Lopen MOMS RUN THE CITY

GEZOCHT: NIEUWE MAMA’S #MOMSRUNTHECITY!

#MOMSRUNTHECITY2018 Insta

Zo naar het jaareinde toe, durf ik al eens een nieuwe oproep lanceren. Want ik zoek terug sportieve mama’s om samen met mij in 2018 te lopen.

FOR REAL! Elke maand trek ik op looppad om een voor mij onbekende mama  te ontmoeten en al joggend beter te leren kennen. Via mijn blog kan je ons parcours volgen en lees je over haar en haar loopdevies.

We ran the Ostend Night Run 2017
#momSrunthecity tijdens de Ostend Night Run (vlnr.): Sylvie, Carine, Myriam, Heleen, ik, Chloé, Barbara, Audrey, Lieselotte.

Ondertussen ontmoette ik al 24 mama’s (!) over heel Vlaanderen, allemaal zo verschillend van elkaar maar met één gemeenschappelijke hobby: lopen. De schaarse vrije tijd geven ze aan die paar momentjes per week waar ze solo of in groep kilometers malen om zich daarna opnieuw volledig opgeladen voor de job, het gezin, de vrienden en het huishouden in te zetten. Want geloof me, de #momSrunthecity mama’s zijn vaak ook vermoeid of hebben totaal geen goesting om die loopoutfit aan te trekken maar ze weten dat ze achteraf weer dartel aan ‘al de rest’ met veel liefde en goesting kunnen beginnen.

#MOMSRUNTHECITY2016 Insta
Klokwijzerzin, te beginnen links boven: Saar, Josefien, Mieke, Barbara, Leslie, Lien, Karen, Sylvie, Barbara, Lieselotte, Chloé en Joke.

Ook de hidden agenda die er achter schuilt – het doel-  is voor elke mama verschillend. Voorzichtig proberen de kaap van die eerste 10 km te bereiken na een succesvolle Start to Run. Gewoon voor fun (Lieselotte en Lies) of om die laatste zwangerschapskilo’s te verliezen (Heleen). Van beginner (Katrien) tot  ‘major master’ (Myriam). Je eigen fysieke maar ook mentale grenzen verleggen bij het trainen voor een eerste halve (Audrey) of volledige marathon (Tina). Lopen als bron van inspiratie en creatie of om bepaalde zaken los te laten (Greet). Hardcore gaan en de looptijden blijven aanscherpen (Barbara, Anneke en Josefien). Lopen voor jezelf (Nathalie) of voor een goed doel (Bieke). Extreem lopen en vooral blijven lopen (hartjes voor Veerle). Allemaal zo verschillend maar toch ook hetzelfde. We doen het telkens om een stukje van onszelf terug te vinden. Dat loopuurtje ontsnap je even aan alle drukte en hoef je met niets of niemand rekening te houden. Enkel met jezelf.

#MOMSRUNTHECITY2017 Insta
Klokwijzerzin, te beginnen linksboven: Lies, Myriam, Anneke, Katrien, Carine, Bieke, Veerle, Audrey, Heleen, Nathalie, Greet en Tina.

In 2017 botste ik op een blessure en moest ik mijn loopagenda wat bijsturen. Maar de drive om te bijven lopen is gebleven. Voor het plezier, voor de ontlading, voor de conditie en voor de leuke ontmoetingen. Ondertussen is die blessure so last year (wooptidoo) en zet ik er terug de looppas in! Ook in 2018 wil ik Vlaanderen doorkruisen voor #momSrunthecity!

#MOMSRUNTHECITY2018 Insta

Wil jij jouw loopverhaal doen en mij jouw loopomgeving tonen, aarzel dan niet om contact op te nemen met me! Stel jezelf kort voor met foto via mail (wie ben je, waar woon je, hoeveel kindjes, waarom loop je, …) en stuur het asap naar momrunsthecity@gmail.com
OF gebruik de hashtag #momrunsthecityzoekt via Instagram en post een leuke loopfoto!

Want hoe je het nu draait of keert, in ieder van ons zit een beetje MOM RUNS THE CITY. Wij, mama’s, houden de boel draaiende, we racen van hot naar her maar lopen ons soms voorbij. We leven in een verhoogde versnelling. En dan kan net dat lopen de ultieme pauzeknop zijn. We run to outrun the city.

Gezocht: loopmama's #momSrunthecity

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

 

6 reacties

  1. Mijn favoriete rubriek. En er zaten al een paar madammen tussen die ik zeer goed ken! Lijkt me wel leuk om ook mee te doen, maar lig momenteel weg te kwijnen in de lappenmand. Maar wie weet…. 🙂

  2. Oh wat leuk zeg! Ik loop geen marathons maar pikte eerder dit jaar de loopdraad terug op. En wil volgend jaar mijn sportieve doelen een beetje ambitieuzer maken 🙂 Als ik mag stel ik me graag kandidaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: