DO's KIDS OOSTENDE

SUPERHELDENFEEST met ZAND ZAND

Zoals vorig jaar vierden we Timons verjaardag op buitenspeeldag. Getriggerd door de klimaatactualiteit en ons buitensporig plastic verbruik was ik nieuwsgierig hoe zo’n thema aangekaart kan worden bij uitgelaten kleuters. Ik schakelde vzw ZandZand in en zij toverden dit superheldenfeestje uit hun creatieve hoed op Oosteroever!

Timon werd 6 in de Paasvakantie. Het feestje hielden wij erna, namelijk op buitenspeeldag.  Aprilse grillen, altijd een verrassing wat het weer betreft. Zoals vorig jaar wou ik absoluut iets leerrijk en fun voor de kids. En als het even kon, met wat gezonde buitenlucht ook. Missie geslaagd, behalve het weer. Waar we vorig jaar getrakteerd werden op een hittegolf, vlogen we dit jaar bijna weg op het strand. Maar voor superhelden kwam dit net goed uit!

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers

In 2016 richtte vriendin en filmmaakster Lisa Tahon de vzw ZANDZAND op, een kruisbestuivingsplek voor lokaal talent in Oostende. Met als basis een jongerenplatform waar artistieke zielen een extra duwtje in de rug krijgen. Via creatieve workshops spelen zij in op de noden van de stad en dat doen zij vaak hand in hand met andere Oostendse organisaties. Vanuit deze interdisciplinaire insteek ontstaan originele ateliers met een duurzaam verhaal. Zoals dit cool superheldenfeest op maat voor 5-6 jarigen dat het plastiek probleem aan de kust en het strand subtiel aankaart.

Dankzij de Proper Strand Lopers gingen we op pad met hun bolderkar. Gewapend met handschoenen en grijpstokken om alle zwerfvuil op straat en op het strand te verzamelen. Het werd vechten tegen de wind maar we gaven ons niet gewonnen. Eenmaal terug in het schitterende, ruwe decor van  O.666 passeerden de kinderen meerdere keren aan het snoepbuffet. Ondertussen vulde kunstenaar Willy Coopman zijn metalen viscreatie met allerlei zwerfvuil. Deze lokale kunstenaar geeft recupmateriaal op een artistieke, originele manier een tweede leven. Na de birthday cake kon het creatieve luik van het feest eindelijk beginnen.

Witte Tshirts werden omgetoverd tot cape en elk kindje mocht er de eerste letter van zijn/ haar naam op schilderen. Met dopjes en ander gevonden materiaal werden de capes verder gepimpt. Er was ook nog tijd om maskers te maken. Finaal mocht elk kindje liggen in een decor vol wolken, boven huizen voor hun vliegende foto als superheld!

Over ZandZand vind je meer info: hier.

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Oosteroever Proper Strandlopers Willy Coopman O.666

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Superhelden met plastiek

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Superhelden met plastiek

Verjaardagsfeestje Zand Zand Oostende creatief atelier Superhelden met plastiek

Pics / Text © Mom Runs the City

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: