BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #18 | BIEKE TANGHE

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Bieke is een energieke loopmama uit de Kempen. Als superpositivo ziet ze het leven door een kleurrijke bril – met voorkeur voor roze- en met het hart op de juiste plaats! Haar sportieve prestaties staan altijd in het teken van het goede doel. En mocht je je afvragen waar ik die coole sweater vandaan heb, die heeft ze zelf gemaakt! Meet this lovely pink mama!

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

BIEKE TANGHE (36j)

 • Geboren in Gent, woont in Herenthout (de Kempen).
 • Gelukkig getrouwd.
 • Heeft een dochter Leeloo (6j)en is plusmama van Anaboo (10j).
 • Werkt in een vaste nachtploeg als polyvalent administratief bediende in een farmaceutisch bedrijf.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

 • Hobby’s:
  Zoals bijna elke vrouw gaat ze graag shoppen maar naast het lopen is ze vooral een fietser. Onlangs nam ze met 3 andere dames als team Bike-A-Boo deel aan de 1000km voor Kom op Tegen Kanker. Elk 250 km (op één dag!) fietsen bracht maar liefst 5000 euro in het laatje. Pet af! De Bike-A-Boo fietsavonturen vind je trouwens op Instagram via de hashtag #Bikeaboo.
 • Leuke weetjes:
  – Ze heeft iets met eenhoorns. Don’t ask why? 😉

  –  Verzot op iced coffees en fan van originele coffeebars.
  – Heel erg into streetart. We liepen eerder al samen The Crystal Ship Run in mijn hometown. Ze dweept met de vogeltjes van Bué The Warrior en heeft een kunstwerkje van hem thuis.

  MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in oostende voor The Crystal Ship Run
  The Crystal Ship Run in Oostende

  – Tovert met haar Silhouette Cameo snijplotter en maakt er de leukste dingen mee. Zoals die toffe #momsrunthecity sweater, love it.
  – Ergert zich ontzettend aan al het afval die ze langs de weg tegenkomt tijdens het sporten. Blikjes, lege pakjes sigaretten, … ze kan zich niet inbeelden dat al wie loopt of fietst dit zou doen. “Outside is free and beautiful, keep this beauty clean!” is haar motto.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Hoe verloopt de route en waarom koos je die? De route is deels op de weg en deels op een zachtere ondergrond. Ik vertrek altijd van bij mij thuis en loop van de drukte weg. Mijn vast toerke is normaal 11 km lang. Vandaag lopen we naar “’t Schipke”, een oud restaurant anno 1830 aan de Nete. We volgen de rivier richting “De Hullebrug”, een mooie B&B van een vriendin van mij. We duiken het bos “Kruiskensberg”  in voor een extra lus en keren dan via de Nete dezelfde weg terug.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Wanneer ben je beginnen lopen? Mijn loopverhaal start eigenlijk in november 2014. Op citytrip in Valencia ontmoetten een vriendin en ik in ons hotel een Hollandse man van 69. De marathon was er net achter de rug en zijn loopvrienden waren al lang naar huis. Hij vond de stad zo leuk dat hij nog enkele dagen had bijgeboekt. Hij kwam bij ons zitten bij het ontbijt en vertelde over zijn deelname. De volgende ochtend had hij het terug over andere loopervaringen en er begon een vuurtje te branden in mij. “Ik wil dat ook kunnen…”. Zijn verhalen waren zo zalig! Mijn vriendin en ik sloten ter plekke een deal om een jaar te trainen en terug te keren als deelnemer voor de marathon in 2015. Mijn vriendin kende een moeilijke loopstart met enkele blessures en liet het redelijk vlug afweten, maar ik was verkocht aan het lopen en ging ervoor!

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout
Zo liep ik eigenlijk mijn eerste marathon in Torhout tijdens de Nacht van West-Vlaanderen. Die bestond uit 2 keer een lus van 21 km. Ik ging kijken hoe ver ik stond met lopen en had het voornemen de ene lus te lopen en te kijken hoe ik mij voelde. Als alles meezat, ging ik de volgende lus beginnen en zo was mijn eerste marathon een feit!  Valencia was mijn tweede. Het doel was bereikt.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Wat betekent lopen voor jou? Lopen maar ook fietsen zijn mijn uitlaatklep. Pure ontspanning en zeker geen inspanning. Ik hou van sporten in de natuur. Een zonsondergang, vogeltjes die fluiten, mooie bloemen, … Ik kan er zo erg van genieten! Op een loopband zou ik het nooit kunnen volhouden.
Ik heb dat regelmatig sporten ook nodig, want anders voel ik me lastig. Dat straal ik blijkbaar af want het gebeurt dat mijn man me dan subtiel aanspoort om de sportschoenen aan te trekken. (lacht uitbundig)

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Sportieve genen of vroeger veel gesport? NIET! Snowboarden was het enige wat ik ervoor deed.

Loop je het liefst alleen of in groep? Meestal loop ik alleen. Op het einde van mijn route kan het soms zijn dat mijn dochtertje nog meegaat om een klein stukje mee te lopen.  Bij een loopevenement zoals the Urban Trail loop ik wel met vriendinnen of The Color Run met de kids. Dat is fun en dan zit ik niet met tijd of prestatie in mijn hoofd.

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure? In het begin heb ik even last gehad met mijn knie. Die bleek overbelast. Sindsdien loop ik op aanraden van de sportarts met kniebandjes. Voor mij onmisbaar geworden want 1 keer zonder lopen en ik voel het.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Neem je dit jaar deel aan een wedstrijd? Ik heb deelgenomen aan de Ten Miles en ik liep mee tijdens de slotloop van ‘Loop naar de Maan’ van KOTK aan de Muur van Geeraardsbergen. Wat een mooi evenement! Ik ga op 2 juli naar Oostende voor The Color Run . Die ga ik lopen met mijn dochter. En verder nog een marathon in oktober.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ik loop zelden met muziek. Ik hoor liever het verkeer en luister graag naar de natuurgeluiden. En ik zou veel te vlug op het ritme van de muziek meelopen.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Let je op je voeding? Op mijn voeding let ik niet echt. Ik heb ook geen bepaalde gewoontes. Voor de marathon in oktober wil ik hier wel verandering in brengen en met een voedingsplan werken.

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Ik loop met een Iwatch en de Nike+ RunClub app. Vroeger had ik een Nike+ horloge maar deze heeft het laten afweten.

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij? Ik loop met Brooks, Asics en Nike en wat loopkledij betreft heb ik een crush voor Nike.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Wat is je favoriete afstand en waarom? 11km. Dan ben ik net niet te lang weg van huis.

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen? Ik ben van een weekendploeg (2x12H) overgestapt naar een vaste nachtploeg (4/5de dus). Van veel vrije tijd naar bijna geen tijd.  Lopen is even wat minder geweest maar ik moet lopen of ik loop de muren op. (lacht) Dus probeer ik dat toch zeker 2 à 3 keer in de week te doen. Binnenkort begin ik aan mijn training voor de marathon in Brugge en dan ga ik nog moeten zien hoe ik alles ga regelen. Nu werk ik, zet mijn dochter af aan school, ga slapen, probeer dan mijn huishouden te doen en ga haar terug ophalen. Ik kom vaak pas aan lopen toe nadat ze in haar bed ligt. 

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Wat is jouw loopdoel dit jaar? Ik wil op 15 oktober deelnemen aan de eerste Great Bruges Marathonvan Brugge naar Zeebrugge en terug. Ik ben opgegroeid in Blankenberge en mijn ouders wonen nog aan zee. Dan kunnen ze mij ook eens zien lopen.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Staat er nog iets op de ‘loopbucketlist’? In 2018 wil ik deelnemen aan DE marathon der marathons. New York! Dat doe ik opnieuw voor een goed doel, tenzij iemand mij een ticket cadeau doet. (lacht) In de aanmaak en verkoop van leuke T-shirts en sweaters om geld in te zamelen,  zal terug veel tijd en energie kruipen maar dat neem ik er graag bij.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Begin rustig te lopen als je start van nul. Probeer niet te overdrijven in het begin. Anders kan je vlug een blessure krijgen en moet je terug van nul beginnen. En dan neig je de moed snel te laten vallen. Maar eens je de eerste 5 km hebt gelopen, ben je verkocht en vertrokken voor nog heel veel mooie loopmomenten.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout
Bieke neemt de zotste poses bij het nemen van loopfies. We eindigen ons loopje met de beentjes ‘up in the sky’.  Check zeker eens #Luckybruns of volg Luckybie via IG.

HOTSPOT : RIJ62

 Bovenrij 62/01 , Herentals

Bieke nam me achteraf mee naar haar favoriete coffeebar. Het is haar vaste ‘pitstop’ als ze de fiets neemt voor een training. Dan neemt ze altijd een iced coffee. Onwaarschijnlijk hoeveel variaties er hier op de kaart staan, bijna evenveel als soorten koffies. Wout Van Aert is er ook vaste klant zijn.

MRTC 18 Lopen met mama Bieke Tanghe in Herenthout

 

Deze keer koos Bieke voor de Honey Bee, een espresso met gestoomde melk, honing en slagroom. Voor mij geen koffie, wat ik nadien toch graag had gedaan. Een Gemberccino met witte chocolade, honing en kaneel of een Java Chai Latte waar de chai met een espresso wordt gemengd. Hoe het smaakt, kan ik jammer genoeg niet navertellen maar het klinkt verrukkelijk! Mijn tong hing echter nog op de grond van het loopje. Dat warme weer voelde toch anders aan in de Kempen dan aan zee. En eerlijk, ik ben ook nog niet helemaal in form door die liesblessure. Ik nam de zelfgemaakte limonade met munt en limoen. Echt verfrissend, net wat ik nodig had.

Het was een flink stuk ’treinen’ om tot bij loopmama Bieke te geraken maar heel blij om met deze straffe mama in haar omgeving gelopen te hebben. De date was al gepland en toch kwam de ontmoeting eerder in Oostende waar ze me meteen verraste met die leuke sweater. Veel respect en hartjes voor wat zij realiseert met lopen en fietsen voor het goede doel!

Voor wie de route in Herenthout wil lopen:

MRTC 18 Looproute Bieke Tanghe
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4616773

Het stille Herenthout
We starten in het Doornboompad en nemen de Langestraat rechtsaf. We lopen de eerste straat linksaf, de Pauwelstraat in. We lopen via de Niemandshoek langs de Grote Nete. Die brengt ons tot bij het Kruiskensberg speelbos. We lopen een rondje en keren dan via dezelfde route terug.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: