BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #17 | CARINE LIPPENS

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Met naamgenote Carine liep ik in Gavere. Ze is mama van 3 grote kinderen, blogt, is lid van een loopclub en traint voor haar eerste marathon. Die was normaal eerder gepland maar een blessure wierp roet in het eten. Klinkt bekend! Er hing een beetje regen in de lucht tijdens onze run, maar dat kon de pret niet bederven! Ontmoet Pelikaanrunner, Carine!

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

CARINE LIPPENS (48j)

 • Afkomstig van Zwevegem,  woont in Asper.
 • 26 jaar gelukkig getrouwd.
 • Heeft 3 studerende kinderen van 21, 20 en 19 jaar.
 • Werkt als administratief bediende bij de Thuiszorgwinkel.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

 • Leuke weetjes:
  Fietst elke dag op en af naar het werk, 17km enkele rit!
  – Heeft het voor gezond koken en maakt zo goed als alles zelf  (van brood tot energierepen). Volgt workshops hierover, maar durft zich er ook zelf aan wagen.
  – Haar loopavonturen en kookkunsten kan je al vier jaar volgen op de blog: Proeven op zondag.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Hoe verloopt de route en waarom koos je die?
Ik heb twee routes die ik veel loop. Als ik alleen ben, doe ik Asper-Gavere langs de prachtige Schelde. Loop ik in groep dan lopen we meestal in Oudenaarde maar ook langs de Schelde, voorzien van de nodige heuveltjes in de Vlaamse Ardennen. Onze route is een ingekorte versie met veel groen en een zalig rustig stukje langs de Schelde.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Wat betekent lopen voor jou? Genieten en sociaal zijn (babbelen), grenzen verleggen, doelen stellen, presteren tijdens wedstrijden, …

Ben je lid van een loopclub? Ja, van de Pelikaanrunners in Ename. Ik hou van het samen lopen en babbelen. Altijd alleen op de weg zou ik niet kunnen. Dankzij de loopclubtrainingen heb ik een houvast en is het bovendien leuk om al tetterend de kilometers als vanzelf voorbij te zien vliegen.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Wanneer ben je beginnen lopen? Vanaf mijn zestiende ben ik beginnen meelopen met mijn drie voetballende broers. Drie keer per week 5 km. Zij deden het om conditie op te bouwen en te onderhouden. En ik liep graag met ze mee. Hoewel ik vandaag de dag meer dan 10h per week sport, lopen en fietsen naar het werk inbegrepen, zou ik me voor de rest niet echt sportief durven noemen.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Doe je mee aan loopwedstrijden? Ja, voortdurend. Ik deed er al aan tientallen mee. Ik hou enorm van de Kortrijkse loopjes zoals de Bruggenloop en de Ladiesrun for Think Pink. Ik ben afkomstig uit die regio, vandaar.

Ik was aan het trainen voor mijn eerste marathon, die van Rotterdam (april). Door mijn achillespees heb ik een maand voordien forfait moeten geven. Ik ben alweer fit genoeg en wil als revanche deelnemen aan de Marathon van Brugge (15 oktober). Daarom doe ik tot dan als voorbereiding aan heel wat wedstrijden mee: de Stadsloop Gent (21 mei), 20km door Brussel (28 mei), Kortrijk Loopt voor Think Pink (5 juni), de Ghelamco Arena run (11 juni), de  Midzomerrun Kortrijk (24 juni), … en ga zo maar door. (knipoogt)

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure? Ik had tot voor kort zo goed als nooit last van blessures. Ik loop sowieso traag waardoor ik me weinig overbelast. Maar het overkwam me toch recent naar aanloop van mijn eerste marathon. Ik kreeg last van mijn achillespees. Dat is keihard vloeken en in het begin zelfs ontkennen. Maar uit die valkuil stapte ik snel uit. Knop omdraaien, naar je lichaam luisteren, rusten en vooruitdenken. Gelukkig was de blessure maar van korte duur.
Ik heb wel al meer last gehad van loopdipjes. Luiheid en uitstelgedrag doen me in een vicieuze cirkel belanden waarbij ik de deur niet meer uitga.  Bij mijn laatste dip doorbrak ik de cirkel door me bij een groep aan te sluiten om te lopen.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Let je op je voeding? Ik let altijd op mijn voeding, of ik nu loop of niet. Anders ben ik binnen de kortste keren 20 kilo zwaarder. Ik zweer bij een smoothie van banaan, een halve rijpe avocado en 100 ml vanillesojamelk met blauwe bessentopping voor ik ga lopen. Erna eet ik een goeie eiwitbron zoals een eimuffin, shake of platte kaas. Ik loop nu bijna elke week ergens wel een wedstrijd. Vanaf nu drink ik dagelijks een shake van 200 gram rode bieten, een komkommer, banaan, water en eiwitpoeder. Rode bieten zouden je prestatie bevorderen. (lacht)
Ik ben bewust met voeding bezig. Er komt niets in huis van prefab, zakjes of conserven. Ik maak liever alles zelf met natuurlijke, seizoensgebonden producten. Als het kan, let ik er ook op dat er zo min mogelijk verpakking aan te pas komt.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Enkel als ik alleen loop en dat gebeurt niet zo vaak. Favorieten heb ik niet echt, ik luister meestal naar Stubru.
Ik heb 1 topper:

