DO's FOOD HOME COOKING KIDS

FUN FOR KIDS | #NUTELLART PANCAKE ART

Oatmeal pancake art for kids
Voor iedereen die met zijn kroost minstens een uurtje wil vullen thuis, kan ik je deze smakelijke activiteit aanraden! En je hoeft er niet eens voor naar de winkel te lopen, want normaal heb je de meeste zaken al in huis.

All credits to Jozefien van Goestjes! Je kent haar misschien van haar succesvolle kookblog maar ze werkt ook als foodstylist & photographer. Bezeten van eten en dat superlekker in beeld brengen, is haar ding.

Pancake #nutellart by Jozefien from foodblog Goestjes

Ze nodigde me uit voor een workshop #nutellart . Dat was gewoon zo ontzettend leuk dat ik de basics met jullie deel. Timon, ik en ook de andere aanwezigen waren bijna twee uur in opperste concentratie bezig met kunstwerkjes maken. En het leukste? Nadien smul je gewoon al dat lekkers op en hebben jouw kinderen al hun fruitvitamientjes binnen!

Pancake #nutellart by Jozefien from foodblog Goestjes

WHAT YOU NEED (3-4 pers.)

VOOR DE HAVERMOUTPANNENKOEKJES: • 140g havermout • 350ml melk  •2 eieren • 140g zelfrijzende bloem • 1EL bakpoeder • 2EL honing• Zout • Kaneel • plantaardige olie

WHAT YOU DO

  1. Mix de havermout tot meel in de blender/ food processor.
  2. Meng met de bloem, het bakpoeder, melk, eieren, de honing, een snuifje zout en kaneel.
  3. Laat het beslag ongeveer 20 min. rusten.
  4. Bak de pancakes klein en rond in een antikleefpan in wat olie.
VOOR DE PANCAKE ART: • NUTELLA • GEWASSEN, GESCHILD EN VERSNEDEN FRUIT: BANANEN, AARDBEIEN, KIWI’S • MANDARIJNEN • FRAMBOZEN • BLAUWE BESSEN • BRAAMBESSEN • HULPSTUKKEN: SNIJPLANKJE, spuitpistool, MESJE, UITSTEEKVORMPJES (ROND/ HARTJE), TANDENSTOKERS

Pancake #nutellart by Jozefien from foodblog Goestjes

Zet alles op tafel om samen met jouw Mondriaantje(s) aan de slag te gaan. Help de  allerkleinsten als er vormpjes moeten gesneden worden.

  1. UILTJE
    Besmeer een pancake met Nutella of gebruik een gevulde chocospuit. Leg op een bordje. Neem 2 kiwiplakjes voor de ogen en leg er plakjes banaan bovenop met een blauwe bes. Leg nog enkele bessen in het midden en gebruik de plakjes aardbei als vleugeltjes. Snijd een plakje banaan in een driehoek voor het bekje.
  2. LEEUWTJE
    Besmeer een pancake met Nutella en leg op een bordje. Pel ong. 3 mandarijntjes en leg ze rond de pannenkoek voor de leeuwenmanen. Halveer een partje en leg  de stukjes boven in het midden als kuifje. Snij een pannenkoekje in een ovaalvorm en leg onderaan op de besmeerde koek. Halveer een schijfje banaan en leg ze tegen elkaar met de ronde kant erop. Leg een bosbes in het midden als neustopje. Teken een chocoglimlach onder de banaantjes met de hulp van een tandenstoker. Eindig met frambozen of bessen als oogjes.

Bekijk de foto’s voor meer inspiratie of laat jullie verbeelding maar werken! Veel smulplezier! En vergeet niet te delen met #nutellart. 😀

Pancake #nutellart by Jozefien from foodblog Goestjes

Credits: Recept en idee dankzij Jozefien Ryckx van Goestjes in samenwerking met Nutella. 

Oatmeal pancake art for kids

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: