DO's TRIPS

KIDS | EEN KROKUSVAKANTIE VOL FUN EN CULTUUR!

5 tips voor een leuke krokusvakantie 2018

Lijkt het alsof je die Kerstboom nog maar net uit de living hebt geweerd, staat er alweer een schoolvakantie voor de deur. 5 ideetjes om die Krokus leuk in te plannen (en gelijk ook alternatieven bij minder goed weer).

1. NIEUW IN OOSTENDE: EXPO FORT NAPOLEON X HANGTIME

Bekijk Oostende eens langs de andere kant en bezoek Oosteroever met de gratis overzetboot. Hier kan je lekker uitwaaien en verschillende murals van The Crystal Ship spotten. Maar bezoek ook vooral het Fort Napoleon voor de expo ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’. Het kinderboek van Thaïs Vanderheyden wordt vertaald in een uitdagende doe-expo waarin kinderen op een speelse manier  kennismaken met grote kunst en als echte detectives op zoek kunnen gaan naar een gestolen schilderij.

Tips om te doen in Oostende tijdens Krokusvakantie: Fort Napoleon en Hangtime.
Pic. Expo affiche en Hangtime © Visit oostende

Vlakbij het Fort vind je trouwens Oostendes nieuwste indoor uitleefplek, Hangtime. Een gigantisch trampolinepark met reuze ballenbad, foampits en basketkorven. En – mama’s en papa’s- een eigentijdse lobby met gratis WIFI, heerlijke espresso en home made lemonades. Handig om weten: kleuters tot 6 jaar zijn welkom in de krokus van 10 tot 11H. Het is aangeraden om je springplaats te reserveren!
Data Expo: 10 febr. – 5 april 2018. Toegang gratis tot 6 jaar/ 6- 12 jaar: 4 euro/ 12+: 8 euro.
1H springen Hangtime=> Kleuters: 6 euro/ Kinderen en volwassenen: 9 euro.
Meer informatie: website Toerisme Oostende en Hangtime.

2. KROKUSKRIEBELS : MET HET GEZIN NAAR HET MUSEUM

Jong geleerd is oud gedaan. Een museumbezoek met kroost lijkt niet evident, en al zeker niet met jonge kinderen. Maar dankzij de tweejaarlijkse happening van de Gezinsbond wordt een museumuitstap met het ganse gezin kinderspel. Pun intended.

Tip om te doen in Oostende tijdens Krokusvakantie: Krokuskriebels.
Pics Krokuskriebels © Gezinsbond

101 bekende en minder bekende musea over heel Vlaanderen en Brussel organiseren ruim 180 (!!!) activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.  En dat geldt ook voor de mini’s want maar liefst 14 musea houden ‘buggy tours’. In Izegem kan je bijvoorbeeld terecht met peuters voor een speels, begeleid bezoek aan Eperon d’Or, het museum van borstels en schoenen. Wij schreven ons in om ons eigen brood te bakken in het Bakkerijmuseum in Veurne. Ook in Oostende kan je terecht in Mu.Zee .
Data: 10 – 18 februari 2018. Betalende en gratis activiteiten.
Voor een overzicht en praktische info.: website Krokuskriebels.

3. KUNSTENFESTIVALS IN HASSELT EN KORTRIJK

In Hasselt kan je terecht voor de 21e editie van het internationaal kunstenfestival voor jong publiek (kort: Krokusfestival). Op de agenda: enkel familievoorstellingen (binnen en buiten) waar het jonge volkje serieus wordt genomen EN waar de fantasie al eens buiten de lijntjes kan en mag kleuren.
Data: 9 tot 15 februari 2018.
Meer informatie en tickets: website Krokusfestival.

Maar ook Kortrijk organiseert een kinderkunstenfestival. Film, theater, muziek, artistieke workshops en dans staan op de kleurrijke agenda van Spinrag.
Data: 9 tot 18 februari 2018.
Meer informatie en tickets: website Spinrag.

4. MET J.E.F. NAAR DE FILM

Tip om te doen in Oostende tijdens Krokusvakantie: J.E.F. jeugdfilmfestival
Pic ©Jef Jeugdfilmfestival

Het J.E.F. jeugdfilmfestival brengt een steengoed, eigenwijs filmaanbod  tot bij kleuters, kinderen en jongeren in verschillende steden maar nodigt hen ook uit om te experimenteren met nieuwe media en om zelf films te maken.
Data: 4 t.e.m. 20 februari 2018.
Waar? Antwerpen, Strombeek-Bever, Gent, Brugge en Kortrijk. 
Meer informatie en tickets : website J.E.Ffestival.

5. MET DE TREIN NAAR COMICS STATION

Dit indoor pretpark rond Belgische striphelden staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nu Timon bijna 5 is, zal een bezoekje niet lang meer op zich laten wachten. Hij wil ook al zo lang eens met de trein reizen. Twee vliegen in één klap want dit park is gewoon gevestigd in het Centraal Station van Antwerpen! Met de hoogste indoor glijbaan ter wereld en meer dan 60 activiteiten op 4 verdiepingen, een goedgevulde daguitstap.
Meer informatie: website Comics Station.

5. BLIJF THUIS

Zo’n middag die letterlijk in het water valt door veel regen en wind. Dan blijf je toch ook eens gewoon lekker thuis. Speel een gezelschapsspel, vraag een filmpje op, knutsel met plasticine of bak pannenkoeken. Of doe het allemaal, want kinderen kunnen veel op een namiddag (grapje). Ik deed recent nog aan ‘pancake art’ . Superleuk en nog gezond ook!

BELANGRIJK: DE MEESTE ACTIVITEITEN ZIJN POPULAIR EN PLAATSEN BEPERKT. WEES ER DUS SNEL BIJ.

5 tips voor een leuke krokusvakantie 2018

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: