LIFESTYLE

CHRISTMAS | DIY CARD met SURFACE PRO

Dit jaar kreeg ik de kans om mijn eigen unieke kerstkaartjes te ontwerpen dankzij Microsoft. Ze wilden de mogelijkheden van hun Surface Pro, een all-in-one laptop tonen aan de hand van een creatieve workshop met het Paint 3D programma. Nu ben ik niet zo grafisch aangelegd en ben ik niet zo vertrouwd met Microsoft, als je begrijpt wat ik bedoel. Net daarom hapte ik toe en stapte ik uit mijn digital comfortzone.

Maar eerst werden de smaakpapillen gestimuleerd. We werden verwacht bij Sanzaru, een nieuwe Brusselse foodhotspot. In een prachtig gerestaureerd modernistisch pand kregen we fantastische hapjes uit de Nikkei-keuken aangeboden.

Processed with MOLDIV

Deze fusion kitchen herenigt het beste uit Peru en Japan. Ook het interieur verwijst subtiel naar dit bijzonder huwelijk: de prachtige muurtekeningen met Japanse knipoog van de hand van Ariana Musetta en Marcin Sobolev waren meteen mijn ding. Ook complimenten voor de mocktail met komkommer en gember. Kortom: een adres die me zo doet verlangen naar meer en waar ik beslist nog eens naar terugkeer.

Terug naar de Microsoft workshop! Onze host van de avond was de sympathieke Prudence Geerts. Een jonge cartooniste uit Gistel beter bekend op social als Planet Prudence. Haar tekeningen zijn bijzonder grappig, vaak omwille van de herkenbare situaties die haar alter ego ondergaat. Als grafisch whizzkid was ze absoluut op de juiste plaats om ons door het Paint 3D programma te begeleiden.

Christmascard created on Surface with Planet Prudence
Foto links: ik met Prudence

Het eerste kwartier was serieus wennen voor deze Microsoft-leek. Ik was blij dat er genoeg mensen rondom mij waren die me op weg konden helpen. Maar de laptop bleek bijzonder gemakkelijk in gebruik. Het klavier werd al snel afgeklikt om het toestel verder als tablet te gebruiken. Het aanraakpennetje, dat magnetisch kan bevestigd worden langs het screen, bleek het ideale hulpmiddel om aan het tekenen en schrijven te slaan. In het begin gingen we nogal abstract te werk met het gebruik van driehoeken en rechthoeken (ik zag het echt niet),  maar hoe verder we in het proces van ontwerpen geraakten, hoe dynamischer het allemaal werd en hoe meer ik aan het experimenteren ging. Sommige dingen waren niet altijd even geslaagd maar voor een eerste probeersel ben ik best wel tevreden!

Ondertussen kreeg ik mijn one-of-a-kind kerstkaartjes toegestuurd! Miss en Mister Kado treffen elkaar onder de maretak van de kerstboom. Schattig of niet?

Christmascard created on Surface

Ik ben best wel fier dus omdat ik mijn ‘creatie’ wil delen, krijgen de eerste 2 personen die reageren onder deze post, een pakketje van 5 opgestuurd. Ho Ho Ho!

Kerstmis staat voor de deur, dus wil ik  iedereen veel warmte en liefde toewensen de komende dagen! Geniet er van.

Christmascard created on Surface with Planet Prudence

Hartelijk dank aan Progress Communications & Microsoft voor de leuke uitnodiging.

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: