BLOG

#OUDERZONDEN (3): WAT DOE JE VOOR JEZELF?

#ouderzonden,onkuisheid, mom runs the city

Romina (Big City Life) en Annelore (Compleet Geluk) lanceren met #ouderzonden een blogchallenge waar bloggers worden uitgenodigd om 7 weken na elkaar een post te schrijven over het ouderschap met als houvast de hoofdzonden. Hoe pakken we het als ouder aan? For real. Zonder virtueel laagje perfectie erover.

OUDERZONDE 3 ⎟ LUXURIA – ONKUISHEID/ LUST

Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?

Ik had het al in de tweede ouderzonde al over het belang van me-time. Essentieel om mezelf graag te blijven zien. Die vrijheid om bepaalde zaken te kunnen blijven doen, dank ik aan mijn partner. Ook hij krijgt die ruimte van mij. We hebben dat nodig om ons niet alleen maar ouder van te voelen.

  • Ik blijf sporten. Uiteraard doe ik dit in de eerste plaats voor mezelf. Er is geen beter gevoel als wanneer je actief bent geweest in de buitenlucht. Toch voor mij! Met dat lopen heb ik echt wel mijn uitlaatklep gevonden. Even ontsnappen aan de kinderpraat, werkstress en dagelijkse sleur. Als herboren terug thuiskomen. Lopen is ook mijn gedachten ordenen en nieuwe ideeën die spontaan invallen. Het houdt me fit en gezond. En ik weet dat mijn partner me best wel sexy vindt in loopoutfit. Hij is zelf megasportief en iedere keer als ik de deur uitga in strakke broek (zelfs bij hondenweer), weet ik dat hij dat fantastisch vindt. En hij weet ook als geen ander dat ik het nodig heb, want als er gezaagd wordt, vraagt hij of het niet tijd wordt om terug te gaan lopen. I’m so much nicer when I had my run. Hij weet dat. Oeps. Dat geldt omgekeerd ook, by the way.
  • Me pamperen. Neen, niet in de kindje/mama-betekenis maar op z’n engels. Me soigneren. Regelmatig naar de kapper en de schoonheidsspecialiste. Een lekker badje laten vollopen en detox-maskertje op. Mezelf een cadeautje gunnen: een nieuwe, mooie pull; een fancy paar hakken. Ik geniet terug van hakken dragen want ik vind dat supervrouwelijk. Niet elke dag, want mijn rug vraagt om sneakers maar als we een avondje hebben gepland, hell yeah!

En uiteraard doen we van datenight. En trekken we aan de alarmbel als het alweer te lang geleden is. Maar ook gewoon de kaarsjes thuis aansteken, een plots cadeautje, zijn lievelingsmaaltijd maken of vrijdags al klaarstaan met een GT en zijn kommetje kroepoek om gezellig op het weekend te klinken. Kleine onbenullige of onnozele dingetjes die je soms ‘for granted’ neemt bij elkaar, verheerlijken tot net datgene wat jouw relatie de beste van de wereld maakt. Stilstaan bij wat je met elkaar hebt en niet wat je nog meer zou willen. Klinkt cliché? Ja! Want elkaar graag zien en waarderen, terwijl je de moeilijkste klus ter wereld elke dag samen aanpakt – parenting, daar mag je al eens een clichéke tegenaan gooien!

As long as the parents are allright together, the kids are allright too!

Benieuwd naar mijn andere #ouderzonden: Superbia en Avaritia ?  Of wil je weten hoe andere blogouders hier tegenover staan, neem dan hier een kijkje voor de volledige lijst met deelnemers!

#ouderzonden,onkuisheid, mom runs the city

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.