FOOD HOTSPOT OOSTENDE

UIT ETEN ⎮RISTORANTE MARINA

De MARINA staat bekend als een gastronomische Oostendse waarde sinds 1973. Ook op de nieuwe locatie schotelen ze pure Italiaanse klasse en exquise gastronomie voor. Eén van mijn favorieten in #8400.

Voor mezelf is het vooral ook een plek waar ik veel familiale herinneringen koester. Al als klein meisje – hadden we iets te vieren- dan deden wij dat in dit legendarisch Italiaans restaurant aan het Zeeheldenplein. Niet alleen voor de hoogstaande Mediterraanse cuisine maar ook voor het warme onthaal en de swingende sabayon die pater familias Domenico Acquaro telkens opnieuw met veel zuiderse charme voor ons aan tafel uit zijn armen én heupen losklopte.

EEN NIEUWE WIND

Maar kleine meisjes worden groot en dat geldt ook voor Vida, dochter van! Onder haar vleugels rees in maart 2019 een nieuwe Marina op Oosteroever. Een volgend hoofdstuk in een nieuw stadsdeel. Ze durft, die Vida!

Vida Acquaro Marina Ristorante Italiano Oostende

Het is pas onlangs dat ik haar Marina 2.0 bezocht. Jawel, terug om een verjaardag in familiale kring te vieren. En dat ik alle wild positieve verhalen proefondervindelijk kon op de som nemen.

Marina Ristorante Italiano Oostende

Al van bij de eerste stap was ik met verstomming geslagen door het prachtige, stijlvolle interieur. De indrukwekkende wijnkamer bij het binnenkomen, de gigantische open keuken, de marmeren elementen en messing accenten.  Zelfs het kleinste detail is met klasse afgewerkt. (bv. hoe het kleinste kamertje en de brandhaspel subtiel aangeduid worden).

Marina Ristorante Italiano Oostende

Marina Ristorante Italiano Oostende

Marina Ristorante Italiano Oostende

Maar sommige zaken veranderden niet. Zoals de mooie verzameling borden aan de muur van alle edities van ‘Met Kunst aan Tafel’ die een plaatsje kregen boven de witte piano. En de befaamde formule die hen met recht  bij één van de beste Italiaanse restaurants van heel België doet horen (score van 14/20 in Gault&Millau), bleef intact:

‘Passie voor het vak in combinatie met een uitmuntende service en producten van topkwaliteit blijft voor altijd ons handelsmerk,’ vertelt een fiere Vida aan onze tafel.

En dat is niet gelogen. Met ons viertjes genoten wij van een schitterend menu (Marina 3° Generazione) met zicht op Oostende en haar haven bij ondergaande zon. Nog wat foodfoto’s van de avond om bij te watertanden.

Fijn om te moeten vaststellen dat Vida Acquaro en Randy Degroote (chef van het keukenteam) geslaagd zijn in hun culinaire missie om dit mooie Italiaanse verhaal aan zee verder te schrijven! De Marina blijft één van mijn favoriete restaurants aan de kust!

Op bezoek bij de Marina -ristorante italiano- in Oostende.
Wij met vader Domenico, Vida Acquaro en Randy Degroote voor de fenomenale wijnkamer.

MARINA – RISTORANTE ITALIANO
Hendrik Baelskaai 7a, 8400 Oostende
Open van 12u – 14u30 // 18u30 – 22u.
Gesloten op woensdag en zondagavond.
T: 059/703 556
Website: www.resto-marina.be

Deze tekst verscheen ook op de blog van OSTEND CITY QUEENS.
Dit etentje werd NIET gesponsord.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: