DO's KIDS OOSTENDE

BUITENSPEELDAG met HORIZON EDUCATIEF

WAT EEN ZALIGE DAG! Buitenspeeldag, zomer in de lente en 16 enthousiaste kleuters op het strand aan Oosteroever (Oostende) klaar voor een interactief piratenverjaardagsfeest. Ik schakelde Horizon Educatief in die met Woeste Willem een keileuk belevingsspel op de kids losliet. Duizend bommen en granaten, er was er één jarig onder de piraten!

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Timon werd 5 in de Paasvakantie en een feestje met zijn makkers mocht niet ontbreken. Verjaren in april, dat is altijd gokken met het weer.  Vorig jaar boekte ik een binnenspeeltuin (de horror) maar dit jaar wou ik een compleet andere bocht uitgaan. Iets leerrijk, iets tof en vooral buiten!! Ik kwam eerder toevallig bij Horizon Educatief  terecht en was onmiddellijk ‘in love’ met hun aanbod. Deze educatieve dienst richt zich eigenlijk meer op scholen en zeeklassen, maar het verhaal van Woeste Willem leent zich ook voor verjaardagen (4-8 jaar).

Het werd een topnamiddag dankzij Bloody Mary die met 16 kleine zeerovers via de duinen al zingend en AHOY scanderend de fantasie van iedereen op hol bracht. De kleuters waren één en al oor en gingen maar al te graag mee op zoek naar zeemeermin Sirene, de secret love van Woeste Willem. Klimmen, klauteren, schelpen zoeken op het strand, voetjes in het water, … Alle ingrediënten waren aanwezig voor dikke buitenspeelpret! De stralende zon was de kers op de taart.

Nadien vierden we verder aan tafel met muffins, snoep en een schatkistijsje. Elke piraat kreeg een ooglapje, hoedje en tattoo. Klaar om het speelplein verderop onveilig te maken. En als je zeerover onmiddellijk na het feestje in de auto in slaap valt en je hem naar zijn bed mag dragen, kan je wel zeggen dat de missie om hem een onvergetelijk piratenfeest te geven, geslaagd is.

Piratenfeest

Piratenfeest tattoo corner

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief

Piratenfeest piratendiploma

 

Pics / Text © Mom Runs the City

Horizon Educatief wil op een speelse wijze kinderen laten kennismaken met de natuur. De animatoren (enthousiaste vrijwilligers) gebruiken de directe omgeving om op pad te gaan en de kids via al hun zintuigen te laten proeven van het leven aan de Noordzeekust. Meer info: hier.
Versiering, eten en drinken, piratendiploma en andere extraatjes bracht ik zelf aan.

Piratenfeest Woeste Willem Horizon Educatief trechter als verrekijker

 

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: