BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #16 | KATRIEN MERCKX

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Meet Katrien! Deze mama van 2 loopt voor het plezier en als haar drukke agenda het toelaat. Ze was zo lief om me in tijden van blessure haar fiets te geven zodat onze afspraak toch kon doorgaan en we zij aan zij konden sporten en tetteren. Wat was het een mooi, lichtglooiend parcours langs weidse velden en prachtige bloesems. Met een goedlachse mom en een stralende zon!

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Katrien Merckx (38j)

 • geboren in Leuven, woont in Hauthem bij Hoegaarden.
 • heeft een vriend en 2 dochters van 6 en 1,5 jaar .
 • werkt als Senior Media Expert bij Welcome Media, a bpost company.
 • Als bijberoep helpt ze KMO’s en kleinere zelfstandigen met hun sociale media en/of opmaak van advertenties of mediaplanning.
 • Hobby’s
  Uitstapjes doen met haar gezin, creatief bezig zijn met de naaimachine, loves to bake en nieuwe receptjes uittesten.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

 • Leuke weetjes
  Katrien is een fashion & beauty addict, modebewust dus en test graag de nieuwste schoonheidsproducten en make-uptrends uit. Dit alles en meer schrijft ze neer op haar blog www.mariecadie.com. Ze kan absoluut niet stilzitten en houdt van een flinke dosis pink en glitter in haar leven.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Hoe verloopt de route en waarom koos je die? Ik heb voor een route gekozen die midden door het veld loopt en waar je zowel bij goed als minder goed weer een mooi uitzicht hebt. Het is een gemiddelde afstand, maar waar je gemakkelijk stukjes en lusjes kan aanbreien als je dat wil.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Wanneer ben je beginnen lopen?
Ik begon al een aantal keer met lopen. Maar stopte er ook al evenveel keer mee.
Sinds vorige zomer zijn we met een aantal buurvrouwen opnieuw gestart, we wilden wel eens actiever worden. Tijdens de winter werd het afspreken wat moeilijker, waardoor ik nu vaak alleen loop. Het ideale moment om mijn hoofd leeg te maken en alle drukte even van me af te zetten.

Mijn laatste loopstop kwam er door een vervelende blessure: een scheenbeenvliesontsteking aan beide benen.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Sportieve genen? Van thuis uit heb ik het sporten niet meegekregen maar ik heb altijd wel wat gedaan: waterskiën, korfbal, rolschaatsen, …

Wat betekent lopen voor jou?
Ik ben gestart met lopen omdat het niet gemakkelijk was om wat kilootjes te verliezen, ook al at ik heel gezond. Het miste zijn doel niet en ik verloor gewicht. Lopen geeft me nu een ticket om af en toe toch te snoepen. Al wil ik wel nog wat kilootjes kwijt of ik zal het anders stellen – gestroomlijnder – worden.  Het lopen is echter ook meer dan dat geworden. Het is mijn me-time: eventjes tijd alleen, hoofd leegmaken én nieuwe ideeën opdoen.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Loop je het liefst alleen of in groep? Het maakt me eerlijk gezegd niet zoveel uit … zolang er niet teveel gedoe is om af te spreken. Als ik met iemand loop, dan tater ik quasi de hele tijd, tenzij ik niet kan volgen. 😉 Maar ik vind het net zo prettig om op de moment te beslissen: mijn loopschoenen aantrekken en vertrekken. Ik vermoed dat wanneer de dagen weer langer worden, het terug gemakkelijker wordt om met een buurvrouw af te spreken.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Neem je deel aan wedstrijden? Soms. De allereerste keer dat ik aan een wedstrijd meedeed, was direct aan een grote namelijk de WINGS FOR LIFE WORLDRUN, een aantal jaar geleden. Een wedstrijd die in het teken staat om een medicijn te vinden voor ‘spinal cord injury’. Het gegeven dat je wordt ingehaald door een ‘catcher car’ maakte het wel een speciale wedstrijd. Mijn naam stond ook op mijn nummer en toen ik de markt in Ieper overliep, riepen vele toeschouwers mijn naam, dat was een geweldig gevoel. Jammer dat deze run niet meer in België wordt georganiseerd.

Vorig jaar liep ik enkele loopwedstrijden in de buurt mee. De Holle Wegen Jogging in ons eigen dorp is best een uitdaging. Twee keer 10 km en ik kwam telkens als laatste over de meet, maar ik liep ze wel uit! 😉

Ik zou ooit heel graag aan de 20 km van Brussel deelnemen. Wie weet? Al heb ik geen zin om als laatste over de streep te komen.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure?
Mijn vorige loopstop was door een scheenbeenvliesontsteking. Daar moet ik op mijn hoede voor blijven. Nu heb ik me van goede loopschoenen voorzien, dus ik hoop dat ik er van gespaard blijf nu.

Loopdipjes zijn gevaarlijk in de winter. Ik ben er best fier op dat ik afgelopen winter ben blijven lopen. Ik ben één keer gestopt voor 2 weken maar verder bond ik minstens één keer per week de loopschoenen aan.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Let je op je voeding? Ik probeer heel erg op mijn voeding te leggen. Met de nadruk op proberen. (vette knipoog) Ik laat me vooral inspireren door de kookboeken van Pascale Naessens en Sandra Bekkari.
Voor het lopen let ik niet specifiek op wat ik eet, wel op wat ik drink. Voor en na drink ik een klein flesje water.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Mijn iPhone is mijn vaste compagnon. Ik gebruik Runkeeper als loopapp. Niet alleen om te weten hoe ik loop, maar ook om te weten waar ik ben. Ik zou me wel graag een Fitbit aanschaffen, met hartslagmeter én in een fancy kleurtje!

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Mijn Runkeeper speelt automatisch muziek af en ik merk dat het ene liedje me al meer opzweept dan het andere. Maar ik kan evengoed zonder muziek lopen.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Mijn favoriete loopsongs:

  1. Work Bitch – Britney Spears
  2. Work Hard, Play Hard – David Guetta
  3. Scream & Shout – Will.I.AM featuring Britney Spears
  4. A little Party never killed nobody – Fergie
  5. An Empire State of Mind (New York) – Alicia Keys featuring Jay Z

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ?
Voor mijn loopschoenen ging ik naar Runnerslab. De looptest wees uit dat ik een dempende schoen nodig heb. Ik koos er voor de Saucony TRIUMP ISO2 en voorlopig ben ik daar heel tevreden mee.
Ik begon eerst te lopen met de sportkledij die ik al had en vulde dit verder aan met loopkledij van de Decathlon. Goede kwaliteit en lief voor de portemonnee. Maar als ik echt mag kiezen, dan vind ik wat Stella McCartney ontwerpt voor ADIDAS wel top. De JUST DO IT van Nike én het feit dat ze ook kleding hebben voor vollere sportsters vind ik dan ook weer geweldig. En een paar gepersonaliseerde loopschoenen, van één van beide merken, schaf ik me zeker ook ooit aan. Als het echt fancy mag zijn, dan wil ik wel graag een stuk uit de sportcollectie van FOURTY TWO FIFTY FOUR, de collectie van Elodie Ouedraogo én Olivia Borlé. Voorlopig heb ik enkel een trui van hen aangeschaft, uit de JBC collectie.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen? Dat is me vaak zelf een raadsel! Gewoon doen, denk ik.

Wat is je favoriete afstand en waarom? Goh, die heb ik eigenlijk, nog niet. Vroeger was ik blij als ik 5 km gelopen had en merk nu dat ik dat een snel toertje vind. Ik ben blijer of voel me meer voldaan na een loopje van 10 km. Maar dat lukt me jammer genoeg niet altijd.

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Wat is jouw loop ‘bucket list’? De TEN MILES Antwerpen en wie weet de 20 KM v BRUSSEL kan uitlopen.

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Beginnen – met goede schoenen! – kilometer per kilometer en volhouden, maar vooral geloven dat je het kan. En vergeet niet dat je traag moet opbouwen. Rome isn’t built in a day!


#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

 

HOTSPOT : MA FAçON

Nieuwstraat 2, 3300 Tienen
Katrien nam me mee naar een supertof plekje in Tienen, dichtbij de markt: Ma Façon.
Een echte hipster eetplek met hangplanten, grote houten tafel en bonte (nep)vogels in de lucht. Zaakvoerster Deborah is barista én kok, haar uitbundigheid vertaalt zich in haar drank -en eetkaart die gedurfd en origineel is. Ooit al pikante koffie gedronken met gember? Wel dat kan hier. Ook haar Thaise soep (zie foto) is een absolute aanrader!

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving

Katrien, een oprecht leuke madam met een warm hart en gezonde dosis humor. Een mama die dankzij start to run een behoorlijke afstand kan lopen en daar ontzettend blij om is. Zonder loopschema’s, specifieke doelen of technisch gedoe, maar om – vaak à l’improviste- energie op te doen en haar hoofd leeg te maken. Ze durft toe te geven dat wanneer het echt te druk is, lopen het eerste is dat erbij inboet. Maar op een of andere manier pikt ze de draad altijd weer op. Waarom? Omdat het ongelooflijk veel deugd doet!

Dat het niet altijd snelle gazelles of kilometervreters moeten zijn in deze reeks.

VOOR WIE DE ROUTE IN HAUTHEM WIL LOPEN:

#momSrunthecity loopje met loopmama KATRIEN in Hauthem en omgeving
CHECK DE ROUTE VIA: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4581255


1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: