en exquise gastronomie voor. Eén van mijn favorieten in #8400.

ALL ABOUT FAMILY

Wie zich afvraagt wie de familie Armalot is, hoeft niet ver te zoeken. De naam van dit huiselijk lunchadresje is een samentrekking van de namen van de kinderen van de gastvrije uitbaters: Arthur, Marie en Charlotte. Julia is hun vierde kind.
Sandrine Auvray staat achter het fornuis. Als Northseachef brengt ze gerechten met vis enkel uit de Noordzee.

De keuze om op elk vlak te werken met lokale producten en leveranciers siert dit horecakoppel. Als aperitief bracht haar man, Franky, een glaasje cava met infusie van gember en voor onze zoon een vers geperst appelsapje afkomstig van een fruithoeve uit de regio. Dat hij uit een hippe mason jar met deksel en herbruikbaar rietje mocht meeklinken vond hij zo cool!  Ook onmiddellijk een blaadje en potloodjes op tafel, kinderen zijn hier echt welkom.

Weekendje Weg De Panne Westtoer Belgische Kust Huyze Armalot

Als starter kreeg ik een amuse van carpaccio van Sint-Jakobsmossel, mijn zoon een tomaten-basilicumsoepje terwijl mijn man genoot van een gebakken stukje eend met foie gras, mango en gekarameliseerde appel. Vervolgens koos ik voor een super gerechtje met primeurgroentjes en rode poon die in een Big Green Egg was gegaard. Voor hubby een viscurry en Timon gebakken kip met wortels en aardappeltjes. Alles vers en volgens het seizoen. Met liefde en passie gebracht.

Weekendje Weg De Panne Westtoer Belgische KustWeekendje Weg De Panne Westtoer Belgische Kust

Bij de koffie kreeg ik te horen dat Franky en Sandrine binnenkort uitbreiden naar een B&B met enkele kamers en aparte ontbijtruimte. Om te onthouden voor een volgende keer!

HUYZE ARMALOT BY JULIA
Ernest d’Arripelaan 13, 8660 DE PANNE
T: 058 62 58 62
Website: www.armalot.be

Dit bezoekje kwam er op uitnodiging van Sound of C en Westtoer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: