BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #20| AUDREY PASSCHIJN

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Trainen voor een eerste 21km. Deze boys mom van 3 zit momenteel in haar laatste trainingsweken voor de Ostend Night Run. En ze gaat er helemaal voor! Ondanks druk-druk-druk leven (herkenbaar!) plooit ze haar loopjes mooi in haar weekschema om op 23 september die finishlijn te halen! Van non-sportivo tot fitmom, meet Audrey Passchijn!

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Audrey Passchijn (37j)

  • Geboren in Kapellen, opgegroeid in De Haan en woont nu Roksem (Oudenburg).
  • Samenwonend met de papa van haar 3 zoontjes: Felix (8j), Boris (5j) en Max (4j).
  • Werkt 4/5den als Branch Manager bij Actief Interim in Oostende, een uitzendkantoor.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

  • Hobby’s:
    Een concrete hobby heeft ze niet. Haar beperkte vrije tijd besteedt ze met haar gezin. Het lopen beschouwt ze als haar stukje me-time alleen. Alles wat ze met of zonder partner in alle rust kan doen, ziet ze als pure luxe met drie energieke jongens in huis. Een avondje met zijn twee buiten op het terras zitten, lezen zonder gestoord te worden, een serie kunnen volgen, uit eten met haar partner gaan, daar kan ze erg van genieten. Daarnaast staan uitstapjes met haar kids bovenaan het hobbylijstje. Het bos, het strand, de speeltuin, … overal waar ze haar jongens kan laten ravotten.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Hoe verloopt de route? De looproute gaat voornamelijk langs rustige wegen, door en langs velden. We doorkruisen een dorp, gaan voorbij een prachtig kerkje en een stuk door het natuurdomein ‘De Hoge Dijken’. Een vast traject van mij omdat ik me niet hoef te verplaatsen. Ik trek de deur achter me dicht en start. Ik hou van de rust en schoonheid van het platteland.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Wanneer ben je beginnen lopen? Toen we verhuisd zijn naar onze nieuwe woonst, zo’n 2 jaar geleden. Voordien was ik echt niet sportief. Ik had vroeger nog nooit een sport beoefend.

Geen sportieve genen dus? Helemaal niet. Wel wat sport gedaan in mijn kindertijd maar nooit lang en nooit echt in iets uitgeblonken. En in mijn familie ook geen echte sportievelingen.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Wat betekent lopen voor jou? Het is een manier om te ontsnappen aan de drukte.  Ik ben het beginnen doen omdat ik iets wou doen van sport. Lopen is gemakkelijk omdat je het altijd kan doen. Je hoeft je niet aan bepaalde uren te houden, je kan het perfect alleen doen en het is goedkoop. Na een tijdje voelde ik de positieve effecten en die werkten ‘verslavend’. Ik kan niet echt zeggen dat ik verslaafd ben aan het lopen op zich, want ik vloek dikwijls eens als ik er aan moet beginnen. Maar het is vooral voor het gevoel achteraf: je hebt meer energie en je lichaam wordt sterker. Daarbovenop behoud je makkelijker een gezond gewicht en het maakt je hoofd leeg, de stress valt weg.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Loop je het liefst alleen of in groep? Liefst toch alleen. Als ik samen loop met iemand of in groep merk ik dat ik moeite heb om mijn eigen tempo te houden en loop ik te snel.

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure? Ik volg het Start To Run programma en had al na 3 maanden een ontsteking aan mijn achillespees. Toen moest ik al direct enkele weken rust nemen. Als je natuurlijk van niets naar 3 keer per week lopen gaat dan is dat misschien wel te verwachten. Ik volg nu sedert anderhalf jaar ook crossfit wat spierverstevigend werkt. Sindsdien heb ik niet echt blessures gehad, of toch niets ernstigs, dus die crossfit zal wel helpen.  Je lichaam wordt ook gewoon sterker door al dat sporten.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Loopdipjes heb ik niet echt maar soms heb ik toch momenten van ‘Toeme, het gaat toch niet zo simpel als ik gehoopt had’. Ik train nu voor mijn eerste halve marathon. Soms moet ik als training bijvoorbeeld 45 minuten lopen en heb ik al het gevoel dat ik ‘doodga’, laat staan dat ik 21 km zou moeten lopen. Die momenten zijn niet echt motiverend. Ik begin te vermoeden dat dit ligt aan mijn loopaanpak. Ik ben dus begonnen met Start To Run van ‘0 naar 5 km’.  Dat ging vrij gemakkelijk. Ik ben doorgegaan naar de 10 , 15 en nu dus 21 km zonder iets te veranderen aan mijn aanpak. Ik train al niet op hartslag, heb geen idee wat mijn loopzones zijn,… dus misschien moet ik dat wel van naderbij laten bekijken want dat zou wel eens de reden kunnen zijn waarom ik het gevoel heb te weinig te evolueren. Soms ga ik na een hele dag werken en een lege maag nog anderhalf uur lopen. Ook niet zo verstandig! Ik denk dat ik mijn eetpatroon op trainingsdagen ook zal moeten aanpassen. 21 km is al niet niets meer en dat besef begint nu door te sijpelen.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Neem je dit jaar nog deel aan wedstrijden? Ik nam in het verleden al een keer deel aan de Kerstloop in Brugge en ook aan Dwars door Brugge. Dat vond ik heel leuk om doen, ook omdat je dan je afstand ‘officieel’ loopt. Mijn eerste 21km wil ik op 23 september lopen tijdens de Ostend Night Run. Ik werk in Oostende, bekend terrein dus om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ja, altijd! Ik luister echt naar vanalles en soms hou ik van de snelle, typische loopnummers maar ik zet evengoed ‘luisterliedjes’ op. Ik leg meestal mijn eigen spotify lijst aan. Daar staat echt een mix van vanalles op, de enige voorwaarde: het moet vrolijk zijn!
Een voorbeeldselectie:
• Beat it van Michael Jackson • Housewife van Daan • Feeling so Real van Moby • Don’t stop me now van Queen • Papillon van Editors • Euphoria van Loreen • Runnin’ van Naughty Boy/Beyoncé • Synrise van Goose • Bills van Lunchmoney Lewis • One van Swedish House Maffia • Let’s work van Mick Jagger • Opus van Eric Prydz

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Let je op je voeding? Neen. En dat voel ik nu wel als een tekortkoming. Bijvoorbeeld wanneer ik duurlopen doe. Ik let sowieso op wat ik eet maar niet in functie van het lopen. Naar aanloop van de halve marathontraining merk ik wel dat ik na een lange werkdag soms geen reserves heb om goed te lopen. Dat ik op loopdagen zeker nog wat eet enkele uren voordien is iets waar ik dus mee rekening ga houden.

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Start To Run dus. Gewoon omdat ik daar mee begonnen ben en ik elke keer het volgend programma gedownload heb. Ik vind het wel een goed systeem van traag opbouwen. Ik ben ook iemand die een houvast of een schema nodig heeft, anders zou er niets van in huis komen. En Spotify voor muziek. That’s it. Hartslagmeter? Daar moet ik dringend werk van maken.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen ? Eerst had ik Nike, nu heb ik er van Kalenji (Decathlon) en ik ben er heel tevreden van. Qua kledij komt alles van Decathlon en H&M.

Wat is je favoriete afstand en waarom? Heb ik niet speciaal. De 10km loop ik nu al vlot. Dus ik zou zeggen dat mijn favoriet nu de 15km is. Ik heb dan echt het gevoel dat ik iets gepresteerd heb.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen? Dat blijft een uitdaging. De woensdagnamiddag ben ik thuis maar dan kan ik niet gaan lopen aangezien mijn 3 jongens ook thuis zijn. Het moet dus altijd ’s avonds of in het weekend gebeuren als mijn partner ook thuis is om voor de kinderen te zorgen. Ik maak per week een planning, op basis van andere activiteiten (mijn partner heeft uiteraard ook nog zijn hobby’s) en dan zien we wel. Meestal plan ik op zondag voor de nieuwe week of voor 2 weken verder. Maar daar wordt dikwijls nog in geschoven. (lacht) In de zomer is dat nog iets makkelijker omdat je in principe nog tot 21u of 22u ’s avonds kan lopen. Dan vertrek ik nog nadat de kindjes in bed zitten. Het blijft elke week een gepuzzel, maar het lukt. Momenteel loop ik 4 keer per week en daar hou ik me wel aan.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Staat er nog iets op de ‘loopbucketlist’? Ja, ik weet niet wat er zal gebeuren na mijn 21 km. Wat dan? Ik ben iemand die een doel nodig heeft om gemotiveerd te blijven. Als ik voel dat ik niet verder geraak dan die 21 km, bestaat dus het gevaar dat ik ook niet meer gemotiveerd ga zijn om die 21 km te blijven onderhouden. Een marathon lijkt me – nu nog – onmogelijk. Maar wie weet probeer ik het wel. of misschien eens de 21 km in een grote stad. Dat moet ook wel nog speciaal zijn.

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Waar een wil is, is een weg!!
Lopen is de gemakkelijkste sport om te beoefenen als je weinig tijd hebt. Je kan het overal en je hoeft je niet te houden aan openingsuren of te sleuren met materiaal. Ik geef toe: MET behulp van mijn partner, want moest hij er niet zijn door werkomstandigheden of zo zou het inderdaad wel heel moeilijk zijn. Ik heb wel vaak het gevoel dat ‘geen tijd hebben’ een excuus is dat veel mensen graag gebruiken.

En je geraakt alleen vooruit als je blijft volhouden. Lopen kan heel leuk zijn maar dikwijls heb je geen zin, ben je moe, is het koud of nat of donker, heb je pijn, is het lastig… Maar blijf doorbijten! De voldoening achteraf geeft je altijd een geweldig gevoel.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

HOTSPOT : De HOGE DIJKEN

Oude Brugseweg, Roksem

Audrey zat een beetje verlegen. Ze vond het erg moeilijk om een hotspot te kiezen. Ze woont vrij landelijk en in de onmiddellijke buurt heeft ze niet echt een plekje waar ze graag een koffie drinkt of luncht. Haar favoriete spot is er eentje die haar vooral veel ‘peace and quiet’ brengt als mama van 3, op een boogscheut van waar ze woont.

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.

Het natuurreservaat ‘De Hoge Dijken’ is niet zo heel bekend. Er is geen horecazaak te vinden, ook geen grote speeltuin, maar wel een mooi wandelpad van 3km rond een groot meer, de Roksemput. Dit 52 hectare groot gebied is een waar vogelparadijs met een diversiteit aan bomen, struiken en dieren. Puur natuur. Buiten wandelaars, al dan niet met hond, wat plattelandsjongeren, hobbyvissers en vogelspotters kom je hier amper mensen tegen. Rust en stilte, vindt Audrey er. Met drie drukke jongens in huis, pure verwennerij.

Audrey’s loopverhaal loopt een beetje parallel met het mijne. Mijn eerste halve marathon liep ik ook in Oostende. En ik herinner me dat moment twee jaar geleden nog zo goed. Fier als een gieter was ik toen om zo’n uitdaging te halen, net omdat ik vroeger ook niet echt sportief was aangelegd. Ik wens haar veel succes met de laatste trainingsweken en zal er bij zijn als ze die 21km op 23 september loopt. Jij ook?

Wil je ook deelnemen aan de Ostend Night Run, alle info. vind je hier.

Voor wie de route in Roksem wil lopen:

MRTC 20 Lopen met mama Audrey Passchijn in Roksem en natuurdomein De Hoge Dijken.
CHECK DE ROUTE VIA https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route

Natuurdomein De Hoge Dijken
De Duineweg in om dan linksaf te keren via de Bedevaartstraat. we steken de Gistelsteenweg over en lopen via de Noordstraat het natuurdomein de Hoge Dijken in. We verlaten het domein al snel via de Zerkegemstraat en lopen tot in de Dorpsstraat en houden even halt bij de Sint-Eligiuskerk. Via de Oudekerkstraat keren we terug. Op de Oude Brugseweg keren we linksaf het natuurdomein in. We lopen langs de Roksemput om ter hoogte van de Duineweg terug naar het startpunt te keren.

2 reacties

  1. Hey Audrey, we staan naast je /achter je aan de start-, en hopelijk (vast en zeker!) ook aan de finishlijn! Denk zelfs dat we mekaar eens kruisten op de buiten van Jabbeke 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: