BLOG

#OUDERZONDEN (4): WAT VIND JE BENIJDENSWAARDIG AAN EEN ANDERE OUDER?

#ouderzonden,jaloezie, mom runs the city

Romina (Big City Life) en Annelore (Compleet Geluk) lanceren met #ouderzonden een blogchallenge waar bloggers worden uitgenodigd om 7 weken na elkaar een post te schrijven over het ouderschap met als houvast de hoofdzonden. Hoe pakken we het als ouder aan? For real. Zonder virtueel laagje perfectie erover.

OUDERZONDE 4 ⎟ INVIDIA – JALOEZIE

Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen? 

 • Slaap, slaap, slaap! Bestaat dat als jonge ouder? Ik weet dat er nog ouders als mij in hetzelfde schuitje zitten, maar zij die gezegend zijn met een kind dat graag en lang slaapt, o how I envy you! Onze zoon is altijd een goede slaper geweest als baby. Weinig onderbroken nachten. Maar sinds hij een peuter is, man man man. Het begon met het weigeren van zijn middagdutje. Hij miste dat slapen overdag niet. Wij, als ouder, vonden het ook geen probleem, want hij sliep ’s nachts wel het klokje rond. Maar sinds een goed jaar wordt hij altijd maar vroeger wakker. En dan is hij niet slaapdronken maar dan wil hij tekenen, filmpje kijken, spelen, … Actief dus, en dat om 5H30! Navraag in de kleuterklas of hij soms moe is overdag, njet. Hij is één van de actiefste uit de klas. Voor ons zijn het wel korte nachten. En dat weegt door. We probeerden al om hem later naar zijn bed te brengen maar hij blijft zo vroeg opstaan. Kinders die nog middagdutten aan die leeftijd of kunnen doorslapen in het weekend tot 8H… ik droom ervan. En ik benijd de ouders van die kinders. Echt.
 • Geduld. Ik heb het wel maar het wordt momenteel geweldig op de proef gesteld. Mijn zoon, tegen wie ik dezelfde zaken maar blijf herhalen en geen reactie krijg, die me tegenwoordig meer met neen van antwoord dient, die denkt dat hij alles alleen kan en dus ook gewoon doet, die ik al te vaak keihard achter het behang wil plakken, tegen wie ik al eens mijn stem verhef en me dan zo slecht voel. Koelbloedige ouders die ten allen tijde hun kalmte kunnen bewaren, die benijd ik ook. Echt.

#ouderzonden,jaloezie, mom runs the city

Benieuwd naar mijn andere #ouderzonden: SuperbiaAvaritia, Luxuria?  Of wil je weten hoe andere blogouders hier tegenover staan, neem dan hier een kijkje voor de volledige lijst met deelnemers!

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

5 comments

 1. Iedereen wil slapen, toch? Het is zo heerlijk! Misschien komt het omdat ik zelf een ochtendmens ben, maar vroeg wakker zijn vind ik peanuts. Je kan dat namelijk zelf counteren door vroeg(er) te gaan slapen. Twee jaar slaap in brokjes van max twee uur, met daartussen uren een krijsend kind, dat kreeg ik niet gecounterd. Misschien daarmee dat ik nu nog altijd vaak om 20u in bed kruip :). Slaapwel!

  1. En respect voor dat, Sofie! Ik besef dat er nog andere situaties zijn en dat ik mijn beide pollekes mag kussen dat het bij mij dat maar is. Het heet ouderzonden voor iets, dus ja, al wie meer slaapt benijd ik wel. Maar gebrek aan slaap en ouderschap gaan hand in hand, dus verder geen gezeur. Vroeger slapen, soms lukt het en soms lig ik daar te staren naar het plafond. Ik sla me er wel door en er is altijd koffie! 🙂

 2. Oh slaap daar zou ik ook geld voor geven. Tuur slaapt het merendeel van de nachten goed, maar dat is heel lang niet het geval geweest. En dus sleep ik al een hele tijd die vermoeidheid mee. Maar net als Sofie kruip ik heel vaak erg vroeg in bed om dat wat te proberen te counteren 🙂

  1. Ik probeer dat vroeg slapen ook af en toe. Soms lukt het, soms staar ik uren naar het plafond. Op vakantie ging me dat vroeg slapen dan wel goed af. Wat is jouw geheim?

   1. Het schommelt hier hoor. Ik probeer om sowieso wat te lezen voor ik ga slapen. Een warm bad kan ook wonderen doen bij mij. En als ik echt niet kan slapen neem ik mijn piekerboekje erbij en noteer ik al mijn gedachten daarin. Er zijn dagen waarop al die dingen werken, maar er zijn er ook evenveel waarop het volledig de mist ingaat hoor.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.