DO's FOOD HOME COOKING KIDS

GO VEGGIE WITH KIDS | #1 SPRUITJES EN ZOETE AARDAPPEL

Go Veggie met Spruitjes en Zoete Aardappel, #lessismore Greenpeace

Greenpeace gaat van start met een #lessismore campagne om ouders te sensibiliseren rond vleesconsumptie bij jonge kinderen. Te beginnen door meer te kiezen voor groenten! DAAROM: een veggierecept op kindermaat.

Greenpeace wil de vleesproductie én -consumptie wereldwijd halveren tegen 2050. De industriële veeteelt heeft niet alleen enorm zware gevolgen voor ons milieu. Klimaatverandering, watervervuiling, ontbossing en verlies aan biodiversiteit zijn de belangrijkste. Maar vlees eten kan ook onze gezondheid schaden en die van onze kinderen. Te veel rood en bewerkt vlees eten, verhoogt de kans op obesitas, bepaalde kankers en hart- en vaatziekten.

Go Veggie met Spruitjes en Zoete Aardappel, #lessismore Greenpeace

Er is niks mis met te kiezen voor meer fruit, groenten en plantaardige alternatieven in het weekmenu. En neen, wij bannen vlees niet in ons huis. Maar we kiezen voor minder en beter, bio en lokaal. Dus experimenteren we hier ook volop met 100% veggierecepten. Niet alle gerechten worden bij mijn (bijna) vijfjarige met enthousiasme onthaald maar deze bleek een winner! Onze zoon lust graag spruitjes (echt!), voor mij evident om hiermee iets te proberen.

Go Veggie met Spruitjes en Zoete Aardappel, #lessismore Greenpeace

ZOETE AARDAPPEL met spruitjes en couscous

WHAT YOU NEED (3-4 pers.)

• 400g spruiten, gehalveerd • 1/2 ui, gesnipperd • rode paprika in blokjes • 400G zoete aardappel, in blokjes • 200G kikkerewten • 250g couscous • 2EL rauwe honing• peper & Zout • 1/2 tl kurkuma • 1/2 tl komijn • olijfolie • handvol rozijntjes • 1/2 groentenbouillonblokje

WHAT YOU DO

  1. Kook de spruiten en zoete aardappel.
  2. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui. Stoof de kikkererwten en de paprika. Voeg 25 cl water en een half groentenbouillonblokje toe. Laat sudderen.  Voeg pas later de beetgare spruitjes en zoete aardappel toe.
  4. Bedruppel alles met de honing en voeg de kurkuma en komijn toe.
  5. Verdeel de couscous over de borden en schep de groenten erbij.
  6. Strooi er nog wat rozijntjes bovenop als afwerking.

Wij aten er nog een kant -en-klare spinazieburger met kaas bij (ter vervanging van dat stukje vlees, puur voor het zicht). Overschotjes zijn daags nadien koud ook heerlijk!

Deze blogpost kwam in samenwerking met Greenpeace. #lessismore

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: