BLOG Lopen TIPS & REVIEWS

OOSTENDE | RUN THE CRYSTAL SHIP 2.0

The Crystal Ship Run 2.0

Wil jij een looptraject samenstellen met The Crystal Ship 2.0 als rode draad? vroeg Toerisme Oostende mij. Als hevige fan van street art moest ik hier geen seconde over twijfelen. Laaiend enthousiast was ik vorig jaar toen ik vernam dat er in mijn stad een festival met kunst in de publieke ruimte zou georganiseerd worden.

Met de loopschoenen aan trok ik toen naar de plaatsen waar ik wist dat de kunstenaars bezig waren. Ik weet nog dat ik vol bewondering toekeek hoe het monumentale werk van Fintan Magee vorm kreeg. Schilderen op 15 meter hoogte, il faut le faire! Hoe doet men dat ook van zo kortbij, een gigantisch kunstwerk realiseren met oog voor detail, perspectief, diepte en schaduw! Dat is toch van een kunde en finesse om ‘flabbergasted’ van om ver te vallen! Ik stelde meteen een streetart loop samen om te doen met geïnteresseerden van mijn loopclub. Het werden 11 geestige kilometers.

Mom Runs the City - Oostende - The Crystal Ship Run - Fintan Magee
Finish aan het werk van Fintan Magee vorig jaar.

Vorig weekend meerde The Crystal Ship opnieuw aan in Oostende met een reeks supertalenten. Voor deze street artists met internationale faam diende mijn stad deze week als canvas. Iedereen die hier was, werd wel ergens op zijn pad getrakteerd op ‘live painting’. Aan een hoogwerker voor een gigantische gevel of naast de artiest bezig met een kleine oppervlakte zoals een brievenbus of garagepoort. Er werd gretig gestopt, gekeken en vooral gediscussieerd over kunst. Ook ik ging bewust een blokje om om te zien in hoeverre bepaalde werken evolueerden. En wa vien je dervan? is zowat DE vraag die iedereen aan elkaar stelt bij het zien van een werk. Of je elkaar nu kent of niet. Van jong tot oud, het laat werkelijk niemand onberoerd. (Ook de dame van de serviceflat die zich te pletter schrok toen ze in haar woonkamertje plots oog in oog stond met artiest Nelio, pivoterend op zijn hoogwerker. Gelukkig kon ze er met mij om lachen toen we aan de praat geraakten en ik haar mijn krantje toonde met een voorbeeldwerk van de kunstenaar.)

En mijn looproute moest natuurlijk ook uitgetest worden. Een voorsmaakje!

The Crystal Ship Run 2.0, Bosoletti (AR)
Realistisch portret in negatief van Bosoletti in wording naast het bestaande werk van Elian.
The Crystal Ship Run 2.0, Jaune (BE)
Stencil art door Jaune (BE) met zijn vuilnismannen.
The Crystal Ship Run 2.0, Johannes Mundiger (DE)
Johannes Mundiger ingekaderd.
The Crystal Ship Run 2.0
Hell’O Collective (BE)
The Crystal Ship Run 2.0, Cyrcle
Bloemen door Cyrcle voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Zaventem en Brussel.
The Crystal Ship Run 2.0
Nelio (FR) werkt aan een gevel van een gebouw met serviceflats.
The Crystal Ship Run 2.0
C215 (FR)
The Crystal Ship Run 2.0, Henrik Uldalen (No)
Onder de indruk van Henrik Uldalen.

De tweede editie van The Crystal Ship zet Oostende definitief op de kaart als referentie voor public art. Alle afgewerkte kunstwerken worden dit weekend officieel gevierd met een splinternieuwe wandel-en fietsroute die de werken van vorig jaar met de nieuwe verbindt. En dus nu ook een looptraject van 8km in de binnenstad. Een urban run met edgy kunst als rode draad!

The Crystal Ship Run 2.0, Sam Scarpulla (BE)
Start & Finish op het werk van Sam Scarpulla aan het Achturenplein, HQ van The Crystal Ship.

Lijkt het je als loper wat om samen met mij 24 street artists te ontdekken die de moeite zijn om even te stoppen en naar adem te happen? Dat kan!
Ik begeleid namelijk 2 keer een The Crystal Ship Run (8km).
Wanneer?
Dinsdag 11 april, 11H, start Achturenplein, Oostende.
Zaterdag 15 april, 11H, start Achturenplein, Oostende.

Inschrijven kan door te mailen naar isolde@toerisme-oostende.be.
Opgelet! Plaatsen zijn beperkt, snel beslissen is de boodschap.

Pics/ Text © Mom Runs The City.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: