Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #28 |EVI ROBIGNON

Evi leerde ik eerst via virtuele weg kennen. Als blogmama met loophobby hebben we heel wat gemeen. Ze heeft net als ik ook een zoontje en traint momenteel voor de Antwerp Ten Miles. Ze nam me mee naar het mooie Tervurenpark voor een fijn looponderonsje! Dit is het verhaal van Evi.

Moms run the city met Evi in Tervuren

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

EVI ROBIGNON (33 j)

Moms run the city met Evi in Tervuren

  • Geboren in Zottegem, woont in Meerbeek.
  • samenwonend met Tim en ze hebben een zoontje Tuur van 2,5 jaar.
  • Beroep: Communicatiespecialist bij Tessenderlo Group.
  • Leuke weetjes: Ze heeft geen oriëntatiegevoel, vindt ze. Geen televisiekijker maar ze is wel grote fan van Thuis en Scandinavische thrillerseries (The Killing/ The Bridge/ Before we die). Ze snoept graag maar drop lust ze niet.

MRTC EVI 14

  • Andere hobby’s: Evi houdt van lezen en zwemmen. Ze blogt ook onder Evi’s Journey. Ze is er mee gestart tijdens haar zwangerschap. Geen mamablog, al zegt ze zelf. Ze schrijft over alles wat haar bezighoudt waaronder ook de zoektocht naar het vinden van de juiste balans tussen het leven als mama/ partner van, haar job en vinden van tijd voor haar hobby’s. De laatste tijd komt haar progressie met lopen veel in the picture maar ook de impact van voeding.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Vertel eens wat meer over je gekozen route. Ik loop verschillende keren per week, meestal in mijn buurt of rond mijn werk. Een stadsomgeving. Maar één keer per week probeer ik de natuur in te duiken, richting Tervurenpark. Daar kom ik volledig tot rust.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Wanneer ben je beginnen lopen? Ik loop eigenlijk al heel lang. Sowieso startte de les LO in het middelbaar met rondjes lopen rond het voetbalterrein. En tijdens mijn studentenjaren was het een vorm van ontspanning en liep ik mee met een Start 2 Run groepje in het dorp waar mijn ouders wonen. Daarna heeft het een tijdje stilgelegen. Zwanger zijn en het moederschap, hé. Slaapgebrek het eerste anderhalf jaar ontmoedigde me om te herbeginnen. Tot een ex-collega van me de loopmicrobe opnieuw aanwakkerde en we samen gingen joggen. Met haar hoop ik heel binnenkort de Ten Miles te lopen.

MRTC EVI 21

Wat betekent lopen voor jou? Het is mijn moment om even alles los te laten en mijn hoofd leeg te maken. De ideale manier om even te ontstressen. En mezelf fysiek wat te pushen. En ja uiteraard hoop ik ook dat ik door te sporten mijn gewicht wat onder controle kan houden. Maar het is bovenal me-time dat ik broodnodig heb in drukke tijden.

MRTC EVI 22

Heb je sportieve genen? Totaal niet. Buiten de verplichte sportlessen op school was ik helemaal niet zo sportief. Ik heb wel een tijdje ballet gedaan maar zeker en vast niet op hoog niveau.

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure? Ja hoor, loopdipjes heb ik zo nu en dan wel eens. Ik probeer dan vooral om me te herinneren waarom ik het alweer zo fijn vond. En zet dan sowieso enkele van mijn favoriete loopsongs op.
Blessures heb ik de laatste jaren niet gehad maar kreeg ik wel toen ik trainde voor de 20 kilometer. Tegen beter weten in ben ik toen wel blijven trainen want ik moest en zou die wedstrijd lopen. Nadien heb ik van die scheenbeenvliesontsteking best wel nog last gehad. Sindsdien let ik er beter op.

MRTC EVI 18

Loop je het liefst alleen of in een groep? Het liefst alleen, met mijn muziek. Ik heb nogal de neiging om mijn tempo aan te passen aan dat van anderen. En dat is niet altijd even haalbaar. Ik ben totaal geen grote prater wanneer ik loop en nogal snel lid van de rode tomatenclub. Alleen ligt me beter. (lacht)

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Neem je soms deel aan loopwedstrijden? Ik heb nog niet echt veel wedstrijden gelopen. Eind vorig jaar nam ik samen met Julie van de blog Chez Julie, deel aan de Corrida in Leuven en vond dat heel fijn. Dit jaar staat de Antwerp 10 Miles op de agenda. En als alles gaat volgens plan heel misschien de halve marathon in Brussel in oktober.

En bucket list materiaal? Ooit wil ik een marathon lopen. En als ik echt mag dromen dan wil ik mijn innerlijke GI Jane eens naar buiten laten komen tijdens een Spartacus Run.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ja hoor, ik kan niet zonder muziek. Het liefst van al loop ik eigenlijk op een stevige beat. Ik pas mijn tempo onbewust en automatisch aan het ritme van de muziek aan. Te trage liedjes daar doe je me geen cadeau mee. Mijn favorieten om op te lopen, en er mag al eens een ‘fout nummer’ tussen zitten (knipoog):

  1. Take my love, Goodshape
  2. Drop it, Scooter
  3. Timebomb, David Gravell
  4. Niggas in Paris (Instrumental version)
  5. Push, Universal Nation

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Let je op je voeding? Ik probeer dat wel te doen. Vooral ook omdat ik merk dat ik veel last heb van stress. Dat zet zich meteen op mijn maag en darmen. Ik probeer dus vooral gezonde voeding te eten. Al ben ik ook een enorme emo-eter en durf ik wel eens te bezwijken en voor snoep te kiezen.

MRTC EVI 12
Heb je een bepaalde voedingsgewoonte voor/ na het lopen? Niet meteen. Ik probeer wel om veel water te drinken. En dat lukt me vrij goed doordat ik afwissel en ook regelmatig water van SPA met een smaakje drink.
Guilty pleasure?
Snoep en alles waar chocolade rond zit.
Haal jij inspiratie uit ‘healthy’ kookboeken?
Absoluut. Zelf ben ik nogal fan van de Nooit meer diëten kookboeken van Sandra Bekkari, Easy vegan van Julie Van den Kerckhove en Honger van Mme Zsazsa.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Sinds kort loop ik met een Garmin Forerunner 235. Die is geconnecteerd met Strava. En ik gebruik ook de Start 2 Run app. Ik volg hun trainingsschema en sindsdien maak ik gebruik van Spotify. Voordien liep ik gewoon met mijn Ipod.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij? Een favoriet merk van loopkledij heb ik niet, al ben ik wel grote fan van de kledinglijn die Evy Gruyaert ontwierp voor Zeb. Persoonlijk vind ik ze er heel leuk uitzien, ze zitten geweldig goed en vallen goed mee qua prijs. Loopschoenen die mogen dan wel weer wat kosten, want een goede loopschoen is belangrijk. Ik koop ze altijd in een speciaalzaak waar ze wel wat kijken naar welke slijtage mijn vorige schoenen hebben en of er bijgestuurd moet worden. De laatste paar keer schafte ik me telkens een paar schoenen van het merk Brooks aan.

MRTC EVI 10

Wat is je favoriete afstand en waarom? Ergens tussen 5 en 8 kilometer. Dan ben ik al eventjes aan het lopen en heb ik dat vervelende gevoel van die eerste kilometers achter de rug. En ik ben ook net niet te lang weg van huis.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven met sporten? Een van de moeilijkste dingen vind ik zelf. Gelukkig weet Tim hoe belangrijk dat joggen voor me is en maakt hij er geen probleem van om tijdens de momenten dat ik ga joggen op Tuur te passen. Doordat ik ’s avonds ofwel laat thuis ofwel op Tuur pas is het niet altijd even eenvoudig om te gaan joggen doorheen de week. Nu het terug wat vroeger en later klaar begint te zijn betert dat wel. Maar vooral tijdens de wintermaanden is het een flinke uitdaging.

MRTC EVI 8

Omschrijf jouw looproutine: Nu ik wil proberen om deel te nemen aan de 10 miles volg ik een trainingsschema en loop ik zeker drie keer per week. Afhankelijk van hoe druk mijn week is, probeer ik om een keer in de week te gaan en twee keer tijdens het weekend. Dan ga ik vaak joggen terwijl Tim Tuur eten geeft. Of terwijl Tuur zijn middagdut doet. En af en toe probeer ik ook om een keer in de week samen met collega’s over de middag een eindje te gaan joggen.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Wat is jouw loopdoel? Ik wil heel graag die 10 miles halen! En als het even kan dit najaar zelfs die halve marathon in Brussel én mijn persoonlijke tijd op de 10 kilometer verbeteren. Maar vooral en in de eerste plaats veel plezier beleven aan het lopen.

Moms run the city met Evi in Tervuren, Tervurenpark

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Laat je niet afschrikken door snelle of gevorderde lopers. Zelf loop ik nog steeds heel traag maar ik hou mezelf voor dat ik aan het bewegen ben. En dat is nog altijd beter dan in de zetel te liggen met een zak chips . 😉

HOTSPOT : FELIX

Brusselsesteenweg 59, 3080 Tervuren

Ontbijt, lunch, goede koffie en wifi. Je kan er flexwerken of gezellig afspreken met vrienden en familie. De kunst en de meubelen, die het interieur net zo apart maken, zijn ook te koop. Een favoriet plekje van Evi.

Moms run the city met Evi in Tervuren, hotspot koffiebar Felix

We hadden het zelfs zo gezellig dat ik mijn trein terug op een haar miste. Of was het omwille van de ‘pandagriet’ die niet vooruit wilde. (insider) In ieder geval, hard genoten van een zonnige loopdate in een prachtige omgeving met een collega-blogster én topmadam. Loopmissie geslaagd! (knipoog)

Voor wie de route in het Tervurenpark wil lopen:

Moms run the city met Evi in Tervuren looproute Tervurenpark
CHECK DE ROUTE VIA https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4779002

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: