BLOG PERSONAL

BLOGGEN, een wereld apart.

Influencing/ Photo by Nick Morrison on Unsplash

Ik kan het nauwelijks geloven maar in november bestaat mijn webstekje 2 jaar! In die paar jaar heb ik mij al ontzettend geamuseerd en veel bijgeleerd op het vlak van bloggen. Maar het blijft toch een aparte wereld waar ik me soms aan vergaap.

Wat me het meeste bijbracht, zijn de toffe mensen die ik al mocht ontmoeten dankzij deze blog. Ja, via bloggerevents maar ook dankzij die rubriek van mij: #momSrunthecity waar ik pro-actief totaal onbekende mama’s lastigval met de vraag: Please, wil je eens gaan lopen met mij? Toegegeven, meestal ken ik ze al een beetje via hun sociale mediakanalen, maar heel soms word ik ook zelf aangesproken. Ik krijg meestal een ja, maar ook veel nees.

De blog groeit geleidelijk aan. Meer lezers zoals jij vinden hun weg naar mijn webwereldje. Ik krijg meer en meer reacties op wat ik breng en dat doet allemaal veel deugd, de eenzame uurtjes voor de PC indachtig.

Photo by Dũng Trần Việt on Unsplash

Ik deel om te communiceren en te inspireren met onbekenden. Wie het maar niets vindt, surft lekker verder. Wie blijft, dankuwel voor je interesse!

Ik had me voorgenomen nimmer het woord ‘influencer’ te gebruiken.

Maar nu doe ik het toch. Niet omdat er al zoveel over geschreven werd en een hot topic blijkt te zijn maar omdat ik zelf voel dat het nodig wordt om het er eens open en bloot met jou, lezer, over te hebben.

Ik heb niet de pretentie om dit van mezelf te vinden. Maar het gegeven leeft blijkbaar wel onder de mensen. Net alsof elke blogger zich die ‘status’ aanmeet en zo behandeld wordt of wil worden.

Bert van Bertnbreakfast.com schreef er een pittig stukje over:

Want al die mensen die zichzelf schaamteloos prostitueren – there, I said it – voor wat persoonlijke aandacht en gratis spullen onder het mom van influencers… ik geloof het niet meer. Niet als blogger en nog minder als consument. Het schaamtelijke is dat heel wat PR-bureau’s en bedrijven dat nog niet inzien. Alweer een nuance: ik scheer ze niet allemaal over dezelfde kam, maar er valt potverdorie toch niet meer naast te kijken.

Lees ook de rest van zijn pleidooi want het stemt absoluut tot nadenken.

Er passeert hier af en toe wat op de blog, zij het in beperkte mate, waarover een kritisch man of vrouw zou kunnen vallen en het reclame zou durven noemen. Weet dan dat er niets verschijnt zonder dat ik er volledig achter sta.  Soms mag er al iets getest worden of krijg ik iets in ruil. Maar het verschijnt pas als ik er 100% positief tegenover sta. In het andere geval,  zwijg ik stil.

Ik beken dat ik mij al liet verleiden tot kuddegedrag. Omdat het gewoon veel te goed bij mij en mijn blog paste. Eerlijk, lezer, ik kan naar eer en geweten melden dat ik die balans telkens goed probeer af te wegen. You blog and learn.

Anderzijds doet het mij enorm deugd als merken mij steunen in een bepaald project. Zoals voor mijn #momSrunthecity loopreünie tijdens de Ostend Night Run. Dankzij hen kan ik een leuke goodiebag samenstellen als bedanking voor de mama’s uit mijn rubriekje. So forgive me the namedropping in the very near future. Dat ik hen bedank via de blog, vind ik correct en beleefd.

Blogging & Influencing

MAAR…

Het overgrote deel van de tijd blog ik over mezelf, leuke plekjes, toffe mensen, geestige situaties waar helemaal NIETS tegenover staat. Omdat mijn enthousiasme torenhoog blijkt te zijn en ik dat met jou wil delen.

In elke blogpost kruipt veel tijd, energie en vooral liefde. Het ene schrijfsel slaat aan, het andere wordt straal genegeerd. Dat begrijpen of ontleden waarom, kan en wil ik niet.

Liever vraag ik het jou!

Waarom kom jij hier graag lezen? En waarover wil je in de toekomst nog meer lezen?

 Dat, mijn lieve lezer, lijkt me pas van invloed voor mij!

x FOLLOW ME x

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMPINTERESTBLOGLOVIN

Influencing/ Photo by Nick Morrison on Unsplash

 

 

 

2 reacties

  1. Voila, net daarom! Omdat je in mijn ogen een van de weinige blogs bent in Vlaanderen die zo goed weet hoe je je (origineel!) concept duidelijk maakt naar de buitenwereld toe en hoe je authenticiteit het allerhoogste goed vindt. Maar vooral, omdat ik zelfs al lezer weet én voel dat je het meent. Dus ik stoor me er allerminst aan, integendeel. Het is altijd fijn om nieuwe zaken of adresjes te leren kennen. Zo is Passe-Vite nu mijn favoriet adresje én aanrader geworden als ik een snelle hap nodig heb na een interview in Oostende. Ik hoop dat je nog lang de motivatie mag vinden om te blijven bloggen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: