BELGIË

ONS GROEN ADRESJE IN LIMBURG ⎟ PARK MOLENHEIDE

Molenheide4

Terug naar de natuur. Zo kan je ons weekendje Houthalen-Helchteren best omschrijven. De meeste van onze activiteiten beleefden we outdoors, maar ook ons logeeradres VAKANTIEPARK MOLENHEIDE bracht een oase van groene rust en had alles waar een kleuter  van kan dromen. (en dus ook de ouders 😉) Hardcore kidsproof dus!

1. DE BUNGALOW

Hoewel je er dus ook kan kamperen met een tent of camper, is het domein vooral bekend om zijn aanbod vrijstaande bungalows met eigen parking midden in een bosrijke omgeving. Wij kregen Greenhouse Zetha ter beschikking.

Vakantiepark Houthalen-Helchteren

Wij vonden de chalet piekfijn in orde en heel luxueus naar afwerking toe. Er was een ruime zithoek met flatscreen Tv, een elektrische open haard en een keuken met koffiemachine, fornuis, koelkast en vaatwasmachine aanwezig. Niet nodig gehad, trouwens. Maar bij een langer verblijf zag ik me er wel in kokerellen. Vanuit de keuken kijk je uit op je privé-tuin met terras zodat je spelende kinderen in het oog kan houden. Ook de badkamer met douche had alle nodige comfort. Dit soort verblijf is ons bijzonder goed bevallen: meer ruimte dan op hotel en de rustige omgeving zorgde voor een supergoede nachtrust. En er is WIFI. Dichtbij onze bungalow kon Timon trouwens ravotten op een gigantisch speelplein.

2. WILD-EN WANDELPARK MOLENHEIDE

Grenzend aan het bungalowcomplex ligt een park van 100 ha met zandduinen en dennenbomen waar herten en reeën vrij rondstappen. Je kan er op een afgesloten terrein ook everzwijnen spotten en verder nog eenden, fazanten, struisvogels, …  Rust, ruimte en veel vrijheid om met je kinderen te genieten van de natuur.

ochtenloopje in het wild-en wandelpark Molenheide, Houthalen-Helchteren

En voor de lopers, zalig om hier kilometers te malen in de vroege ochtend zoals ik deed.

3. SARALAND

Iets verderop van de bungalows ligt het centraal gedeelte van het vakantiepark. 20 000 vierkante meter indoor fun, dat is Saraland. Zo groot dat we echt niet alles konden inplannen in ons weekend.

Saraland Vakantiepark Molenheide Houthalen-Helchteren

Saraland Vakantiepark Molenheide Houthalen-Helchteren

We gleden door de glijbanen van het Aquapolis-zwembad en lieten Timon totaal los in Kids Valley. Limburgs grootste indoor speelparadijs waar wij als ouders echt onder de indruk van waren. Er was een spookhuis, een piratentoren, een cinemazaal, een go-cart piste en een attractie waar je jezelf enkele meters in de lucht kon trekken.

Saraland Vakantiepark Molenheide Houthalen-Helchteren

Saraland Vakantiepark Molenheide Houthalen-Helchteren

En hoe ingenieus was  ‘De Mijn’, de grootste mini-golf van Europa verweven in de speeloase. Jammer genoeg geen tijd meer voor gehad. En voor de bowling ook niet. Next time!

Saraland Vakantiepark Molenheide Houthalen-Helchteren

Molenheide6

Hier vind je ook genoeg eetgelegenheden. Wij dineerden twee keer op het terras van de Taverne. Voor het ontbijt deden we dat binnen met zicht op het zwembad. Wie iets van het kids menu neemt, krijgt trouwens jetons dat je kan inwisselen voor een leuk cadeautje. Mijn zoon wou absoluut een ijsje om die leuke beker mee naar huis te kunnen nemen. Geef hem eens ongelijk.

Vakantiepark Houthalen-Helchteren

Vakantiepark Houthalen-Helchteren

 

4. FIETSVERHUUR

De fietsen niet meegebracht? Geen nood, je kan in Saraland fietsen en mountainbikes huren. En ja ook met kinderzitjes. Wij hadden Timons helm bij, maar die kan je daar ook gewoon huren.

5. EXTREEM GROEN!

Dit park draait 100% op groene energie aangeleverd door een aanpalend landbouwbedrijf dat biogas opwekt door middel van varkensmest, zure melk, vervallen snoep en hondenbrokken! Wauw!

 

LIGGING

Park Molenheide ligt in Houthalen-Helchteren, centraal in Midden-Limburg. Wij reden een dikke 2 uur vanuit Oostende.
1. Met de wagen
  • via de weg Eindhoven-Hasselt
  • via de autosnelweg E314
    • afslag 29 (Houthalen-Helchteren) voor Houthalen-Centrum en Park Molenheide
    • afslag 30 (Park Midden-Limburg) voor Houthalen-Oost , Hengelhoef, Kelchterhoef en De Bosberg
2. Met de trein: De dichtstbijzijnde stations zijn die van Genk en Hasselt.
 Deze blogpost kwam er in samenwerking met Toerisme Houthalen-Helchteren en Sound of C. 

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: