BLOG HOTSPOT

UIT ETEN⎟ SUNSET DINNER bij AIR REPUBLIC

 

Niet zo lang geleden at ik in AIR Republic, het nieuwe horecaproject  ‘au bord de mer’ van Sergio Herman.

AIR REPUBLIC 6

Na een rondvraag bij de vriendinnen wie interesse had om me te vergezellen, zat ik niet veel later de eerste dag van de maand mei om 11H klaar aan de computer om een plaatsje voor juni te bemachtigen. Sergio hanteert graag een strikt online reserveringssysteem met tomorrowlandeske allures. Hou ik niet zo van, eerlijk gezegd. Ik ving eerder al bot met dergelijk elitair systeem bij Pure C en had er deze keer dus niet veel vertrouwen in. Maar de goden stonden aan mijn kant. Niet veel later kreeg ik bevestiging van mijn reservatie.

 

Met z’n vieren trokken we met hooggespannen verwachtingen naar Cadzand-Bad. De brasserie ligt aan de gloednieuwe jachthaven. Een hypermodern gebouw uit beton en glas met ingang langs de pier. Met wapperende haren en rokken, waaiden we de zaak vrolijk hooggehakt binnen en kregen een amicale begroeting. Een flauw grapje door mijn vriendin over haar mislukte hairdo vanwege de zeebries (stevig windje is een understatement) werd met een verrassend leuke kwinkslag teruggekaatst. De maître wist meteen welk uitgelaten vlees hij in de kuip had en de toon was gezet voor de rest van de avond.

AIR REPUBLIC 8

Met glazen wanden langs drie zijden zit je hier eigenlijk overal even goed: het wijdse uitzicht over de Noordzee en de haven is alomtegenwoordig. We kregen een tafeltje aan de strandkant waar ik me op een bank overtrokken in legerzeil plofte. De keuken ligt in het verlengde van de bar en is open. Wie wil, kan dus letterlijk in de potten kijken. Aan het roer staan chef Alex Buiten (Pure C) bijgestaan door Nicolas Misera (Chez Bru, Carcasse).

AIR REPUBLIC 9

Op de kaart vooral vis, schaal – en schelpdieren. Eenvoud met overwegend Zeeuwse producten puur in bereiding. We aperitiefden met de eigen AIR champagne (12,5 euro) en bestelden een drietal hapjes (>10 euro per hapje) erbij om te delen: een sashimi van octopus met Thaïse vinaigrette, sardientjes op getoast Spaans cristalbrood en een brioche met Oosterschelde paling. Kleine, subtiele smaakexplosies in de mond. Het deed ons verlangen naar wat nog moest komen.

 

AIR REPUBLIC 23AIR REPUBLIC 10

De kaart bleek niet zo uitgebreid te zijn, wanneer je niet voor het menu koos. Dan moest je het doen met een optie tussen twee voor-en hoofdgerechten. We gingen lekker all the way met z’n vieren en kozen voor het driegangenmenu (48,5 euro). Ik kwam voor de plateau de fruits de mer (+25 euro surplus) want daar droomde ik al een ganse week van. Als voorgerecht nam ik de Caesarsalade met overheerlijke, flinterdunne inktvisringen, ansjovis, artisjok en Parmezaanse kaas.

AIR REPUBLIC 22

Als hoofdgerecht kozen twee tafelgenoten voor de Griet BBQ (+14 euro) met groene asperges en mousseline met grijze garnalen. Het moet gezegd: ze kregen elk een prachtige moot geserveerd! Asperges beetgaar met pistachenootjes en waterkers. Verrassend maar überlekker. (we shared)

AIR REPUBLIC 11AIR REPUBLIC 2

Over de zeevruchtenschotel kan ik kort zijn. Sex on a plate! (sorry, ik kon het niet laten)
Oosterscheldekreeft, zeeuwse en platte oesters, krab, scheermesjes en langoustines vulden de plateau. Maar daarnaast ook nog een ceviche van kokkels met toetsen van venkel, gember en passievrucht, mosseltjes in mosterdvinaigrette, zure uitjes en speltbrood. Helemaal gelukkig werd ik er van. (zie big smile hieronder)

AIR REPUBLIC 16

AIR REPUBLIC 14
Dessertjes: Panna cotta met verveine,aardbei en amandel/ Dame Blanche/ Café glacé/ Kaasbordje (+9,5 euro).

AIR REPUBLIC 15

AIR Republic. Een laagdrempelige brasserie staat vermeld op de website. Dit kan verkeerd geïnterpreteerd worden en is op bepaalde blogs om die reden bekritiseerd. De prijs is inderdaad allesbehalve laag en voor een brasserie zelfs aan de hoge kant. (om die reden zette ik de prijs er bij) Maar wat je op je bord krijgt, is het absoluut waard. Wij maakten een goede service mee met vriendelijk ad rem personeel. We aten subliem, de sfeer zat meer dan goed met een prachtige, ondergaande zon als metgezel. Als toemaatje stak een schitterende volle maan de kop op boven de jachthaven. De kers op wat een meer dan volmaakte avond was onder vriendinnen. Fucking perfect!

 

AIR REPUBLIC 13
Sunset @Air Republic
AIR REPUBLIC 21
En de avond valt.

AIR REPUBLIC 17AIR REPUBLIC 18

AIR REPUBLIC
Maritiem Plaza 1, 4506 KZ CADZAND-BAD
T: +31 85 833 19 19
Website: www.air-republic.com

PS: Deze post is NIET gesponsord. Mijn oprechte mening 100%.

Pics/Text  © Mom Runs The City. Don’t use anything without my permission.

3 reacties

  1. De locatie en het eten lijken me top, maar ik ben bang dat ik te veel zou missen of moeilijk moet doen wegens een schaaldierallergie. Alhoewel die griet zonder de garnalen dan weer geen probleem zou mogen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: