DO's FUN EVENT TRIPS

KIDS | KERSTVAKANTIE INSPO

De Kerstvakantie zit vaak ingepland met familiebezoeken en feesten. En de dagen die overblijven, blijf je meestal graag thuis.

Wij gaan voor het eerst oud en nieuw met vrienden in de Ardennen vieren. Met Kerst komt de familie bij ons eten en drinken. En voor de rest nestelen wij ons thuis onder een dekentje. Alhoewel, … deze leuke dingen prikkelen mijn goesting om uit het huis te komen.

1. WINTER IN HET PARK * OOSTENDE

Ik was er bij de officiële opening van de Lichttunnel in de Adolf Buylstraat bij en ik ging ook al in het Leopoldpark op de vijver schaatsen met mijn zoon. En dat staat zeker nog enkele keren te gebeuren. De sfeer is gewoon uniek, zeker als de lichtjes bij avondval aangaan krijgt het geheel iets feeëriek en magisch.

Winter in het Park Oostende

Voor kinderen staan er ook twee draaimolens verspreid over het park en de buikjes kunnen gevuld worden met lekkere wafels en pannenkoeken. De ouders kunnen lekker borrelen aan de vele kraampjes of onderdak zoeken in de knusse chalets. Langs de kant van de kaai, is het Visserspleintje met zijn Christmas Village en zijn 150 verlichte kerstbomen ook erg gezellig. En vergeet ook de Kerstman op het Wapenplein geen bezoekje te brengen!

Lichttunnel 2018 Oostende

Data Winter In Het Park:  30 nov. 2018- 6 jan. 2019.
Data Lichttunnel:  30 nov. 2018- 6 jan. 2019. met shows om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.
Data Huis van de Kerstman (Kerstman aanwezig): 08/12 t.e.m. 23/12: op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 – 17.30 uur + 24/12 van 13.30 tot 16.00 uur. 

Data Christmas Village: 20 dec.2018 -1 jan. 2019.
Website:  Toerisme Oostende .

2. LICHTFESTIVAL * KNOKKE-HEIST

Tijdens deze eerste editie ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Langs een parcours van 3km ontdek je met behulp van een smartphone-app 8 interactieve lichtinstallaties gemaakt door Belgische en internationale lichtkunstenaars.

Reis langs de sterren Knokke-Heist Lichtfestival

Ook de kerstverlichting volgt het thema van het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupéry waarin het prinsje ons wijst op wat wij als grote mensen lijken te vergeten bij het ouder worden. De planeten en de schitterende sterren wijzen je de weg.

Leuk: de gratis app ter begeleiding van de wandeling kan je hier downloaden. En vergeet je “oortjes” niet.

Data: Van 21 dec. 2018 tot 6 jan. 2019. Van 17H -22H. Niet op 24 en 31 dec.
Gratis toegang.
Website: lichtfestivalknokkeheist.be

3. Fiers à cheval * KOKSIJDE

Fiers à cheval Koksijde

De sprookjesachtige parade staat in regie van Compagnie des Quidams (Fr.).   Een paardentemmer leidt de magische figuren in een mooie dans op orkestrale muziek. Aansluitend is er vuurwerk op het strand.

Datum: 22 dec. 2018 om 18H. Duur: 45 min.
Plaats: Start aan de parking H. Deweertlaan, Zeelaan en einde t.h.v. gemeentehuis in Koksijde.
Gratis toegang.
Website: Fiers à cheval

4. TOEN DE DIEREN NOG SPRAKEN * KOKSIJDE

Tijdens de kerstvakantie kan je op donderdag 27 december in Abdijmuseum Ten Duinen terecht voor een twinkelende vertelwandeling bij winterlicht doorheen het museum en de abdijsite.

tekening toen de dieren nog spraken Abdijmuseum Ten duinen

Vertellers uit alle windstreken brengen verhalen over licht en hoop in donkere tijden. Eens fris en eigenzinnig, dan weer humoristisch of mysterieus. Er is live muziek en een museumcafé om op te warmen en voorafgaand kan je de site en de Virtual Reality bezoeken en beleven.

Vertellers toen de dieren nog spraken Abdijmuseum Ten duinen

Data: Donderdag 27 december om 14H30 en 16H30.
Tickets: <6 jaar of verkleed in Middeleeuws thema = gratis; 6-18 jaar: 5 euro; Volwassenen: 7 euro.
Geen voorverkoop.  Kaarten aan de deur vanaf 13H de dag van het evenement.
Virtual reality beleving van het museum is mogelijk van 10-16H maar is niet inbegrepen in de prijs van de wandeling. Hier vind je de prijzen.
Website: tenduinen.be

4. Northpole comes to * WENDUINE

Een grote Dometent zal opgetrokken worden op de Markt waar heel wat activiteiten staan gepland: van een demo ijssculptuur tot een initiatie ballroomdansen.

Northpole comes to wenduine

Tot en met 30 december zal er ook een sneeuwtapijt liggen! Je wordt er aan een kabel voortgetrokken, er is een ‘snow carrousel’ en je kan er over het ijs rollen in gigantische Zorba Balls. In het Rigletpark kunnen de kleinsten van 3-6 jaar leren snowboarden.

Data: 26 dec. 2018 – 6 jan. 2019.
Sneeuwtapijt + snowboarden: 26 dec. -30 dec. 2018.
Facebook: Northpole comes to Wenduine

5.  FILM * CINEMA

Ik vond de bioscoop als kind altijd bijzonder en ik merk dat mijn zoon dit ook zo ervaart. Bij slechter weer trekken wij graag naar de film. De nieuwe Disneyfilm ‘Ralph breaks the internet’ willen we graag zien. En onlangs gingen wij naar The Grinch, over het groene wezen dat Kerstmis haat. Echt grappig en uiteraard een einde met een mooie kerstboodschap. Ik ben ook erg benieuwd naar de nieuwe Mary Poppins film met Emily Blunt. Maar ik weet als Timon zal mogen kiezen dat tekenfilm Ralph het zal halen.

x FOLLOW ME x

FACEBOOK – INSTAGRAM – BLOGLOVIN

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: