BLOG

CADEAUTJESSTRESS? KADONATION TO THE RESCUE!

Kadonation kadotip groepscadeau

Ken je dat? Je bent uitgenodigd voor een feestje. Je wil iets cadeau doen voor het feestbeest maar weet niet goed wat. Je kent een heleboel genodigden die voor hetzelfde dilemma staan, maar zelf zie je het niet zitten om het idee te opperen om samen te leggen voor een ‘groot cadeau’. Enter: Kadonation!

#ikkenda. Als initiatiefnemer van een groepsgeschenk ontzie je vaak de rompslomp vooraf om de bijdrages van iedereen in te zamelen of achteraf te moeten bedelen bij ‘vergeetachtigen’. Bij familie weet je dat het goed komt, bij vrienden duurt het bij de ene al wat langer dan de andere maar met mensen die je iets minder goed kent… wreed ambetant. Gevolg? Je houdt er je liever niet mee bezig. Stiekem blij als iemand anders het voortouw neemt voor een groepscadeau.

ONLINE SPAARPOTJE

Maar Kadonation, een startup uit Gent, bedacht hier iets op. Via dit platform kan je een online groepspotje voor het feestbeest aanleggen en iedereen die je kent uitnodigen om bij te dragen. Na het aanmaken van een gepersonaliseerd potje – kan je via de website een bericht via email, messenger of Whatsapp naar iedereen sturen om bij te dragen.  Ken je niet iedereen persoonlijk, dan kan je ook een directe link delen (in een besloten facebookgroep bv.). Betalen gebeurt veilig via de gangbare online betalingsmethodes en alles gaat rechtstreeks het potje in.

Kadonation kadotip groepscadeau

Zelf kan je online volgen wie al een bijdrage deed. Die bijdrager kan echter wel kiezen om anoniem te blijven in de groep. Ook de keuze om het gegeven bedrag al dan niet zichtbaar te maken voor anderen is een optie. Iedere bijdrager kan ook een persoonlijke boodschap voor de gelukkige nalaten, gemakkelijk bij te voegen bij het ‘kado’ in print achteraf. Een aftelklok geeft aan hoeveel tijd er nog is om bij te dragen volgens een zelf te bepalen deadline. Voor de lijstjesmensen: je kan ten allen tijde een excell-file downloaden die je vertelt wie wat wanneer bijdroeg. Vergeetachtigen of uitstellers kan je ook gemakkelijk een herinnering sturen. En voor zij die te laat zijn, jammer! Jij tast niet in eigen beugel als voorschieter, de verantwoordelijkheid of de keuze om niet bij te dragen voor een bepaalde datum ligt bij hen.

MAAR WAAR SPAAR JE DAN VOOR?

Er zijn 3 Kado opties:

  • Je beslist het bedrag over te schrijven op de bankrekening van de gelukkige.
  • Je gaat de partners af die meewerken met Kadonation en ‘koopt’ cadeaubons bij hen.
  • Je kiest voor een globale Kadonation bon die nooit vervalt. Waarbij het feestbeest achteraf zelf kan kiezen hoe hij/zij het bedrag besteedt bij de verschillende partners.

Alle kadobons krijg je onmiddellijk digitaal toegestuurd. Je kan zelfs kiezen om ze op datum naar de mailbox van het feestbeest te laten sturen.

WAT VIND IK ER ECHT VAN?

Ik testte het uit met een groep vriendinnen.

  • Aangezien niemand het concept kende, kreeg ik niet onmiddellijk iedereen mee. Maar toen ik vertelde welke partners allemaal betrokken zijn, hadden ze er meer vertrouwen in. Want rechtstreeks storten op mijn bankrekening voor een groepscadeau, dat had iedereen al wel eens gedaan. Maar voor deze nieuwe manier was een uitlegje (of twee) toch nodig.
  • Wie zijn die partners nu? Grote namen zoals Bol.com, Fun, CoolblueZalando, Zeb, Connections, AS Adventure en Fun kom je in de lijst tegen maar evengoed Yüttu, Belgunique of een Gins Online.
  • Een week voor deadline kreeg ik de vraag binnen of ik nog iemand wou herinneren aan het groepspotje, wat ik wel praktisch vond. Kadonation helpt je dus om een ‘ last call’ uit te sturen.

Kadonation kadotip groepscadeau

  • Na de deadline kies je als initiatiefnemer hoe je de centen wil besteden. Als je kiest om het bedrag rechtstreeks over te schrijven op de bankrekening van het feestbeest, gaat er 4% behandelingsfee van af. Wilden wij dus niet doen. Aangezien onze vriendin net verhuisd was naar een gloednieuw appartement vonden we het een goed idee om een cadeaubon te kopen van de interieurshop, Living Design. Ik kreeg na de input van de keuze zoals beloofd onmiddellijk alles toegestuurd. Ik kon een bon met code afprinten en een feestelijk blaadje met alle boodschapjes van de vriendinnen er op. Een grappig kaartje dabei in een envelop en ons groepskadootje voor de Housewarming was klaar. Easy en convenient.
  • Achteraf bekeken is het slimmer om te opteren voor de Kadonationbon waarbij de begunstigde zelf uit alle partners kan kiezen. Waarom? Die blijkt onbeperkt geldig te zijn. Onze Living Design voucher bleek maar een jaar geldig. Voor ons geen probleem, want ons bedrag was niet zo gigantisch groot en onze vriendin stelt niks uit. (knipoog) Maar ben je met een grotere groep en dikt het bedrag aardig aan, dan is het misschien wel verstandig om de keuze aan het feestbeest over te laten. Die kan dan bv. pas een jaar later toch die reis via Connections boeken met het ingezamelde bedrag of het bedrag op verschillende tijdstippen spenderen bij een reeks partners.
  • Voor wie alles al heeft of voor wie je echt niet weet waar je hem/haar een plezier mee doet, is dit een kant-en-klare oplossing.
  • Onpersoonlijk? Misschien. Maar dat zijn alle bons in deze wereld, toch? En als iedereen die doneert online een leuk berichtje toevoegt voor het feestbeest, voeg je een persoonlijke touch toe aan de cadeaubon. Je moet die dan wel zelf afprinten achteraf , maar dat is het minste. De berichtjes staan allemaal met naam onder elkaar met een feestelijke print erbij.

Kadonation kadotip groepscadeau

KORTOM:

Een slim bedacht systeem als je met een aanzienlijk grote groep bent waarvan je niet iedereen even goed kent en JIJ het inititatief neemt.

Top als je weet waarvoor het feestbeest spaart en een groot bedrag in groep bijeen wil krijgen zonder dat je maar één cent zelf hoeft voor te schieten. Je oma die (nog) niet online bankiert, niet meegerekend. (knipoog)

ZELF EEN FEESTJE BINNENKORT?

Omdat ik jonge startups graag steun en omdat ik dit in drukke feesttijden van geboortes, communiefeestjes, bachelorette parties en trouwgelegenheden echt een gat in de markt vind, schreef ik deze blogpost. In ruil mag ik van Kadonation een extra kadootje uitdelen voor al wie binnenkort Kadonation gebruikt.

++ Slimme KADOTIP: +10 EURO CODE MOMRUNSTHECITY ++

Wie bij Kadonation een groepspotje (minstens 50 euro met min. 3 bijdragers) opstart en de code MOMRUNSTHECITY gebruikt, krijgt 10 euro cadeau om het potje extra te spijzen .

 

Pics / Text © Mom Runs the City

Voor wie het nog niet doorhad, deze post gebeurde in samenwerking met KADONATION.COM. Enkel en alleen omdat ik keihard geloof in deze startup. 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: