BLOG MOMS RUN THE CITY RUN

Zo leuk was de Metarelax Ostend Night Run 2017!

We ran the Ostend Night Run 2017

Samen met enkele #momSrunthecity mama’s liep ik afgelopen weekend de heerlijke Metarelax Ostend Night Run. Rewind and play, ofte ga zitten en lees mee hoe we het beleefden.

Was het de aangekondigde indian summer, was het door de opwarming met start-to-run goeroe Evy Gruyaert maar de opkomst voor de 3e Ostend Night Run zaterdag was fenomenaal. Weinig wind en een mooie ondergaande zon zorgden voor een ‘meta’ relaxte sfeer net voor de start aan het Kursaal!

We ran the ostend Night Run

De Ostend Night Run is ook altijd de gelegenheid om mijn kransje mama’s uit te nodigen aan het zeetje. Zo zien ze hoe leuk lopen in mijn stad kan zijn. Dit jaar stonden we met negen paraat. Na de kennismaking – de meeste mama’s zagen elkaar voor de eerste keer-  gingen we richting start. Geen reünie zonder obligate foto. Met het strand en de zee als achtergrond, uiteraard!

We ran the Ostend Night Run 2017
Vlnr.: Sylvie, Carine, Myriam, Heleen, ik, Chloé, Barbara, Audrey en Lieselotte.

Lieselotte, normaal niet zo’n wedstrijdbeest, was na een stressy dag toch afgekomen om 7km te lopen. En het bleek een opsteker van formaat te zijn, zo te lezen hier. Heleen speelde een thuismatch en hoewel nog niet officieel bekend als  #momSrunthecity mama komt ze later dit jaar nog aan bod op deze blog. Zij liep voor het eerst terug 7 kilometer na de geboorte van haar dochtertje. Myriam kwam 14km lopen als voorbereiding op de halve marathon in Brugge in oktober. Ook Sylvie en ik gingen voor die afstand. Carine, Audrey, Chloé en Barbara kwamen voor de 21km. Voor Audrey haar allereerste, altijd speciaal!

start Ostend Night Run 2017

Om 20h werd het startschot gegeven. 3150 deelnemers die zich een baan richting Westelijke Strekdam lopen, het blijft een spektakel op zich. De gazelles onder ons speelden het slim en hadden een plaatsje vooraan opgezocht om supersnel te kunnen starten.

We ran the Ostend Night Run
Runfie van de gazelles Audrey, Barbara en Chloé voor de start. Photocredit: Chloé Taffe
We ran the ostend Night Run
Sylvie, Lien (zus van Heleen), Heleen, Lieselotte en ik
We ran the ostend Night Run
Boven: Carine met 2 collega’s/ onder: ik met Sylvie.

De rest vertrok samen maar we waren elkaar snel kwijt in de massa. Sylvie en ik liepen zij aan zij, ik wist dat ze een mooi tempo zou aanhouden. Bij haar blijven was mijn mantra tijdens de loop. Gelukkig bleef ik gespaard van pijntjes en kon ik haar zonder last bijbenen.

En hoe was het parcours?

GEWELDIG! Elk jaar opnieuw zie ik subtiele verbeteringen in het traject en de aanpak. Er was nog meer randanimatie dan vorig jaar: van doedelzakspelers, djembé-artiesten tot vuurslingers. Bij de start begint het te schemeren en voor je het weet is het donker. Leuk is dat iedereen een lichtje cadeau kreeg om aan te doen rond de schoen of de arm. Het effect is super, zeker als je van op afstand een gigantische troep lichtjes op de strekdam ziet bewegen.

Ostend Night Run 2017

Nieuw was het stukje door de neogotische Sint-Petrus-en-Pauluskerk waar we getrakteerd werden op hemelse muziek afkomstig van het kerkorgel. Wat ook bijzonder charmeerde, waren de lokale handelaars die in de Ensorgalerij net niet met pompons klaar stonden om voor iedereen te supporteren. Via de uitgaansbuurt was het terug klimmen richting Zeedijk om naar het Kursaal geleid te worden waar we alweer onze kuitjes mochten smeren en de trappen op en af mochten gaan. Gelukkig kwamen er opzwepende beats uit de boxen van de erehal om ons extra moed te geven. Via de Koningstraat liepen we de Japanse tuin in. Zenmuziek en speciale verlichting zorgden voor een sprookjesachtige sfeer in het park. “Follow the yellow brick road” kwam spontaan in me op en dat leidde naar de Venetiaanse Gaanderijen waar we in de verte terug het Kursaal zagen. 7km in de benen, op naar een tweede ronde!

Om de sfeer echt te beleven, moet je maar even volgend filmpje van Nico Vandepoele bekijken i.o.v. Rotary Ter streep. En zet de muziek even op, ferm nummer Legendary!

 

Op een bepaald moment moest ik Sylvie laten gaan. Een isotoon drankje zorgde voor oprispingen in de Kapellestraat waardoor ik haar versnelling even niet meer aankon. Gelukkig was het van voorbijgaande aard en de good vibes in de Ensorgalerij zorgden voor hernieuwde moed en energie.

Ik liep 14km zonder verwachtingen en mijn enige doelstelling was pijnvrij te blijven tijdens het ganse parcours.

Ostend Night Run 2017

Ik klokte volgens de registratie af op 1:24:11. Een minuutje na Sylvie die me stond op te wachten.  Toch wel een vreugdedansje gedaan! Een ferme opsteker na zoveel maanden loopgesukkel.

In de kleedkamers zagen wij na een kwartier Barbara al. 21km in 1:39, hallo! Onze snelste gazelle haalde net geen podiumplaats bij de dames met haar PR. Ze is duidelijk klaar voor de marathon in Brugge volgende maand. Bij de borrel achteraf in de ambiancetent was het spannend wachten op Audrey. Dankzij Chloé, haar haas die ze nog maar net leerde kennen, klokte ze op 2 uur af voor haar eerste halve marathon. Chapeau! Unanimiteit achteraf bij alle mama’s. Een mooie loop om zeker eens meegemaakt te hebben en speciaal voor naar Oostende te komen.

Ik had natuurlijk op het einde een verrassing klaar voor iedereen. Dankzij EVIAN en SMARTPHOTO kon ik een leuke goodiebag samenstellen als bedanking voor hun komst. Als sportieve madammen blijven we positief en jong van spirit, het devies ‘Live young’ van Evian was dus zeker op ons lijf geschreven!

Evian attentie voor Mom runs the City

Smartphoto attentie

Een persoonlijk kaartje met een foto als herinnering van ons #momsrunthecity loopje met toepasselijke quote mocht zeker ook niet ontbreken. Het nieuwe design met roze en marmer bij Smartphoto vond ik perfect passen en ik liet er ook stickers maken met mijn blognaam. Die pasten perfect op mijn potjes met zelfgemaakte granola.

Dus dankuwel Evian, Walkie Talkie en Smartphoto om in mijn looprubriek te geloven.
Verder wil ik ook Rotary Oostende Ter Streep bedanken en feliciteren met de organisatie van hun run voor het goede doel. Elk jaar verbetert en groeit de loopbeleving. Iets om trots op te zijn.
Uiteraard ook de aanwezige mama’s! Het deed me echt deugd om jullie terug te zien en het sterkt me om met de rubriek verder te doen. Lopen is pure me-time ongeacht tijden of afstand! Dat het onmiddellijk klikt als je loopmama’s bij elkaar zet, is me nu voor de tweede keer echt duidelijk geworden. Dat er ook voorgesteld werd om eens los van het lopen af te spreken, zegt genoeg.

Daarom als afsluiter doe ik nog een warme oproep! De zoektocht naar nieuwe loopmama’s loopt verder! Let’s grow the #momSrunthecity community! Wil jij me een leuk parcours tonen en vertellen waarom jij je loopschoenen niet meer kan missen en hoe het allemaal begon, stuur me een mailtje en stel je kort voor (momrunsthecity@gmail.com). In the meanwhile, aarzel niet om loopselfies te taggen met #momSrunthecity!

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

We ran the Ostend Night Run 2017

Pics/ text copyright : Mom Runs The City.

 

 

 

7 reacties

  1. Nog eens een dikke merci voor de uitnodiging Karin. Zoveel mijn dagje loopmama zijn met jou in mijn thuisstek Asper/Gavere, als de mooie zaterdagavondloop op de Metarelaxrun waren super. Bedankt voor de kansen. Zaterdagavond was inderdaad prachtig, ideaal weer, géén wind, niet koud en droog. Voor mij waren het drie lussen maar ik verveelde mij geen moment, had géén zware benen en niettegenstaande mijn slechtste tijd ooit op de halve (er was ook een leuk stukje zand in verwerkt en een aantal trappen of en af…) was ik zo blij! Op naar meer lopen, meer genieten en blij zijn! Veel succes met je superinitiatieven en je blog!

    1. Merci Carine! Het parcours was pittig en dat stukje strand erbij als je voor de 21km gaat is heavy! Vorig jaar ook ervaren en afgezien! Blij dat je er bij was EN genoten hebt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: