BLOG

Much ado about Christmas

batman-christmas

Ligt het aan mij of zijn we allemaal kerstgek geworden? Vroeger wachtten we braaf tot de Sint en Piet officieel het land uit waren voor we onze maretak en foute kerstlichten bovenhaalden. Dit jaar zijn we er toch erg vroeg bij, vind ik.

Ik spreek in de we-vorm maar ik heb het over de commerce en wat voor effect dat op mij heeft. De feestbrochures van de supermarktketens vullen al enkele weken mijn brievenbus en decoratie-artikelen bij de vleet in elke winkel die ik binnenstap. Ik word bijna overal getriggerd om in een ‘Jingle Bells state of mind’ te komen. En dan zwijg ik nog van dat Black Friday & Cyber Monday gebeuren uit Amerika waar ik dwangmatig via mijn uitpuilende inbox aan herinnerd werd hoe ‘voordelig’ kerstcadeautjes kopen dan wel niet is… Maar die direct mailing van Smartphoto miste zijn effect niet en heeft er voor gezorgd dat onze gepersonaliseerde kerstkaartjes en fotocadeautjes één dezer al bij mij thuis bezorgd worden. #notsponsored!

Tssjetssjing!

Normaal gezien ben ik niet zo vatbaar voor al die ‘jingle jangle’ rond Kerstmis. Meestal zitten wij rond Kerst en Nieuw toch in het buitenland en vieren we de feesten gewoon met ons drietjes. Dit jaar blijven we thuis en dan heb je mij weer. Dan moet ik zo nodig  EN het Kerstdiner met de opa’s en oma’s hosten EN een zot vriendenfeestje bij ons thuis organiseren. En wie mij kent, weet dat ik daar dan helemaal in opga.

Zo gebeurt het dat ik nog voor 6 december in de weer ben met menu’s, feestelijke hapjes en bijbehorende wijntjes te selecteren, belangrijke keuzes maak wat betreft kerstdecoratie (oh jawel, dit jaar is de mix van goud, wit en zwart HET HELEMAAL) en een ludieke kerstquiz voor de maten in elkaar aan het flansen ben. Surf gerust eens naar mijn Pinterest om te kijken hoe ver ik ben.

Voeg daarbovenop dat ik dan nog eens in een geweldige stad woon die vanaf dit weekend zal baden in een ongelooflijke kerstsfeer. Echt over the top! Het Leopoldpark krijgt een winters decor, houten chalets zorgen voor die typische kerstmarktsfeer en we zullen voor het eerst kunnen schaatsen op een piste op de vijver! Zoals in New York begot! Ik vermoed dat ik dit weekend al mijn eerste Hasseltse koffie aan de kiosk bestel. Nog een primeur is de lichtbundel met 232.500 lichtjes doorheen de Adolf Buylstraat. Vanaf 15 december zal je er elke dag lichtshows kunnen volgen. En ik ben daar nu al erg benieuwd naar. Maar de echte kerst kick-off is nu vrijdag 1 december met de X-mas Late Night Shopping en de opening van het Huis van de Kerstman op het Wapenplein.

falalalaa

Maar ik eer de traditie van de goed heilig man, en o wee, hoe het kriebelt om de kerstman al een goeiendag te gaan zeggen en die nep dennenboom nu al op te zetten, ik bijt op mijn tanden en zal Sinterklaas zijn plechtig bezoek afwachten.
Omdat mijn zoon er anders totaal niets meer van begrijpt en omdat ik een feestelijke kerst-burnout wil mijden.

‘Much ado about Christmas’ can kill Christmas. Begrijp je…

8 comments

 1. Hahaha! Hier hetzelfde 😉 Al volop bezig om alles rond die Kerst-toestand te fixen, maar die boom blijft in de kelder tot de Sint is gepasseerd. Ook al geloven die koters hier er niet meer in… Traditie is traditie 😉

 2. Wel, ik wacht traditioneel ook altijd tot die Sint het land uit is.
  Maaaaaaar… dit jaar vertrok mijn man een paar dagen na de Sint naar Macau in China.
  Omdat hij koste wat het kost, ab-so-luut, zelf een ‘echte’ boom wil, hadden wij ook al een boom in huis op 6 december!
  Maar er hangt nog niets in – ik ga zo meteen de zolder op!

  BTW heel fijn je ontmoet te hebben bij de Microsoft dinges, want ik kende je blog helemaal niet!
  Blij hem gevonden te hebben! 🙂

  1. Dag Ilse, ook heel blij je ontmoet te hebben. Ondertussen zal die boom al wel zijn versiering gekregen hebben 🙂
   Prettige feesten, en hopelijk nog eens tot ontmoeten. X

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.