BLOG

#OUDERZONDEN (6): WANNEER WORD JE ECHT BOOS OP JE KROOST?

#ouderzonden, woede , mom runs the city

Romina (Big City Life) en Annelore (Compleet Geluk) lanceren met #ouderzonden een blogchallenge waar bloggers worden uitgenodigd om 7 weken na elkaar een post te schrijven over het ouderschap met als houvast de hoofdzonden. Hoe pakken we het als ouder aan? For real. Zonder virtueel laagje perfectie erover.

OUDERZONDE 6 ⎟ IRA – WOEDE

Wanneer klim jij echt de gordijnen in?

  • DE NEEN -MOOD. Verduidelijking: Timon kan soms echt eigenwijs zijn op de meest compleet onvoorstelbare momenten. Zoals een uitstap doen waarvan wij denken dat hij het fantastisch zal vinden en al bij aanvang zeuren over de kleur van zijn kousen (neen, niet die zwarte, maar die andere zwarte, zucht), de keuze van zijn koek en het weigeren van zijn jas aan te doen (pitje winter!). Om dan nog maar te zwijgen van zijn tegendraadsheid ter plekke. Als meneertje in zijn koppige neen-mood vasthoudt, dan kan bij mij de emmer wel eens overlopen. Met boze blikken en woorden en soms een abrupt einde aan de uitstap of waar we op dat moment mee bezig zijn. Tot ‘monsieur non’ tot inkeer komt. Dat kan lang duren, soms valt de euro pas als ik echt toon hoe boos ik ben (lees: decibelverhoging). Jammer eigenlijk, dat hij het pas dan echt beseft. Na zo’n moment verduidelijk ik altijd waarom zijn gedrag niet getolereerd wordt, geef ik hem de kans om het goed te maken en eindigen we altijd met een kus en een knuffel.
  • Zulke situaties kunnen een paar keer per dag voorkomen. Wanneer de rust terugkeert ’s avonds, plof ik vaak met een lange zucht de zetel in me afvragend hoe die andere moeders dat toch allemaal doen. En wij hebben maar één bengel.

#ouderzonden, gulzigheid , mom runs the city

Benieuwd naar mijn andere #ouderzonden?

Of wil je weten hoe andere blogouders zondigen, neem dan hier een kijkje voor de volledige lijst met deelnemers!

Dit is heel persoonlijk natuurlijk. Ik ben wel benieuwd wat bij jou de trigger is tot boosheid. What drives you crazy? 

 

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

#ouderzonden, woede , mom runs the city

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.