 • Nellie The Elephant van de Toy Dolls.

En als ik dan toch een top 5 moet geven, nog 4 nummers van Leonard Cohen:

 • Dance me tot he end of love
 • So long Marianne
 • Hallelujah
 • First we take Manhattan

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Ik heb al jaren een Nike+ loopuurwerk en heb er een hartslagmeter bij. Ik hou alle trainingen goed bij op de PC.

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ? Nu loop ik met Nikes, een licht gecorrigeerde loopschoen. Naar kledij toe heb ik geen voorkeurmerk.  Ik ga voor comfort: goede compressiekousen, een loopbroek met ritszakje voor mijn sleutel, alles goed wasbaar. Ik kies altijd voor een zwarte broek met een een flashier bovenstuk.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Wat is je favoriete afstand en waarom? Heb ik niet echt, alles tussen de 5 km en de 30 km is ok, afhankelijk van hoe ik gemutst ben.

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen?
Ik zorg dat er altijd voldoende voorraad in huis is, zodat ik in een snel tempo vers kan koken. Eerst het gezin voeden, verzorgen en liefhebben en dan mijn sport, perfect combineerbaar. Mijn werk is altijd 9 to 5 en soms loop ik ook in mijn middagpauze of loop ik van het werk naar huis. Ik loop normaal gezien op dinsdag, donderdag en zondag afhankelijk van de afspraken met het gezin

MRTC 17 Carine Lippens 9
Wat staar er nog op je loopbucketlist? Mijn eerste marathon: de Great Bruges Marathon. En verder zou ik ooit nog eens de halve marathon onder de 2H willen lopen. 

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Luister naar je lichaam, zorg voor goed gezelschap. Word je nerveus van schema’s, bouw dan gewoon verstandig stap voor stap op. Doe wat je graag doet, wees efficiënt en plan alles goed. Heb je geen tijd omdat je bij de kinderen moet zijn, neem dan een oppas en na je loopje ben je een dubbel zo goede mama.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

HOTSPOT : DE POST

Markt 2, Gavere

Op de markt in Gavere tipt Carine brasserie De Post. We genieten van een fris slaatje met geitenkaas en geven onze ogen de kost. Aan de toog koketteren een groepje chique madammen met een glaasje Pommery, naast ons zit een koppeltje supersenioren met een atletiekverleden. De man bleek zelfs meer dan goed te zijn, hij miste op een zucht een deelname aan de Olympische Spelen.

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens

Verder deelt Carine nog enkele recepten uit. Zoals die van haar Powerballs. Die mocht ik trouwens proeven net na ons loopje en ben zo enthousiast dat ik ze met jullie ga delen in een volgende blogpost. Bedankt Carine voor de run en de inspiratie!

Voor wie de route in GAVERE wil lopen:

Moms Run The City in Gavere met Carine Lippens - looproute
CHECK DE ROUTE VIA https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4601405

Bosrijke Scheldeloop
We starten in de Sportdreef en lopen verder rechtdoor via het Hofmeerspad. We blijven rechtdoor gaan via de Rotsestraat en de Sint-Christianastraat. Ter hoogte van de Beekstraat slaan we rechtsaf richting Eikstraat. Waar we een kleine poel zien, slaan we af richting Schelde om via de rivier terug te keren naar het startpunt.

4 reacties

 1. Carine, voorbereiding op een marathon? Zeker 10 x een halve marathon lopen en de 5 x een 30à 32 km run op JOUW tempo! Voeding en kledij zoals altijd, doe absoluut niets speciaals
  de dag (dagen) ervoor. Wij zijn geen topatleten en we willen ervan genieten. Veel, veel succes en luister naar je lichaam. Groetjes en van harte,
  Luc (34 marathons)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: