DO's TRIPS

KIDS | HERFSTVAKANTIE INSPO

Afgelopen weken hebben we een aantal uitstappen gedaan waarvan ik denk dat ze ideaal zijn om ook jouw herfstvakantie extra kleur te geven. Verrassend geestig voor de kinders, maar ook voor de ouders!

1. SPIEKPIETJES STUURLOOS IN OOSTENDE

De Spiekpietjes zijn terug en vertoeven dit jaar niet meer in het Fort Napoleon maar in een verlaten school: de oude VIVES campus! Er is iets met de motor van de stoomboot. Wat precies kan je terug volgen via een expowandeling met audiogids en stem van
Warre Borgmans.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verrassend en keiplezant: het originele speelparcours met doolhof en ballenbad. En mama’s en papa’s voor het eerst is er ook een relaxte sintbar met voldoende boekjes en kleurplaten om rustig te bekomen van zoveel plezier!

Data Expo: 20 okt. – 5 dec. 2018. 
Meer informatie: website Toerisme Oostende .

2. SPROOKJESPARK én KERMIS – OOSTENDE

Combineer je bezoek aan de Spiekpietjes met ER WAS EENS in het Leopoldpark. Volledig gratis! Verwonder je over het feeërieke parcours met magische figuren en verhalenvertellers en spot trollen, elfjes, prinsen en prinsesjes.

DSC_3231_erwaseens
© Arne Deboosere – Toerisme Oostende

Van 14-18H laat de organisatie een reeks workshops, acts en theater op je los. Het loont om het programma vooraf op de erwaseens.be website te bekijken. Op woensdag 31 oktober is er een nocturne tot 20.00 uur.
Wie nog extra plezier wil beleven kan ook langs de OKTOBERKERMIS. Maar liefst 4 pleinen in het centrum staan vol met attracties voor jong en oud.

Data Kermis: Nog tot 4 nov. 2018. Meer informatie: website Toerisme Oostende .
Data ‘Er was eens’: 27 okt. tot 1 nov. 2018. Gratis toegang. Meer informatie: website Er Was eens .

3. PLAY – KORTRIJK

Aanrader:  Kortrijk ontdekken aan de hand van PLAY. Want totally kidsproof! PLAY is een eigenwijs stadsfestival dat nog tot 11 november het kloppende hart van Kortrijk inpalmt met hedendaagse kunstwerken. Beeldende kunst van internationaal niveau zowel binnen en buiten met de stad als canvas. Dat bovendien onze relatie met ‘spelen’ aankaart.

Deze diashow vereist JavaScript.

Veel installaties zijn interactief. Iedereen mag zich bijvoorbeeld onderdompelen in een ruimte met 150 kg confetti! Of springen op een gigantisch bed op de Grote Markt, uit de Broeltoren jumpen, verstoppertje spelen in een heus ballonnenbad, …  Bij twijfel of onwennigheid, doe gewoon mee met wat jouw kinderen automatisch doen wanneer ze met de werken geconfronteerd worden. Unlock your inner child!

Data: Nog tot 11 nov. 2018. Gratis toegang. Bezoekersgids: 2 euro. Play Spel: 5 euro
Voor een overzicht, infopunten en praktische info.: website PLAY KORTRIJK.

4. HALLOWEENSFEER opsnuiven in Bellewaerde

Op een memorabele warme herfstdag opende FIESTA MORTAL en wij waren aanwezig. Gedurende enkele weken is het attractiepark volledig in Halloweenstijl uitgedost. Bestaande attracties kregen een griezelig tintje, er is een Freaky Forest met heksen voor families, een 4D cinemabeleving en enkele nieuwe shows.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor de echte horrorfans: duik in één van de 4 spookhuizen. Zo griezelig dat je er pas vanaf 12 of 14 jaar binnen mag. Los hiervan is gewoon wandelen in het park met al zijn herfstkleuren puur genieten. Overal waar je kijkt, zie je pompoenen, spinnen, doodshoofden en skeletten in grappige scènes opgesteld. Maakt dit je bang?  Plak een speciale tattoo (krijg je aan de ingang) op je hand om zo de griezels op afstand te houden.

Data: 13 okt. tot 4 nov. 2018.
Meer informatie en tickets: website Fiesta Mortal Bellewaerde.

x FOLLOW ME x

FACEBOOK – INSTAGRAM – BLOGLOVIN

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: