LIFESTYLE

CHRISTMAS | 5 IDEETJES VOOR ONDER DE KERSTBOOM

KERSTMIS. Familie en vrienden komen langs. Huis versierd en gezelligheid troef met kaarsjes. Buikske vol eten en klinken op de gezondheid. Het geluk terug met z’n allen bij elkaar te mogen zijn.

Jaar na jaar geniet ik meer van pakjes te openen met familie rond de Kerstboom. Vooral omdat ik zie dat mijn zoon hier erg in opgaat. Het moment dat je je cadeautje van onder de kerstboom zoekt en geeft aan de persooon voor wie het bestemd is.

Kerst cadeautjes

Duur hoeven cadeaus helemaal niet te zijn. Het gebaar telt en des te leuker als ze er echt iets mee zijn. Meestal is het dan ook geen geheim meer wie wat krijgt. Voor Timon blijft alles echter een grote verrassing.

BENIEUWD WAT ER BIJ MIJ ONDER DE KERSTBOOM LIGT?

1. Gepersonaliseerde items

KALENDERS

Jaarlijkse traditie ondertussen. Aan de meters, opa’s en oma’s geef ik een kalender met foto’s. Vooral met foto’s van Timon maar ook waar het familielid zelf  op staat. Ik hou van het minimalistisch design van de vierkante foto staand op het blokje van Smartphoto.be . En dat vindt de familie ook. Want elk jaar vragen ze me: “Je maakt toch weer een kalender, hé”.

Ik vind Smartphoto heel handig in gebruik want ook ons kerstkaartje ontwierp ik via de site. En ik ben altijd enthousiast over het resultaat.

SPORTKLEDIJ

Heel blij ben ik met het kerstcadeautje van Decathlon dat ik al per post mocht ontvangen. Mijn eigen loopshirt met mijn naam en die van de blog. Love it!

Decathlon Kalenji personalized gift

Eigenlijk een superidee als je het mij vraagt voor een sportief familielid. Met mijn loopdoel voor 2019 in gedachten een extra motivatie om door te bijten. Denk je ook aan iemand of voor jezelf: hier vind je meer info.

2. BOEKEN

Gemakkelijk als je weet in welke boeken je loved ones geïnteresseerd zijn.

Het postuum uitgebrachte boek van natuur-en wiskundige Stephan Hawking staat op het lijstje van mijn vader. Hij heeft alles al gelezen wat die man ooit schreef. Uitgezonderd zijn laatste boek waar hij aan werkte toen hij overleed. In  ‘De antwoorden op de grote vragen’ bespreekt de natuurkundige onder andere zogenaamde ‘supermensen’ maar ook de vraag of een God kan bestaan.

Surf & Stay Veerle Helsen surfboek

Voor mijn partner wou ik al lang ‘Surf & Stay’ van surfster en interieurjournaliste Veerle Helsen aanschaffen.  In haar boek combineert ze haar liefde voor golfsurfen, reizen en architectuur met een roadtrip doorheen Spanje en Portugal. Wij plannen veel reizen in functie van hubby’s passie voor de surf. Veerle brengt de te ontdekken en minder toeristische plekjes in kaart. Niet alleen een cadeautje voor hem dus want ik verwacht er evenveel inspiratie te vinden voor het uitstippelen van onze volgende vakantie.

Op mijn verlanglijstje staan altijd gezonde kookboeken. Bovenaan momenteel ‘Het Ketoplan’ van Julie Van Den Kerckhove. Keto praktisch uitgelegd met glutenvrije en suikervrije recepten. Om dat nieuwe jaar healthywise te starten en de kerstdagen te verteren. (knipoog)

3. VOOR TIMON

De Sint bracht Timon zijn eerste Beyblades en iets zegt mij dat de familie die verzameling verder zal uitbreiden. Verder heeft dat kind al zoveel dat ik persoonlijk liever kies voor duurzaam en verstandig speelgoed.

Squirrel go nuts Smartgames

Enter Smartgames. Ik leerde het al een tijdje geleden kennen tijdens een press event en was onmiddellijk fan. Toch wou ik wachten tot nu. Timon lijkt me hiervoor eindelijk klaar. Het zijn denkspelletjes die de cognitieve vaardigheden stimuleren. Elke puzzel kent een 60-tal opdrachten van easy naar erg moeilijk. Dus ook volwassenen kunnen er mee weg. Het design is keileuk! Denken met dino’s, kometen, konijnen, pinguins of sterretjes. Ik koos de versie waar je de nootjes van de eekhoorntjes onder de grond moet helpen verstoppen. Dat het compact is en handig om overal mee naar toe te nemen (auto/ vliegtuig/ …) is voor wij als reislustigen een plus!

Bij  de Funky Fly pop-up van mijn achternicht vond ik volgende leuke items. De Pirouetto, een superschattig tolletje in hout. Het heeft de vorm van een robot en door zijn hoofdje neer te drukken  maak je de tol aan zijn voetjes al spinnend los. Voor Timon zijn alle tollen Beyblades, dus dit duurzaam exemplaar is er eentje om voor altijd bij te houden. Alzo denkt de mama er toch over.

Pirouetto en Brikkon

Verder vond oma in dezelfde shop een houten template van Brikkon die je met behulp van je eigen legostukken kan omvormen tot spaceshuttle. Nu Timon de sprong van Duplo naar Lego begint te maken, een leuk item om mee te spelen en te fantaseren. FUNKY FLY staat bekend om hun coole kinderkledij,  in de tijdelijke pop-up in de James Ensorgallerij in Oostende vullen ze hun aanbod aan  met dit supertof speelgoed.

4. DE CADEAUBON

I know, i know. Gemakkelijk maar toch wel handig. Ik ben geweldig fan van de RestOcheques van Toerisme Oostende. Vouchers van 25 euro die mooi verpakt zitten in een doosje en bruikbaar in tientallen restaurants in Oostende.

Restocheques Oostende

Reeds gekocht voor verjaardagen maar voor Kerst ook ideaal. Zeker als je weet dat de Mamy en Papy graag en veel op restaurant gaan. Sinds kort hebben ze ook Hotelcheques van 25 euro volgens hetzelfde principe.

Verder staat op mijn verlanglijstje nog lichaamsproducten van bij & Other Stories. Vooral aan hun scrubs ben ik verslaafd.  En lingerie, ik ben wel aan een update toe. De bon van bij Hunkemöller heb ik ondertussen al zien blinken onder de Kerstboom. Thanks, honey! (knipoog)

Wat geef jij graag met kerst? En wat zou je zelf graag krijgen?

5 keer kerstcadeaus

*** Deze post kwam mede tot stand door samenwerkingen met smartphoto, smartgames en decathlon. elke samenwerking wordt goed overwogen en aangegaan enkel en alleen als ik er volledig achter sta.

x FOLLOW ME x

FACEBOOK – INSTAGRAM – BLOGLOVIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: