BLOG DO's FUN KIDS

FILM OM TE ZIEN: CARS 3 van DISNEY!

Belgische première Cars 3 van Disney en Pixar
Een leuke foto van ons met de ster van de film dankzij Walkie Talkie & Disney!

26 juli strijkt Bliksem McQueen en zijn race-entourage neer in de bioscoopzalen. Een maand geleden zagen mijn zoontje en ik de CARS 3 film al tijdens de Belgische première dankzij Disney en Walkie Talkie. En sindsdien is Timon nog meer Cars gek dan ooit.

Een jongen en auto’s. Er is niemand met meer vierwielers in alle maten, soorten en snelheden dan mijn zoon. Zegt elke mama waarschijnlijk. Het leesboekje over Cars is hier voor het slapen bijzonder populair. En ondanks dat we de eerste en tweede film nog niet zagen, kenden we Bliksem McQueen en zijn racevrienden al goed. Opgetogen vertrokken we dus naar Kinepolis Brussel voor de première van de nieuwste film.

MRTC Cars 3 4

HET EVENT

We werden ontvangen als echte VIPS en mochten onmiddellijk met de enige echte McQueen op de foto. Het race-avontuur kon nu echt beginnen.

Timon en zijn vriendje hosten van het ene spelletje naar het andere (jongens en teveel energie, ik hoef het niet uit te leggen). Wij – de mama’s – waren vooral opgetogen over de fantastische brunch: koffiekoeken, heerlijke muffins, vers fruit & scrambled eggs, alles was tiptop. Maar vooral het kids buffet was er eentje om jaloers op te zijn met al dat lekkers.

Belgische première Cars 3 van Disney en Pixar

Buikje vol, was het tijd voor de film. Maar eerst een woordje uitleg door de baas van Disney en een babbel met de Vlaamse acteurs die instonden voor de stemmen. Jan Schepens is de Vlaamse McQueen. Jackson Storm, de rivaal, wordt vertolkt door William Boeva. De bevallige Ella Leyers speelt Cruz Ramirez, de personal trainer van Bliksem.

En dan gingen de lichten uit.

Belgische première Cars 3 van Disney en Pixar

 

DE FILM

We werden onmiddellijk meegezogen in de snelle wereld van Bliksem McQueen. Je waant je echt een toeschouwer op de racebaan met alle nodige adrenalinekicks erbij. Flashy beelden, grafisch stuntwerk van Pixar en een verhaal met – zoals we van Disney gewoon zijn – verschillende mooie boodschappen.

HET VERHAAL:
Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar – en de hulp uit andere, onverwachte hoeken – wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe!

De film draait rond vriendschap, ouder worden, teamwork en vrouwen boven! Wat ik met dat laatste bedoel, moet je zelf maar achter komen. Laat duidelijk zijn dat ook meisjes de film zullen smaken. Ook ondergetekend groot meisje vond de film een echt pareltje door de onderliggende symboliek en indrukwekkende grafiek. Interpreteer gerust: ga dat zeker zien!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: