BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #21|HELEEN DEJONGHE

Loopfie met Heleen

Voor mijn loopje met Heleen hoefde ik niet ver te reizen. Ze heeft sinds kort haar stekje in Zandvoorde, op de rand van Oostende. Sinds de bevalling van haar dochtertje bouwde ze het lopen terug rustig op. Een schema heeft ze niet. Alles op gevoel. Sportief en gezond leven is wel haar motto. Meet Heleen.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Heleen Dejonghe (26j)

  • Geboren en woonachtig in Oostende.
  • Gelukkig getrouwd.
  • Heeft een dochtertje van 1 jaar, Aline.
  • Werkt als zelfstandig logopediste.
  • Hobby’s:
    Heleen is erg sportief. Wekelijks gaat ze bootcampen en fitnessen. Het lopen pikte ze recent terug op.

Moms Run The City met loopmama Heleen in ZandvoordeMoms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

  • Leuke weetjes:
    Blogt op www.happyhealthyhome.be  over haar gezinnetje en gezond en gelukkig leven. Voor leuke artikels over voeding en sport, en hoe je dit combineert met werken en een gezinsleven, moet je bij haar zijn. Ze begon initieel met de blog omdat ze zelf gezonder wou gaan leven, de blog diende als extra motivatie om vol te houden. Ondertussen inspireert ze anderen om hetzelfde te doen.
Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde
Heleen neemt me mee langs krekengebied.

Hoe verloopt de route en waarom koos je die? Ik woon nog niet zo lang in Zandvoorde en ik ben nog wat op zoek naar leuke trajecten hier in de omgeving. Deze route loopt zo goed als helemaal door het groen. Ik doe ze niet met de buggy, want daarvoor is het wat te hobbelig hier en daar, dus ideaal voor een middagje vrij. Maar Boy, onze Australische herder, gaat vandaag wel mee!

Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Wanneer ben je beginnen lopen? Ik ben gestart met lopen in april 2013. Ik bouwde snel op en in juni 2013 liep ik zelfs om de dag, noem het een verslaving…

Heb je sportieve genen? Mijn mama is opgegroeid in een sportief gezin, haar papa was secretaris van de volleybalploeg. Zelf deed ze dus ook veel aan sport, nu nog volgt ze conditietraining én gaat ze fitnessen. Zelf deed ik vroeger aan volleybal, ballet en dans. Ik was ook een fervent zwemster en was redster aan zee. Mijn man heeft altijd aan atletiek gedaan en door hem en zijn familie ben ik beginnen lopen.

Moms Run The City met loopmama Heleen in ZandvoordeMoms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Loop je het liefst alleen of in groep? Ik geraak snel buiten adem als ik veel moet praten, maar ik loop wel graag met iemand die sneller loopt dan mezelf. Zo push ik mezelf eens wat meer. Voor de rest geniet ik wel van het alleen lopen en genieten van de omgeving.

Ooit al last gehad van een loopdipje? Ik ben blijven lopen tot ongeveer het moment dat ik zwanger werd. Ik wou sportief blijven, maar al snel moest ik na 1 minuut lopen al naar het toilet, dus ik gaf op.

Wanneer ik bevallen was, was ik het plezier in lopen precies kwijt.

Toen hubby terug naar het buitenland moest voor het werk (nvdr. hij werkt als mecanicien op baggerboten, dus telkens enkele weken van huis) , probeerde ik te lopen met de buggy, maar dat was extra zwaar. De goesting was ver te zoeken. Nu we verhuisd zijn en dochterlief om de hoek naar de opvang gaat, heb ik ’s ochtends wel tijd over. En ik vul die in met lopen. Ik hou het voorlopig op een tweetal keer per week, als het weer meezit. En de goesting komt vanzelf terug. Zelfs mét buggy vind ik het lopen nu wel leuk. Ondertussen ging ik al voorbij de 5 kilometer!

Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Ben je blessuregevoelig? Ik heb ooit een beginnende scheenbeenvliesontsteking gehad. De nodige rust heeft dat opgelost en tot nu toe heb ik er geen last meer van gehad!

Lid van een loopclub? Nope, met een man in het buitenland blijft mijn wekelijkse sportuitje ’s avonds beperkt tot 1 keer per week bootcamp.

Doe je soms mee aan wedstrijden? Eigenlijk zo goed als nooit, ik liep nu recent wel 7 km tijdens de Ostend Night Run. Ik wou ooit eens Dwars Door Brugge of de Antwerp 10 miles lopen, maar geen idee of dat er ooit van zal komen. Ik wil het nog plezierig houden.

Moms Run The City met loopmama Heleen in ZandvoordeMoms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Vroeger wel, nu niet meer, het hoeft niet vind ik.

Let je op je voeding? Heel erg, ik heb dat nodig, want de kilootjes zouden er hier anders aanvliegen. Het moet gezond en snel gaan in de keuken. En er moet ruimte zijn om te mogen zondigen. Daarom hou ik net van de ‘Nooit meer diëten’ filosofie van Sandra Bekkari. Noem me gerust fan van het eerste uur!

