BLOG Lopen TIPS & REVIEWS

OOSTENDE LOOPT VOOR HET GOEDE DOEL

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende
vlnr. Boven: Karin Dobbelaere, Katrien Verdonck, Ellen Distave, Line Minne Onder: Cynthia Jonckheere, Katie Ghesquière, Els Vermaut

Vorige maand testte ik het nieuwe traject van de METARELAX OSTEND NIGHT RUN uit. Wie beter dan de dames zelf van ROTARY TER STREEP OOSTENDE om me te vertellen wat we dit jaar allemaal mogen verwachten van deze bijzondere urban trail aan zee. Prik jullie loopagenda maar al vast: zaterdag 23 september

Kursaal Oostende

Plaats van afspraak is het start-en eindpunt van de run: de Zeedijk aan het Kursaal Oostende, ‘Petit Nice’ voor de locals. We nestelen ons op een bankje voor een woordje vooraf.

Katie Ghesquière, mama van 2, zaakvoerster van vastgoedkantoor Maxmakelaar en PR-dame van het loopgebeuren steekt krachtig van wal:

“Wij organiseren deze avondloop nu al voor de derde keer als serviceclub. Dankzij onze partners zoals Stad en Toerisme Oostende, de Lokale Politie, onze trouwe sponsors en vele vrijwilligers tillen we dit loopevenement elk jaar naar een hoger niveau met als ultieme doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Wij organiseren tijdens het jaar nog andere charity activiteiten, maar voor de run zetten wij ons als club als één sterk team toch net harder in. We zien dat het elk jaar opnieuw verder evolueert tot een prachtig, sportief familiegebeuren dat heel veel enthousiaste lopers en supporters naar het zeetje trekt!”

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

Alle inkomsten gaan integraal naar het project ‘Kansarme Oostendse Kinderen’. Ellen Distave, mama van 2 en zaakvoerster van boetiek Lily legt uit:

“Wij steunen verschillende initiatieven om kinderen in armoede te helpen en kansen te geven. Zo helpen wij de lege brooddoos bestrijden dankzij onderwijsmaaltijdcheques en dikken we de pamperbank aan voor zij die éénmaal per maand luiers aan laag tarief kunnen aankopen.”

“We steunen ook een niet-gesubsidieerde ruilactiviteit van baby-en kinderkledij. En nog tal van activiteiten van partners die zich op duurzame wijze lokaal inzetten voor kansarme kinderen uit de regio,” vult Line Minne, mama van 2 en logopediste aan.

Ostend Night Run 12

Tijd om te lopen! We gaan van start en trekken richting Rock Strangers van Arne Quinze.

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

We lopen verder met de wind in de haren over de Westelijke Strekdam en genieten van de laatste warme zonnestralen en de schittering op het water.

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

De strekdam blijft een vaste waarde op de route. Je loopt als het ware in zee en bij het terugkeren zie je de stad van een andere kant. Karin Dobbelaere, mama van 2, fervent loopster en zaakvoerster van O’Sea vertelt meer over het parcours:

“We lopen opnieuw de trappen op door het Kursaal. Vorig jaar stak deze passage er niet in en velen vonden dit jammer. Nieuw is het traject dwars door de neogotische Sint-Petrus en Pauluskerk en de beschermde Ensorgalerij.”

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

Els Vermout, Chief HR bij Groep Verhelst vertelt verder:

“Op strategische plekken luisteren we het parcours op met gepaste muziek en animatie om de sfeer nog unieker te maken. Zo mag je terug rekenen op een sprookjesachtig verlicht Koningspark en een bonkende beat in de ondergrondse parking van de Visserskaai. De rest houden we nog als verrassing!”

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende
Vanuit het Feest-en Cultuurpaleis lopen we dwars over het Wapenplein.
Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende
De passage in de gerenoveerde Ensorgalerij is nieuw dit jaar.

En lopen jullie zelf mee die avond?

“We supporteren voor iedereen, zorgen voor een big smile en helpen vooral logistiek mee! Want het moet gezegd, bij deze run komt zoveel kijken dat alle Rotaryleden de dagen voordien en de dag zelf de handen uit de mouwen steken om er een goed georganiseerd en plezant gebeuren van te maken!” lacht Cynthia Jonckheere, private banker van beroep.

Gegrinnik en gelach in de groep, want de ene vindt het niet-deelnemen al minder erg dan de andere.

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende
CHECK DE VOLLEDIGE ROUTE IN DETAIL via https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4636083

De Ostend Night Run zet in op beleving en is er voor jong en oud. Zo is er voor de eigenlijke run een aparte loop voor kinderen. Katrien Verdonck, mama van 2 en apothekeres sluit af:

“Dit jaar trekt de Oostendse atlete Louise Carton terug de Kids Run op gang. Een medaille en goodiebag wacht op elk lopertje aan de eindmeet. Daarna komen de groten aan de beurt. Die mogen zich aan een opwarming bij zonsondergang verwachten van niemand minder dan start-to-run goeroe Evy Gruyaert. Net voor avondval, om 20H, wordt het startschot gegeven. Wie na de run de keel wil smeren of een hongertje heeft, kan terecht in de Ostend Night Run street food tent. Ambiance gegarandeerd!”

Dat geloof ik graag!

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

De sfeer zit alvast goed tussen de Oostendse onderneemsters. Ik wens hen alvast veel succes met de verdere organisatie!

Zelf liep ik de voorbije 2 edities ook mee. Lopen by night en dan nog eens in mijn stad is sowieso uniek. Net voor de start samen staren naar een prachtige sunset in zee.

Sunset Oostende

Het Kursaal, de dijk en het strand kleuren er goudroze van. De dag maakt plaats voor de nacht. Vuurtoren Lange Nelle schijnt haar krachtig licht over zee, het effect van de meute lopers met lichtjesarmband over de Strekdam alsof ze huppelen op water. Magisch!

© Nick Decombel Fotografie
Ostend Night Run 2016 door © Nick Decombel Fotografie

In Oostende liep ik mijn eerste halve marathon. Apetrots! Vorig jaar liep ik ze opnieuw in het bijzijn van enkele loopmama’s met een nieuwe beste tijd.
Een PR op de halve dit jaar, daar kan ik voorlopig maar van dromen. (die vervelende blessure en de naweeën ervan, trouwe volgers, jullie kennen mijn frustratie) Maar paraat zal ik zeker staan, of het nu 7, 14 of 21km wordt!

Loop jij ook mee voor het goede doel?

Zin gekregen om op 23 september aan het zeetje te lopen en de nacht over de Stad aan Zee te zien vallen? Aarzel dan niet en schrijf je in via www.ostendnightrun.be! Je kan alleen lopen maar je ook inschrijven als team van 3. Alle details kan je vinden op de officiële website en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via de facebookpagina!

Ostend Night Run 2017 met de dames van Rotary Ter Streep Oostende

Pics/Text  © Mom Runs The City. Don’t use anything without my permission.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: