EUROPA REIZEN

EUROPA-PARK⎟ SENSATIONEEL LEUKE FAMILIETRIP!

Europa-Park familietrip

Tijdens de Paasvakantie bezochten we met z’n drietjes het Duitse Europa-park. In het teken van een persreis konden we proefondervindelijk beleven waarom het grootste attractiepark van Europa de prijzen aan elkaar rijgt.

Ik moet bekennen, ik kon me er niet zoveel bij voorstellen. Op gebied van pretparken zijn we dan ook echte nitwits. Timon is net 5 geworden, dus perfect om ons op dat vlak bij te scholen. En dan krijg je plots de kans om te starten in grandeur!

Met zijn 25 ha oppervlakte is Europa-park gigantisch. De meer dan 100 attracties, 13 achtbanen en het showaanbod maken het wow-effect nog grootser! Gelukkig mochten we ons 3 volle dagen uitleven.

LOCATIE

Europa-park ligt in Duitsland, meer specifiek in het Zwarte Woud, vlakbij de Elzas. Veel reizigers combineren hun vakantie richting Zuiden (Italië/ Slovenië/ …) met een tussenstop in Europa-park. Wij gingen eerst naar Straatsburg, de hoofdstad van Europa (om in het thema te blijven/ knipoog). We genoten er van een schitterende zonovergoten namiddag en avond door de nauwe steegjes van het Grande Ile. Nog nooit in Straatsburg geweest? DOEN! De historische kern langs de Rijn is Unesco Werelderfgoed maar er hangt tegelijk ook een moderne, bruisende dynamiek in de lucht.

De volgende ochtend stonden we na drie kwartier rijden al in het Duitse Rust (what’s in a name!) voor ons Europa-parkavontuur.
Het werd een echte rollercoaster van emoties en sensaties!

Europa-Park familietrip

WAT VONDEN WIJ NU ZO DE MAX?

‘THE RIDES’

Spectaculair zijn ze zeker. Misschien eerst een belangrijk weetje meedelen. Europa-park is in handen van de familie Mack. Het werd opgericht in 1975 als verlengde van hun core-business. Vandaag zijn ze één van de grootste spelers ter wereld op het gebied van productie en ontwikkeling van rollercoasters. Het park fungeert dus ook als visitekaartje  en showroom voor potentiële klanten over heel de wereld.

Europa-Park familietrip Wodan Timburcoaster
de Wodan houten achtbaan
Europa-Park familietrip Poseidon
de Poseidon

Bij het aankomen was ik meteen overweldigd door de imposante SILVER STAR die aan 130 km/uur knotsgekke lussen maakt. Het oorverdovende gegil aan de ingang van het park triggerde me om ook enkele ritten mee te pikken. So I did. Ja, hallo. Deze mama trilde nog lang op haar benen na. Maar ook kleinere kinderen kunnen roetsjen. De leukste vond Timon die van ARTHUR in het Koninkrijk van de Minimoys.

Europa-Park familietrip Camping Resort
Vanuit onze overnight stay hadden we een mooi zicht op de Silver Star

NET ECHT!

De familie Mack is van vele markten thuis en produceert ook films en Tv-programma’s. Deze knowhow integreren ze – je raadt het al – in enkele attracties. Must-do is VOLETARIUM, een vliegsimulator waar je de illusie krijgt dat je net als een vogel over de mooiste plekjes in Europa vliegt. Ook  je zintuigen worden via speciale effecten geprikkeld. De eerste keer was Timon in paniek door de echtheid van het geheel. Maar uiteindelijk vond hij het zo leuk dat we hem de laatste dag nog eens deden.

Europa-Park familietrip Voletarium

Ook geweldig geestig en een tikkeltje griezelig is HAPPY FAMILY, een korte 4D animatiefilm over een spookhuisbezoek gone wrong. Dat dit vertoond wordt in een prachtige, vintage cinemazaal maakt het geheel nog meer af.

Wil je even tot rust komen? Check dan zeker ook SECRETS OF GRAVITY. Vanuit fatboys liggend, kijk je naar een gigantisch bol scherm boven je. Dan doven de lichten en neemt een skaterboy en schattig robotje je mee op zweefreis door de ruimte. Of je doet een powernap, zoals die van mij. (knipoog)

Europa-Park familietrip Secrets of Gravity

Maar ’the real stuff’ beleef je met een interactieve VIRTUAL REALITY bril rijdend op de Alpenexpress waar je met hoofdbewegingen de rit kan beïnvloeden. Vanaf deze zomer trouwens ook mogelijk op de Eurosat-achtbaan in het Franse themagebied.

SHOWKE DABEI

Aanrader is de nieuwe ‘PADDINGTON ON ICE’ schaatsshow. Beertje Paddington schaatsend op het ijs. Schattig! Maar we waren ook onder de indruk van het ridderspektakel met paarden in de openluchtarena (Spanje). Mocht je alle shows in het park bezoeken, ben je 23 uur zoet. Meer dan 340 topartiesten uit verschillende landen zijn dagelijks in de weer. Ook onderweg kom je steltlopers, goochelaars, prinsessen, clowns, noem maar op tegen. Betoverend!

Europa-Park familietrip Paddington on Ice

Europa-Park familietrip Arena

MOET ER NOG WATER ZIJN?

Niets is zaliger dan waterpret op een zonovergoten dag. Onze eerste dag in het park was zo’n topdagje. Het aanbod aan waterattracties is echt mega. Van de klassieke boomstammetjes, spectaculaire waterachtbanen tot wildwater raften.

Europa-Park familietrip

Europa-Park familietrip Supersplash

Met dat superweer had ik ook Timons zwembroek en handdoek bij. In het park zijn namelijk speelpaviljoenen met water en dansende fonteinen te vinden. Niets leuker om je kroost even te laten splashen. En vanuit een comfortabele zetel met zonnescherm te kunnen toekijken. Maar er komt nog meer. Op enkele kilometers van het park bouwt de familie Mack Rulantica. Een mega waterpretpark met hotel, open in 2019.

Europa-Park familietrip waterpaviljoen

Europa-Park familietrip waterpaviljoen

Europa-Park familietrip waterpaviljoen

GENIAAL BEDACHT & GEMAKKELIJK

Sommige roetsjbanen hebben een speciale ingang voor SINGLE RIDERS. Je vult dan een lege plek op in het toestel. Op die manier kon ik de houten Wodan Timburcoaster zonder wachten beleven terwijl mijn zoon en man toekeken.

Wanneer je als koppel allebei van de grond wil gaan (ik kon het niet laten) maar de kinderen zijn nog te klein om mee te gaan, is er de BABY-SWITCH. Zo kan er iemand bij de kinderen blijven terwijl de andere op de attractie zit. En dan nadien zonder extra wachten ook van die attractie genieten.

Waar nodig kan je bij de attractie je rugzak opbergen in een kastje die via een ingenieus systeem enkel via jouw ingangsticket na de rit terug openen kan. SLIM.

Europa-Park Camp resort

HARTJES VOOR ONZE ACCOMMODATIE

Wie zo’n groot park neerpoot, denkt natuurlijk aan overnachtingsmogelijkheden. Er zijn 5 Europees getinte themahotels aan de rand van het park waar je in alle comfort kan nagenieten van alle sensaties. Wij kozen echter voor een avontuurlijkere optie. In het Camp Resort, vlakbij de hoofdingang, waan je je in het Wilde Westen.

Europa-Park familietrip Silver Lake Saloon

Europa-Park familietrip Camping Resort

Wij sliepen in een blokhut, maar rond het meer stonden ook tipitenten en huifkarren.  Glamping all the way. Ontbijten deden we in een Saloon. Alle details waren aanwezig voor het ultieme cowboygevoel. Howdie!