En in functie van het lopen? Meestal ga ik ’s ochtends lopen, dus mijn normale ontbijtje volstaat. Dat is yoghurt en de shakes van Herbalife. Ik ben er super tevreden over. Ik verloor er gemakkelijk enkele zwangerschapskilootjes mee. Na het lopen eet ik meestal een proteïnereepje.

Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Ik kreeg van mijn lieve hubby een Apple Watch cadeau en ga nu hiermee lopen. Vroeger liep ik met een sporthorloge met aparte hartslagmeter. Het dingetje zelf zag er al niet te aantrekkelijk uit en die meter op de borst mis ik al helemaal niet!

MMoms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoordeoms Run The City met loopmama Heleen in ZandvoordeMoms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij? De Nike Pegasus schoenen zijn mijn favoriet. Wat kledij betreft, lette ik vroeger op mijn budget, ik kocht meestal wat van Decathlon, waar ik wel tevreden over ben. Maar ik woonde een tijdje geleden een event bij van Adidas en daar kregen we de loopbroek die ik aan heb. Het is zonder twijfel de beste die ik ooit gehad heb!

Wat is je favoriete afstand en waarom? Zo’n 5 kilometer vind ik eigenlijk ideaal. Je hebt er niet té veel tijd voor nodig en ik heb toch het gevoel dat ik goed gelopen heb. Langere afstanden alleen vind ik al snel saai.

Moms Run The City met loopmama Heleen in ZandvoordeMoms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen? Ik werk 4 van de 5 dagen pas vanaf de middag, waardoor ik dochterlief ’s ochtends eerst naar de opvang breng. Daarna ga ik lopen met onze hond, zo heeft hij ook zijn wandeling gehad. Wanneer het een mooie dag is, durf ik er ook met buggy en al op uittrekken en mijn loopje bij de opvang eindigen, een goede start van de ochtend!

Wat betekent lopen nu voor jou? Voor mijn zwangerschap was lopen voor mij een uitlaatklep, ik genoot er enorm van en deed het ook voor mijn conditie en om slank te blijven. Ik ben nu terug rustig aan het opbouwen sinds de komst van onze dochter. Ik geniet vooral van de buitenlucht en mijn hond geniet mee.

Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Heb je een bepaalde routine? Ik ga lopen wanneer ik zin heb en bedenk enkel of ik ‘links’ of ‘rechts’ ga. Voor de rest zie ik wel waar ik uitkom. Ik hou het voorlopig bij een veilige lus van 5 km. Zo loop ik zeker niet verloren. (knipoogt)

Heb je een loopdoel dit of volgend jaar? Goh neen eigenlijk, als ik mezelf teveel verplicht dan vind ik het niet leuk meer.

IMG_0464

Staat er nog iets op de ‘loopbucketlist’? Ik zeg het, ik durf niet te veel doelen stellen, want ik weet dan meestal niet of ik ‘er wel zin in zal hebben’. Hoewel ik denk dat ik ‘Dwars door Brugge’ of de ’10 miles’ wel leuk zou vinden. Of in groep deelnemen aan een obstacle run. Ik ben  erg onhandig en niet zo avontuurlijk ingesteld, maar het lijkt me wel een uitdaging, met de juiste mensen rondom me!

Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Verplicht jezelf niet, ook al wil je het heel graag! Een verplichte run is meestal niet zo leuk. Een onverwacht loopje omdat je er even zin in had des te meer. Het moet vooral leuk blijven!

Wie trouwens meer wil lezen over lopen met een buggy moet deze post eens lezen van Heleen:
http://www.happyhealthyhome.be/2017/08/23/tips-hardlopen-kinderwagen/ 

Moms Run The City met loopmama Heleen in Zandvoorde

HOTSPOT : BARISTAS N° 75

Christinastraat 75 , Oostende

Heleen is verzot op de koffies van Baristas n°75 en tussen het werk door komt ze hier vaak een momentje stelen. Zonder overleg bestellen we net hetzelfde. De Nutty Coffee met subtiele hazelnootsmaak. De uitbater en barista Jeffrey Hazell liet zich voor het strakke interieur inspireren door de trendy Londense koffiebar. Hij werkt met de Italiaanse kwaliteitskoffie Antica Tostatura Triestina. 

Oostendse Coffee hotspot van Heleen: Barista n°75

Gewoon lopen, genieten zonder meer. Heleens healthy happy lifestyle is voor haar evident. Met haar schrijfsels wil ze andere jonge mama’s overtuigen hetzelfde te doen. En vooral niks moet, maar een beetje bewegen maakt wel een wereld van verschil. Goed bezig, Heleen!

Voor wie de route in Zandvoorde wil lopen:

Looproute MRTC #21 in Zandvoorde met Heleen
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4704662

Mooie route langs velden, het groen lint van Oostende en langs natuurgebied de Keignaert.

Pics/ Text © Mom Runs The City

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

 

5 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: