BLOG

#OUDERZONDEN (5): WAT KAN JE JE KIND NOOIT WEIGEREN?

#ouderzonden, gulzigheid , mom runs the city

Romina (Big City Life) en Annelore (Compleet Geluk) lanceren met #ouderzonden een blogchallenge waar bloggers worden uitgenodigd om 7 weken na elkaar een post te schrijven over het ouderschap met als houvast de hoofdzonden. Hoe pakken we het als ouder aan? For real. Zonder virtueel laagje perfectie erover.

We kunnen beginnen aftellen, want dit is de vijfde zonde!

OUDERZONDE 5⎟ GULA – GULZIGHEID

Wat kan je je kinderen nooit weigeren?

  • Knuffels! Mijn zoontje is geen knuffelbeer. Dus als hij zonder aanleiding bij me komt om een knuffel te geven, dan koester ik dat moment en probeer ik dat wat te rekken. Tegenwoordig geeft hij ook met plezier kusjes. Uit zijn spontane zelf.
    Toegegeven hij is al zo gewiekst om nadien een vraag te stellen à la ‘mag ik een snoepje’. Ewel ja, dan kan ik dat natuurlijk moeilijk weigeren.#ouderzonden, gulzigheid , mom runs the city
  • Mijn zoon wil alles nu en meteen. Dat is een fase. Dat is telkens met veel gezeur en gedoe. En daar worden we echt gek van. We gaan niet in op zijn ‘tantrum’ en wachten dan tot hij uitgezeurd is. Toegeven zou makkelijk zijn, maar hier houden we het been stijf. Wat dat met ons doet, lees je in #ouderzonden (6).
  • Als hij nog een verhaaltje vraagt. Dat is echt ons momentje en ook al weet ik dat hij dit wellicht vraagt om tijd te rekken, kan ik – ook al ben ik bekaf en wil ik hem zo snel mogelijk doen slapen – moeilijk weigeren.

#ouderzonden, gulzigheid , mom runs the city

Benieuwd naar mijn andere #ouderzonden: SuperbiaAvaritia, Luxuria en Invidia?  Of wil je weten hoe andere blogouders hier tegenover staan, neem dan hier een kijkje voor de volledige lijst met deelnemers!

 

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.