Europa-Park familietrip Silver Lake Saloon

Europa-Park familietrip Camping Resort

LEKKER & GEVARIEERD ETEN

Het park is verdeeld over 15 Europese landen die tot in het kleinste detail uitgewerkt zijn naar architectuur, aankleding, versiering en zelfs plantengroei toe. Je waant je echt op vakantie. In elk land kan je ook smullen van lokale gerechten en dat op een kwalitatief hoogstaand niveau EN aanvaardbare prijs. Denk Spaanse tapa’s, Zweedse balletjes, poffertjes in Nederland … Soit, je bent mee. In Avonturenland aten wij een bijzonder goed klaargemaakte Indische curry.

Europa-Park familietrip Spices food

Of wat dacht je van een restaurant waar je bestelling via een roetsjbaan tot bij jouw tafel komt, zelfs de soep! Wij mochten aanschuiven aan een rijkelijk Mediterraans buffet in het sjieke Colosseo hotel waar Italiaanse muzikanten voor de nodige ambiance zorgden. En ook in het Silver Lake Saloon van het Camp Resort is het de moeite. Gesmuld van een BBQ-plateau terwijl de countrymuziek en ene cowboy met lasso en messen de show stal op het podium.

Europa-Park familietrip Silver Lake Saloon

Het gaat dus veel, veel verder dan frieten, frikandel en spaghetti daar in Rust. Dat er ook een restaurant met 2 Michelinsterren aanwezig is, zegt eigenlijk genoeg over hoe men in Europa-park over horeca denkt en de eetervaring naar waarde schat!

OOG VOOR DETAIL

De foto’s liegen er niet om. Het park is overal kraaknet.  Ook de groendienst verdient een pluim, want de bloemenperken en begroeiing liggen er piekfijn bij.

Europa-Park familietrip

Europa-Park familietrip

Europa-Park familietrip Arena

Je voelt in elk detail dat men er alles aan doet om de bezoeker de ultieme ervaring te geven. Je loopt er figuurlijk op wolkjes. Ook de aankleding in alle landen tot de ruimtes waar je in de rij moet wachten zijn minutieus afgewerkt en voorzien van de nodige animatie om je te boeien.

Europa-Park familietrip

Europa-Park familietrip Finland Haai

PARADIJS VOOR KINDEREN

Met al die achtbanen zou je durven denken dat het park niet echt iets is voor kleine kinderen. Verkeerd! Er zijn meer dan genoeg rustige attracties: met water, in de lucht en uiteraard ook aan de grond.

Europa-Park familietrip Neushoorn

Europa-Park familietrip

Europa-Park familietrip Holland

Europa-Park familietrip

Wij vonden Ierland super want daar kon Timon van elke attractie genieten. Er was ook een speeltuin met gigantisch hoge (en veilige) glijbanen, wat hij toppie vond. Ook Grimms Sprookjesbos en Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys spraken hem enorm aan.

Europa-Park familietrip Arthur and the Minimoys
Onderweg naar het Koninkrijk van de Minimoys

Voeg daar de kindvriendelijke shows en straatanimatie aan toe en er is meer dan voldoende om kids aan het glimlachen te houden. En ik mag de held van het park, ED EUROMAUS natuurlijk niet vergeten.

Europa-Park familietrip

ZOUDEN WIJ TERUGKEREN?

Ewel ja! Gemakkelijk praten heb je, denk je vast. Maar nu ik het beleefd heb en weet wat ik hiervoor terugkrijg, vind ik de prijzen heel fair. Een blokhut voor 4 personen heb je voor 116 euro per nacht. Twee dagen park komt op 94 euro per volwassene, tot 12 jaar is het 80 euro.  Elk jaar zorgen ze trouwens voor nieuwe spektakels en attracties of krijgen de oudere een grondige facelift, zodat een bezoek telkens verrassend blijft.

Die familie Mack weet van wanten en zit niet stil.

Meer lezen over Europa-park, doe je hier.

Europa-Park familietrip

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: