Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #25 | NELE COLLE

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

In 2018 start ik de reeks met Nele, een musicerende metalmama van 3 die het professioneel graag opgeruimd en netjes houdt. De weegschaal blijkt niet haar beste vriend maar dankzij veel beweging en lopen wint ze de strijd tegen overtollige kilo’s. Dit is haar loopverhaal.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

NELE COLLE (34 j)

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

 • Geboren in Gent, woont in Melle.
 • getrouwd met Sam en samen hebben ze 3 kinderen: Fee (9j), Lot (7j) en Jarl (4j).
 • Beroep: Administratief beleidsondersteunend medewerker in het Hoger Technisch Sint-Antoniusinstituut.
 • Bijberoep: Professional Organizer ofte Opruimcoach. Ze helpt mensen terug overzicht te krijgen op vlak van eigen spullen, administratie en planning. Haar dada is vooral het BEWUST ONTSPULLEN. Afstand doen van spullen die we denken nodig te hebben, maar het eigenlijk niet zijn. Daarbij alternatieven zoeken  om die spullen niet zomaar weg te gooien zoals kringloop, vzw’s, … en op die manier bijdragen aan een duurzame economie. Nele kwam ook bij mij thuis om me op het juiste organiseerpad te brengen. Bracht het verlichting? Meer hierover in een latere blogpost.
 • Blogt  op www.mamaruimtop.be over haar opruimtechnieken, hoe ze het zelf thuis aanpakt en haar strijd tegen de wegwerpeconomie. Voor nuttige tips rond organiseren en simpele lifehacks, allen daarheen.
Nele Colle
Ook op Instagram vind je Nele terug (nele_colle).
 • Leuke weetjes:
  Is van opleiding leerkracht Muzikale Opvoeding. Ze maakt als songwriter en offstage keyboardspeler deel uit van de metal groep, Valkyre. Ze schrijft liever nummers dan dat ze zelf optreedt. Het is voor liefhebbers van het hardere genre en valt onder de noemer symfonische metal à la Within Temptation. Benieuwd? Luister eens via Youtube hier.
 • Andere hobby’s: Naast musiceren, geniet ze van een goed boek, een concert of eens lekker uitgebreid koken. Uiteraard opruimen en vooral orde scheppen waar chaos heerst, haar blog en website onderhouden en klussen in huis. En er mag ook al eens gezeverd worden, vindt ze. (knipoog)

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Vertel eens wat meer over je gekozen route. De route loopt door het recreatiegebied de Kouterslag met kersvers speelbos. Niet mijn normale route, maar wel een mooie. Ik wou laten zien dat er vlakbij Gent ook nog mooie groene plekken zijn en dat Melle, naast de Delirium-brouwerij, nog wat meer te bieden heeft. Zelf loop ik vaker door de bebouwde kom zodat ik huisjes kan kijken of ander interessante zaken kan spotten, maar met een looppartner is deze route lekker rustgevend.

MRTC Nele Colle 8

Wanneer ben je beginnen lopen? 6 weken na de geboorte van mijn jongste zoon deed ik een eerste poging. Ik wou mijn lichaam terug en vermageren. Dat lopen ging echter niet zo goed. 2km leek eindeloos en gigantisch ver. 10 minuten lopen een marteling. Ik woog toen ook 93 kilo en er ging niets van af. Mijn knieën deden snel pijn. Na enkele pogingen schakelde ik over naar de crosstrainer in de fitness. Ik verloor 35 kg en toen dat fitnessabonnement na een jaar ten einde liep, ben ik terug beginnen lopen. Dit keer zonder pijntjes en met resultaat.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Wat betekent lopen voor jou? Ik moet toegeven dat de grootste motivatie om te lopen nog steeds is om mijn gewicht onder controle te houden. Daarnaast voel ik na enkele dagen ook gewoon dat ik opnieuw terug wil gaan lopen. Het is één van die zeldzame me-time-momentjes waar ik echt nood aan heb. Lopen was in eerste instantie niet mijn favoriete sport, maar ik wist dat het de enige sport was waar ik geen uitvlucht voor zou hebben. Het is letterlijk gewoon je deur uitstappen. Ondertussen ben ik er wel van gaan houden.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Ooit al last gehad van een loopdipje? Na 2 jaar conditie en kilometers opbouwen werd de focus op het afvallen en kcal verbranden iets te obsessief waardoor ik eventjes niet meer heb gelopen. Ik ben groot en ben altijd al het struise type geweest. En met lopen kwam ik eindelijk tot een ideaal gewicht dat ik hardnekkig wilde behouden. Ik ben dan nog eens een controlefreak: ik kon het calorieën tellen niet loslaten en compenseerde met sporten. Erg vermoeiend en het ontnam de fun van sporten. Na enkele maanden pauze, heb ik het lopen voorzichtig terug opgepikt, maar met de belofte aan mezelf om er gezond mee om te gaan.

Heb je ooit al een loopblessure gehad? Ik ben niet echt blessuregevoelig, maar na een lange afstand kan ik wel wat last van mijn heup hebben. De gevolgen van kinderen krijgen, I guess.

MRTC Nele Colle 5

Heb je in je kindertijd veel gesport? Mocht je me vroeger gezegd hebben dat ik ooit vrijwillig zou gaan lopen, zou ik hard in de lach geschoten hebben. Ik? Sportief? De grap van de eeuw. In de LO-les behoorde ik tot het selecte clubje dat standaard een 6 op 10 kreeg ‘als we ons best deden’. Dat zegt genoeg zeker?

Ik zie mezelf nog niet als een sportieve en vind het stiekem elke keer nog steeds een overwinning.

Liever solo of in groep? Het liefst alleen. Af en toe afspreken met iemand geeft wel extra motivatie om die schoenen aan te trekken. Want ja, soms heb ik dat extra zetje ook nodig.

Neem je soms deel aan loopwedstrijden? Echte wedstrijden niet. Maar af en toe pik ik wel een Urban Trail, een midwinter-/ midzomernachtrun of een loop in de buurt mee. Als ik iets zie passeren, kijk ik wel of het iets is voor mij. Soms is dat met tijdregistratie en dat is wel eens leuk als graadmeter, maar daar doe ik het niet voor. De Viking Run heb ik ook tweemaal meegedaan, maar daar staat het lopen niet echt centraal.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

En bucket list materiaal? Ik ben al tevreden als ik 2 tot 3 maal lopen per week kan volhouden zonder dat het aanvoelt als ‘moeten’. Ik wil het graag leuk blijven vinden. Zoals ik al zei: ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen. Maar ik hou wel van een uitdaging. Voor 2018 wil ik naar een halve marathon toe werken.

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Jaaaaaaaaa! Anders hoor ik mezelf teveel hijgen. Echte favoriete songs vind ik moeilijk. Mijn playlist is op dit moment gevuld met nummers van:

 • Amaranthe
 • Within Temptation
 • After Forever
 • Epica

Maar ik kan ook lopen op een goede beat zoals Animals van Martin Garrix. Al heb ik eerder de neiging om te beginnen dansen dan.😃

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Let je op je voeding? De schrik om bij te komen zit er nog steeds in en dat zal wellicht altijd zo blijven. Ik let nog steeds erg op wat ik eet. Maar in functie van het lopen heb ik geen vaste voedingsgewoonten.

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Sinds ik een Smartphone heb, is het lopen wel een pak aangenamer geworden: ik gebruik Strava en Spotify om mijn loopplaylist samen te stellen.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen? Mijn schoenen van Saucony heb ik via Runnerslab. Toen duidelijk werd dat lopen niet een bevlieging was van enkele weken, heb ik geïnvesteerd in goede schoenen en heb me dat nog niet beklaagd. Het wordt nu wel tijd om eens nieuwe aan te schaffen.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Wat is je favoriete afstand en waarom? Tussen de 5 en 7 km: 5 km omdat dit laagdrempelig is en niet veel tijd vraagt. 7km omdat ik dan net dat ietsje extra heb gedaan. Na 8 km heb ik meestal een dip, maar daarna kom ik er weer door.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Hoe combineer je je werk en je gezinsleven met sporten? Ik heb het geluk dat ik een avondmens ben en er ook niet mee inzit om in het donker te gaan lopen, wel in bebouwde kom uiteraard. Dat betekent dat ik vaak ’s avonds, als de kinderen in bed liggen, mijn loopkleren aantrek en een toertje ga lopen. Soms probeer ik ook gewoon uitstappen te combineren, kwestie van efficiëntie en motivatie te combineren. Als we bv. naar mijn ouders gaan, spreek ik af met mijn man dat ik ernaartoe loop en terug meerijd naar huis. Of als we op de terugweg zijn van een uitstap. Stap ik enkele kilometers voor we thuis zijn uit de auto en loop ik naar huis. Heel spontaan gebeurt dit natuurlijk niet. Je moet voorbereid zijn en je loopkleren bijhebben. Als mijn man en ik enkele dagen er op uit trekken alleen (wat niet zoveel gebeurt), proberen we wel telkens samen te lopen.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Zo heeft mijn man in Stockholm zelf zijn Urban Trail samengesteld en hebben we in een uur tijd toch een goed beeld van de stad gekregen. Lopen gaat namelijk sneller dan slenteren en is, raar maar waar, minder vermoeiend. Op reis neem ik altijd mijn loopschoenen mee om er af en toe eens tussenuit te knijpen. Deze zomer in Italië betekende dat: heel vroeg ’s morgens, want daarna was het te warm. Maar ook dan krijg je de kans iets meer  te zien dan je anders zou zien.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Wat is jouw looproutine?  Ik hang niet graag vast aan vaste momenten, maar mijn doel is zeker 2 keer per week minimum 5 km te lopen. 3 keer is nog beter. En ik probeer dat wat te spreiden. Als de man van huis is, kan ik ook niet weg. Dat bepaalt ook vaak het loopschema. Extra motivatie voor dat 3de extra loopje kan dan komen via mijn Whatsappgroepje met lopende ouders van klasgenootjes.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Wat is jouw loopdoel voor 2018? Die halve marathon, dus.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

Welk advies geef je nog mee? Geef niet op, zeker niet in het begin. Het wordt écht gemakkelijker en het wordt zelfs leuk (wie had dat ooit gedacht dat ik dit zou zeggen?!). Blijf lopen ook al heb je geen zin. Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is om de draad weer op te pikken. Eens je in de loopdrive zit, is het veel eenvoudiger om je schoenen aan te trekken, ook op koude dagen. Zoek naar jouw motivatie: een leuke playlist, een toffe outfit, enkele coole lichtarmbanden en … voel je sexy! Er is blijkbaar iets met een vrouw in sportkledij. (lacht) De blik van je man of vriend, dat is soms motivatie genoeg.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

 

HOTSPOT : Bistro Carpe Diem/ De Kouterslag

Kouterslag 1B, 9090 Melle

Voor elke ouder met kleine kinderen is dit the place to be in Melle. Een uitstekende playdateplek. Er is een brasserie met terras waar je heerlijk kan aperitieven bij zonnige dagen terwijl je uitkijkt op je kinderen die zich uitleven in de speeltuin. Er is een minigolf vlakbij en iets verder vind je de voetbalvelden en het speelbos.

Nele leerde ik kennen tijdens de Mom Blog Awards. Als laureate won ik namelijk een opruimcoaching met haar. Toen ik vernam dat ze ook liep, was het een uitgemaakte zaak om haar ook eens in Melle op te zoeken. Een grote, mooie mama met een stralende glimlach. Alles voor mekaar. Maar zoals bij iedereen schuilen er ook enkele onzekerheden die ze al lopend van zich afschudt.

Voor wie de route in MELLE wil lopen:

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle
CHECK DE ROUTE VIA https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4742910

Melle
Loopje tot in Gontrode met start en eindpunt aan de Kouterslag. Lopen langs boerenvelden, windmolens en over de E40-brug.

Moms Run The City lopen met Nele Colle in Melle

5 reacties

 1. Leuk om te lezen. Boeiend wat Nele doet als opruimcoach!
  Lopen op metal lijkt me wel iets speciaals 😉
  Inderdaad wel een goed idee om na een uitstap terug te lopen naar huis. Ga ik onthouden voor in heel drukke tijden wanneer er anders weinig tijd is om te lopen!

  1. Vind ik ook! Een ex-collega van mij deed dat vroeger ook altijd, ze kwam die dag bewust met de fiets om hem te laten staan en terug naar huis te lopen. Een traject van ongeveer 10km.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: