BLOG Lopen TIPS & REVIEWS

IK HEB NOG NOOIT … de LOOPEDITIE!

Ik heb nog nooit ... de loopeditie

Marathongirl Lien Robberechts van loopblog Fitmetlien startte deze leuke variant op het drankspelletje Ik heb nog nooit…” . Uiteraard komt er bij deze geen promille aan te pas. Hoogstens een loopgelleke 🙂 Here we go!

1/ Een teennagel verloren tijdens het rennen. Tot twee keer toe. Telkens na het lopen van een halve marathonwedstrijd.

2/ De weg verloren. Kan gebeuren bij het gebruiken van fietsknooppunten. 🙂

3/ Meer dan een uur op de loopband gelopen. In mijn fitnessperiode. Oersaai en daarom heb ik het niet meer gedaan sinds ik het genot van buitenlopen ontdekte.

4/ In de bosjes geplast. Welke duurloper niet?

5/ 5 kilometer gelopen. YES.

6/ 10 kilometer gelopen. YES.

7/ Een halve marathon gelopen. YES.

8/ Een marathon gelopen. Bucket list!

HALF MARATHON QUOTE

9/ Een schuurwonde gehad. Een pijnlijke gehad in het midden van mijn borstkas door mijn hartslagmeter en onder mijn oksel.

10/ Gesmolten zonnecrème in mijn ogen gekregen tijdens het lopen. Pijnlijk, ik ben moeten stoppen want zag ook niet meer waar ik liep.

11/ Een val gemaakt tijdens het lopen. Struikelen, veel. Door lompheid of ad hoc moeten uitwijken voor een hond met een veel te lange leiband. Maar gelukkig nog geen val.

12/ De top drie gehaald tijdens een wedstrijd. Never gonna happen!

13/ Een stop moeten maken omdat iemand de weg vraagt. Dat gebeurt geregeld aan zee, verdwaalde toeristen en al.

IMG_4363

14/ Gehuild tijdens een run. Gehuild niet, emotioneel en euforisch happy wel, de laatste meters van mijn eerste halve marathon.

15/ Gestopt om water of eten te kopen onderweg. Neen. Ik heb meestal wel water bij.

16/ Gedacht: aah, die vieze geur, dat ben ik! Neen, ik ruik immer naar viooltjes. Ook tijdens het lopen. NOT! 🙂

17/ Andere dingen afgezegd om te gaan rennen. Al gebeurd. Meestal valt er wel altijd iets samen als ik aan een specifieke wedstrijd wil deelnemen en dan kies ik meestal voor het laatste.

18/ Een vakantie gepland vanwege een wedstrijd.  Dit jaar nog. Weekendje Parijs voor de Semi de Paris. Door blessureleed niet kunnen deelnemen, maar het werd wel een ongelooflijk leuk weekendje met vriendinnen. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Citytrip Parijs

19/ Twee voeten met blaren gehad. Auch, lijkt me pijnlijk. Een blaar wel. Maar twee tegelijk op elke voet niet.

20/ Een wedstrijd gelopen als training. Neen. Een wedstrijd is een wedstrijd waar ik echt wel alles geef wat in me zit.

21/ Gepraat met iemand die je niet kent tijdens een wedstrijd! Oh ja, runner’s unite! Als oppepper kan dat tellen of om zelf iemand moed te geven.

22/ Gepraat met iemand die je niet kent tijdens je training. Ja. Er sprak mij ooit een lopende toeriste aan op de Zeedijk tijdens mijn zondagsloopje. Een schooljuf uit het binnenland met appartement aan zee. We liepen uiteindelijk verder samen en leerden elkaar beter kennen. Dit was helemaal in het begin van de opstart van mijn blog. Die dame zette me aan het denken … Het leidde uiteindelijk tot de rubriek #momSrunthecity waar ik interviewend Vlaanderen doorkruis op zoek naar andere loopmama’s. We wisselden geen gegevens uit, dus ik hoop dat ze dit misschien leest.

blog Mom Runs The City

23/ Gelopen met je doel/pace op je handen/armen geschreven. Vroeger schreef ik de minuten van mijn interval aan de binnenkant van mijn hand. Doe ik niet meer. Intervallen doe ik nu het liefst met de loopclub, er is altijd iemand die de tijden bijhoudt en ons een signaal geeft.

24/ Gerend met mijn hond. Ik heb zelf geen hond. Maar ik liep ooit wel samen met de hond van een van mijn loopmama’s, Leslie. Viervoeter Lukas was dat gewoon en dat lopen  samen viel heel goed mee.

13059802_10207541510590683_819290898_n

25/ Gerend in de regen. Afgelopen donderdag nog.

26/ Gerend in de sneeuw. Tijdens een strenge winter met de loopclub. Niet voor elke dag, want je loophouding verandert toch een beetje omdat het op sommige plekken niet ideaal ligt. En dat kan gevaarlijk zijn om blessures op te lopen. Niet mijn ding dus.

27/ Een vriend/vriendin overtuigd om mee te doen aan een wedstrijd. Heel recent nog. Afgelopen week vroeg ik aan een vriendin om eens uit onze comfortzone te stappen en deel te nemen aan de Neptunus Run op 12 november. Ondertussen zijn we beiden ingeschreven.

running quote

28/ Zelf overtuigd om aan een bepaalde race mee te doen. Na het behalen van de 10km afstand dankzij trainen met mijn loopclub, overtuigde de oprichtster me dat ‘Dwars door Brugge’ (15km) haalbaar was. Een goede reden om verder te trainen. En dat deed ik.

29/ Geld betaald voor de foto’s van de wedstrijd. Neen. Was ik van plan met Parijs. Maar dat ging uiteindelijk niet door.

30/ Een selfie gemaakt tijdens het lopen. Ik pleit schuldig. Meermaals. En panoramafoto’s ook.

image

31/ Een wedstrijd gelopen in het buitenland. Neen, Parijs zou mijn eerste geweest zijn.

32/ Wilde dieren tegen gekomen bij het lopen. Neen, maar wel geattackeerd door ganzen in het park. Ik moest de struiken inrennen want ze versperden de weg en lieten me niet door.

33/ Verkleed een wedstrijd gelopen. Neen.

34/ Een blessure gehad. Ja dus. En behoorlijk frustrerend als dit net gebeurd voor een wedstrijd waar je zo graag aan wou deelnemen. yep, opnieuw Parijs.

Mom Runs the City - Oostende - The Crystal Ship Run - Fintan Magee

35/ Gelopen met een ‘running buddy’. Wel, lopen met de vrienden van de loopclub is 1 grote buddyfamilie. En heel dankbaar dat ik eindelijk terug meekan, na de rust met mijn blessure. Want niet alleen het lopen maar ook de gesprekjes, de kameraadschap en de leute heb ik gemist.

24 punten. Dat loopgelleke kan ik op mijn buik schrijven, Lien, maar ik vond het wel leuk om in te vullen. Doe je ook mee? Hoeveel haal jij?

PS: Neem jij dit lijstje over op je blog? Laat het mij en Fitmetlien zeker weten in de comment onder onze blogpost, dan lezen we zeker mee!

Ik heb nog nooit ... de loopeditie

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: