BLOG PERSONAL

2018 = LESS IS MORE

Photo by NordWood Themes on Unsplash

Zoals altijd heb ik tijd nodig om me te nestelen in het nieuwe jaar. Net als een warm deken dat ik over mijn hoofd wil trekken, bleef ik nog even in dat 2017-bed liggen.

De wilde plannen en goede voornemens bleven uit en ik dook nog een week in mijn cocon. Met mijn gezin genieten van de kerstvakantie. Dit jaar voor het eerst in lange tijd niet in het buitenland. Het bleek letterlijk één van de donkerste vakanties te zijn in jaren. Waar was het zonlicht gebleven? We vulden de vakantie met kerst-en nieuwjaarsbezoekjes bij familie en vrienden, veel eten en drinken, wandelen, ijsschaatsen, skateboarden, bioscoop en thuis lekker niksdoen. Gezelschapsspelletjes spelen, televisie kijken, knutselen, … Rondhangen in huis, een mens is dat niet meer gewoon. Zich de kunst van het vervelen terug eigen maken en dat zonder schuldgevoel.

Photo by Josh Felise on Unsplash

In het begin moest ik afkicken, het speelde dat we op sommige dagen nul dingen hadden gepland. Of dat dit en dat nog gedaan kon worden. Loslaten en het moment beleven, hoe klein en onbenullig het ook moge zijn.

Op die gedachte ging ik verder en besefte dat ik in 2017 vooral veel moest van mezelf. (zie Mijn Bucket List)

  • Ik moest die halve marathon onder de 2 uur kunnen lopen en dan nog meer kilometers op mijn palmares hebben staan.
  • Ik moest nog meer sporten.
  • Ik moest meer reizen. Ik moest daar en daar geweest zijn.
  • Ik moest meer lezen.
  • Ik moest minstens 2 keer per week bloggen.
  • Ik moest meer tijd doorbrengen met mijn gezin en regelmatig afspreken met mijn vrienden.

Dat laatste punt niet meegerekend, kwam het al enkele weken voor oudjaar binnen dat dat MOETEN me vermoeide. En dat ik op die manier niet meer verder wilde, want ik werd daar niet gelukkiger van. In plaats van meer, wou ik plots veel minder.

Minder stoorzenders zoals die GSM die bij momenten aan mijn hand leek vastgegroeid. In plaats van chattend/ scrollend en dat nog eens televisiekijkend (!!) de avond te spenderen, legde ik mijn mobiel aan de kant en nestelde mij in de zetel met een goed boek. ABSOLUTE STILTE. Nul berichten die binnenkwamen en waar ik obsessief onmiddellijk wou op antwoorden. Nul nieuwe, opgelegde en soms waardeloze input maar enkel een spannend verhaal waar ik  zelf voor had gekozen en dat ik met volle concentratie in me opnam. GEWELDIG!

Photo by William Iven on Unsplash

Minder GSM, betekende ook minder social media. Viel het je op dat ik de afgelopen 3 weken niet meer geblogd heb, heel laat reageerde op likes of comments en bijna geen foto’s postte via Facebook of Instagram. Misschien niet. Maar die DIGITAL DETOX kan ik iedereen aanraden, zeker zij die mee in het blogcircuit zitten en van zichzelf beseffen dat het teveel aan het worden is. FU*K ALGORITMES, jouw lichaam en geest zal je dankbaar zijn. En de trouwe volgers zullen blijven. Wedden?

Minder, veel minder chaos wou ik. In mijn hoofd, op mijn desk, in het huishouden. Alleen het idee dat het overal rommelt, vermoeide mij. Gelukkig kreeg ik in december al bezoek van een professional organizer die me op het juiste spoor zette en tot inzicht bracht. Ik ben zelf verantwoordelijk voor de chaos die ik creëer en ellenlange todo-lijst. Minimaliseren, ontspullen en afstappen van het me voortdurend vanalles opleggen. FU*K PERFECT in 2018! En hoe zo’n sessie met een opruimcoach verlichting brengt in je hoofd en huishouden, deel ik binnenkort ook graag met jou.

Minder ver, minder snel. Dat is wat 2017 me leerde op loopvlak. Waarom die halve marathon van moeten is, daar ben ik nog altijd niet uit. Dat blijft wel steken. Maar het wordt geen must om dit loopjaar af te werken. Verantwoord trainen, niet te ver over mijn grenzen gaan, enkele wedstrijden en er vooral altijd PLEZIER mee beleven. De reacties op mijn oproep #MOMSRUNTHECITY waren hartverwarmend en ik kijk al uit naar al die sportieve ontmoetingen met verschillende mama’s. Nog twee mama’s te vinden, dat zit snor.

Minder betekent daarom niet dat er geen ambitie is. Genoeg plannen met de blog en op werkvlak. Wordt vervolgd.

2018. Het jaar van selfcare en ONT-MOETEN. Op naar een gelukkig nieuw jaar!

Ook voor jou.

Xo

2018 Less is More

 

6 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: