Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #26 |CHARLOTTE

Het weer stak stokken in de wielen maar deze mama van twee liet de glimlach niet vallen. Muzikaal en gepassioneerd door woord en beeld, vindt ze in haar schaarse vrije tijd nog de power om ook te lopen. In een prachtig bos met loslopend wild (echt!) vertelde ze me meer over haar sportieve uitlaatklep! Meet Charlotte uit Knesselare!

Moms Run The City lopen met Charlotte in Knesselare

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

CHARLOTTE (38 j)

Moms Run The City lopen met Charlotte Dhuyvettere in Knesselare

 • Geboren in Deinze, woont in Knesselare.
 • 10 jaar getrouwd met Benito en samen hebben ze 2 kinderen: Vince (7j) en Lenn (5j).
 • Beroep: District Manager bij AluK, een internationaal bedrijf dat aluminium profielen levert.
 • BijberoepCharm Fotografie
  Zes jaar geleden pikte ze de draad van het fotograferen opnieuw op. Sinds kort neemt ze ook fotoshoots in opdracht aan.
Charm fotografie
Newborn © Charm Fotografie
 • Andere hobby’s: Op vrijdagavond zet ze het weekend steeds spelenderwijs in met pianospelen. Amen voor Netflixen tijdens een lang en warm bad. Verder rekent ze de kinderen entertainen ook als hobby in.

Partituur Happy Pharell Williams

 • Leuke weetjes: Charlotte droomt ervan ooit een boek te schrijven over het moederschap. Ze schrijft gedichten en houdt ook een blog bij over dat moederen: www.hogehakkenensnottebellen.be. Taboedoorbrekend en altijd met humor.

Moms Run The City lopen met Charlotte in Knesselare

Vertel eens wat meer over je gekozen route. Dichtbij mijn woonplaats ligt een prachtig bos met 3 uitgestippelde looproutes, het Drongengoedbos. In dit ongerept stukje natuur kan ik al mijn gedachten op een rijtje zetten en mijn opgekropte stress weglopen. Ik spot er vaak herten in het wild, fantastisch gewoon.

Moms Run The City lopen met Charlotte in Knesselare, Drongengoedhoeve

Wanneer ben je beginnen lopen? Mijn ma liep zelf regelmatig en nam me mee toen ik ongeveer 12 jaar was. Meestal fietste ik met haar mee. Op een gegeven moment stelde ze voor dat ik afwisselend een stukje liep en een stukje fietste. Zo kon ik geleidelijk aan de afstand opbouwen. Mijn mama is er nu trouwens 70 en loopt nog steeds!

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Wat betekent lopen voor jou? In het begin loop je op karakter. Toen ik puberde was lopen vooral een manier om mijn lichaam een mooiere vorm te geven. Het werkte verslavend en lukte steeds beter. Intussen bouwde ik conditie op. Nu is lopen bijna een vorm van onthaasten. Even stoom aflaten die voortvloeit uit mijn drukke werkschema. Ik kan al de ganse dag uitkijken naar dat moment.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Ooit al last gehad van een loopdipje ? Ik heb tot nu toe weinig last gehad van blessures. Maar wel al eens een mindere periode gehad door andere omstandigheden. Ik mag vooral niet ‘stilvallen’. Toen ik vorig jaar werd geopereerd aan mijn teen, baalde ik vooral dat ik niet kon sporten. Ik was bang dat door enkele weken stil te liggen, mijn conditie helemaal ging verdwenen zijn. Maar gelukkig heb ik snel de draad weer kunnen opnemen.

Ben je blessurgevoelig? Begin dit jaar had ik wel erg veel last van lage rugpijn. Het zittende werk met verkeerde zithouding bleek de grote boosdoener. Dankzij kinesitherapie werden mijn rug- en buikspieren extra aangepakt. Ik kreeg ook de tip om op een zachte ondergrond te lopen. Sindsdien geef ik voorkeur aan lopen in het bos of op een finse piste. Iets lastiger om te doen, maar veel beter voor mijn gewrichten. Ik let nu  ook enorm op mijn houding: rechte rug en buik intrekken!

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Heb je sportieve genen? Ik stam af uit een grote familie, maar daarbij zijn slechts 2 personen die aan sport doen. Mijn ma heeft altijd gelopen en 1 oom die tennist… Geen sportieve genen dus 😉 . Wel het goede voorbeeld doorgekregen. Als kind had ik nogal de neiging om lui te zijn. Dik tegen mijn zin, schreven mijn ouders me in voor klassiek ballet. Ik bleek zo stijf als een plank, maar heb het toch 6 jaar volgehouden.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare
Loop je liever solo of alleen? Ik loop meestal alleen. Dit is om praktische redenen. Mijn agenda ziet er elke dag anders uit en daardoor kan ik moeilijk op voorhand plannen. Ik loop van zodra ik er een gaatje voor kan vrijmaken. Dus niet echt handig om met iemand af te spreken natuurlijk. Als de kids eens in hotel opa en oma overnachten, dan lopen mijn man en ik graag samen. Ik merk wel dat hij zich een beetje inhoudt qua ritme.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Lid van een loopclub?
De niet-officiële, maar daarom niet minder leuke loopgroep 9910 On The Run. Een vriendengroep met loopfanaten, waarmee we wel eens samen lopen. We schrijven ons samen in voor verschillende loopwedstrijden bv. Warmathon Gent of de Havenloop en organiseren regelmatig zelf wedstrijden.Via een whatsapp groepje stimuleren we elkaar en wisselen we tips uit.

Neem je fanatiek deel aan wedstrijden? Ik heb niet de ambitie om ze te winnen. 😂 Ons loopclubje motiveert me wel om grenzen te verleggen en me in te schrijven. Dit jaar is er sprake van de Antwerp Ten Miles, de Color Run in Oostende en de Glow Trail in Kortrijk.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

En bucket list materiaal? Stilaan probeer ik verdere afstanden te lopen. Wie weet kan ik ooit een (halve) marathon aan? Op dit moment wil ik mezelf daar nog geen druk voor opleggen.

Wat is je loopdoel voor dit jaar? In 2018 wil ik verder doen zoals ik bezig was. Verbeteren mag altijd, maar is geen doel op zich. Hopelijk mag het ook een jaar worden zonder blessures, maar wel vol runner’s high!

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ik loop steeds vergezeld van oortjes aan mijn iPhone met de Runkeeper app actief. Via deze app open ik mijn Dance lijst in Spotify. In die lijst staan een paar honderd nummers met opzwepende beats, verzameld uit albums als Get Physical (aanrader!) en De Maxx Longplayer.
Noem je 5 favoriete loopsongs. Ik heb er 10 van gemaakt omdat ik niet kon kiezen. 😉
Als ik de lijst shuffle, hoop ik steeds dat deze nummers zullen voorbijkomen:

 • Mar del Plata 2009 (Audiofly)
 • Borghia (Booka Shade)
 • Learning from Making Mistakes (Jona)
 • To the Gum (Riton, Heidi)
 • I’ve Got That Feeling (Daka)
 • Calypso (Mac Neumann)
 • Just Don’t Stop the Dance (Elbee Bad)
 • Same Man (Franky Rizardo)
 • Ti Ricordi Di Me (Erasmus)
 • Embargo (Embargo)

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Let je op je voeding? Ik heb wel een aanleg om snel bij te komen en bovendien ben ik ook een zoetekauw. Niet zo’n interessante combo… Terwijl ik geniet van een caloriebommetje, hou ik in mijn achterhoofd dat ik het er wel weer ga aflopen. Ik koop bewust enkel het essentiële van koeken en snoep voor de kinderen, want anders kan ik er zelf niet van afblijven. Heb ik het in huis, dan moet het op.
Tijdens weekdagen doe ik het meest mijn best want er zijn dan ook niet zoveel verleidingen. Elke middag een slaatje en af en toe een proteïnereep tegen een suikerdip, houden mij in balans. In het weekend durf ik wel zondigen.
Ik moet er wel op letten dat ik geen warme maaltijd eet voor het sporten. Daar krijg ik anders last van. Na het lopen eet ik meestal een stuk fruit.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Ik heb alleen mijn iPhone bij tijdens het lopen. Ik connecteer de app Runkeeper en daaraan gekoppeld de app Spotify voor muziek. Zo kan ik af en toe een snap of Instagram de wereld insturen als ik bijvoorbeeld een hert tegenkom in het bos. Ik voel me ook veiliger omdat ik altijd kan bellen mocht dat nodig zijn.

Moms Run The City lopen met Charlotte in Knesselare, loopschoen

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij? Voor schoenen kies ik pertinent Adidas. Ik heb eerder brede voeten en dit merk zit voor mij het meest comfortabel. Qua kledij heb ik geen speciale voorkeuren. Mijn man had meer last van blessures na jaren voetbal en is langsgeweest bij Runnerslab voor een looptest. Daar kreeg hij zijn ideale loopschoenen. Voor sportkledij ga ik graag langs bij Decathlon en kies ik voor Kalenji en Domyos.   Maar ook ketens als H&M kunnen we bekoren met hun sportcollectie.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Wat is je favoriete afstand en waarom? Momenteel voel ik me het best bij een afstand tussen 8 en 10 km. Hierbij ga ik niet tot het uiterste van mijn krachten, maar geeft het toch een voldaan gevoel na afloop.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven met sporten? Lopen gebeurt tijdens werkdagen noodgedwongen ’s avonds. In de zomer is dat heel leuk met een ondergaande zon. Tijdens de wintermaanden loop ik niet later dan 18u. Als ik ergens de kans zie, durf ik wel eens een loopje doen tijdens mijn middagpauze. Maar mijn favoriet loopmoment is op zondagvoormiddag. Met 2 kleine kids in huis, ben ik wel afhankelijk van mijn man. Hij moet eerst thuis zijn vooraleer ik kan vertrekken. Maar meestal spreken we dat op voorhand af en lukt dat wel.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare
In het Drongengoedbos is er een kabouterpad voor kleuters: een wandeling van 2 km rond de Drongengoedhoeve waarbij kabouter Pinnemuts de kinderen opdrachten geeft.

Wat is jouw looproutine of schema? Ik probeer minimum 2 keer per week te lopen om de conditie op peil te houden. Op dinsdag, donderdag en eventueel op zondag. De andere dagen zijn al bezet of is hubby niet thuis. Woensdagavond is een vaste sportavond met vriendinnen. Dan volgen we een uur Total Body Attack. Dit is binnen op muziek. Het is een mooie afwisseling van bewegingen. Op dat moment train ik eens andere spieren dan met lopen alleen.

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Blijf vooral de moed vinden om te vertrekken met lopen, ook al voel je je daar soms te moe voor ’s avonds. Je krijgt daar nooit spijt van, integendeel!

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare

 

HOTSPOT : DRONGENGOEDHOEVE

Drongengoedweg 9, 9910 Ursel (Knesselare)

Moms Run The City lopen met Charlotte in het Drongengoedbos in Knesselare, Drongengoedhoeve

De Drongengoedhoeve ligt midden in het bos en dateert uit de 18de eeuw. Er is een herberg waar je iets kan drinken en de vroegere stallen dienen als expositieruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Met een beetje geluk werkt het keramiekatelier aan hun kunstwerken.  Het kabouterpad start er en je kan er een mooi onderhouden kruidentuin bezoeken. Na een fikse boswandeling een mooi plekje om halt te houden.

Regen en modder, niet zo ideaal voor een loopreportage! Maar toch was dit een van de mooiste en leukste lopen die ik deed. Charlotte trok zich gelukkig niets van het gure weer aan en net op het einde -zoals ze me had beloofd- zagen we een familie herten schuilen onder enkele bomen. Elke moddervlek en coupe frisée waard!

Voor wie de route in Knesselare wil lopen:

Moms Run The City lopen met Charlotte Dhuyvettere in Knesselare
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route

Knesselare
Winters loopje in het Drongengoedbos met start-/eindpunt aan de Drongengoedhoeve. Wie geluk heeft, spot herten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: