BLOG DO's TRIPS

KIDS FUN | DE COOLSTE PAASVAKANTIE!

10 keer kinderplezier in de Paasvakantie

En het is terug schoolvakantie! Twee volle weken… De stress, het puzzelen en zoeken naar opvang is misschien bij vele mama’s en papa’s al achter de rug. Maar mocht je nog op zoek zijn naar leuke activiteiten voor je pagadders (samen of voor hen alleen), dan kan je misschien wel wat vinden tussen wat wij van plan zijn tijdens de Paasvakantie. En als Oostendenaar moest ik het echt niet ver zoeken! (zie punt 1-4).

 1. Schip AHOY: DE MERCATOR is terug!

Na 2 jaar gemis kwam het volledig gerenoveerde zeilschip op 29 maart terug op haar vaste plek in het Mercatordok terecht. Home sweet home! Haar aankomst misten we -paaseierenraap en een vroeg verjaardagsfeestje voor mijn zoontje – maar we brengen de trots van Oostende zeker een bezoekje tijdens het feestelijk openingsweekend van 1 en 2 april. Denk foodtruck, springkasteel, muziek, acrobatie en een bezoek aan een gigantische driemaster. Plezier gegarandeerd!
Breng je Oostende op een ander tijdstip een bezoekje, dan blijft dit een toppertje om op je lijstje te zetten.

2. KINDERCULTUURFESTIVAL SPRINGTIJ

Ik schreef mijn zoontje in voor Bio-GRAAF-Fiti, een creatieve LABO-workshop van Mu-zee-um. Los daarvan biedt SPRINGTIJ nog veel meer creatiefs en actiefs op kindermaat tijdens de Paasvakantie. Surf zeker eens naar de website en check het volledige programma met theater, expo’s zoals De Waanzinnige Boomhut, shows, een tekenfestival, sport en een paaseierenraap.

3. THE CRYSTAL SHIP

Tijdens de eerste week van de Paasvakantie vaart de nieuwe lichting straatkunstenaars met wereldfaam Oostende binnen om hun signature gevelkunst in de stad achter te laten. Met een beetje geluk kan je een van de artiesten live aan het werk zien. In het weekend van 8 en 9 april worden de 18 nieuwe werken officieel voorgesteld en bij het bestaande kunstparcours toegevoegd. Place to be: het Achturenplein. Goed nieuws: er komt een aangepaste gids voor kids van THE CRYSTAL SHIP die het street art parcours nog plezanter maakt als beleving.

4. START TO SKATE

Timon leerde tijdens de Krokusvakantie skaten. Hij vond het zo leuk (kan je hier lezen) dat we hem opnieuw inschreven voor een skatekamp bij PUSH SKATEBOARD ACADEMY.
Via www.skateboardacademy.be kan je een club dichterbij jou in de buurt vinden.

5. SURF’S UP in KNOKKE

Een uitstap op maat van papa Surf ten huize Mom Runs The City. In Knokke loopt namelijk tot 28 mei de gratis expo SURFING – THE CULT OF COOL. Een tentoonstelling gewijd aan de fascinerende golfsurfcultuur. Verdiep je in de typische lingo, codes, de aloha-spirit, het avontuur en de kameraadschap van de surfwereld. Want zoals ik het thuis veel te horen krijg (knipoog), golfsurfen is niet zomaar een sport maar een ‘way of life’.
Op de bovenverdieping van het Cultuurcentrum kan je de expo bezoeken met surfsimulator en een virtual reality beleving. Beneden stelt carver Angelo Demeulenaere zijn fermste handmade surfplanken tentoon, brengt de man achter 30 jaar Surfers Paradise zijn verhaal en kan je kennismaken met een reeks kunstzinnige surffoto’s.
Voor een gevuld dagje combineren wij dit met een strandbezoek of bij minder weer een plonsje in SPORTOASE.

10 keer kinderplezier in de Paasvakantie

6. DAGJE PLOPSALAND

Hoe origineel ;-)! Een dagje attractiepark. Niet mijn onmiddellijke voorkeur maar wel altijd een hit bij mijn zoon. Voor ons is Plopsaland De Panne niet ver. Soms beslissen wij pas om 14H om nog te gaan. Wij hebben een abonnement, dus is een geïmproviseerd bezoekje snel gemaakt.

7. HALFVASTENFOOR GENT

Een bezoekje aan Timons meter in Gent mag ook niet ontbreken tijdens de kermisperiode. Het is er nog niet van gekomen dus doen we dit in de eerste week. De HALFVASTENFOOR is er nog tot 9 april.

8. ALLEMAAL BEESTJES

Nog niet geweest, maar al zoveel goeds over gehoord. De ZONNEGLOED in Vleteren geeft verwaarloosde en wilde dieren die niet meer naar de natuur terug kunnen een tweede kans en een veilige thuis. Het dierenpark ligt in het midden van een stukje natuur omringd door speeltuintjes en een kinderboerderij. Meer dan 100 soorten dieren zou je in dit opvangcentrum kunnen vinden.

9. TAKE ME TO THE BEACH

En dan, als laatste, onze houvast als kustbewoners! Het STRAND. Ons kabientje staat er terug, dus van zodra het weer meezit, vind je ons met de voetjes in het zand.

10. BIRTHDAY BOY

Mijn zoon viert zijn verjaardag in de Paasvakantie. Het feestje met vriendjes zit er al op maar in de vakantie volgt nog een dagje met familie en meters. Het huis mooi versierd, cadeautjes, taart en hopelijk  – lieve weergoden, please – een middag vol zon zodat we met z’n allen in de tuin kunnen vieren.

Heb jij ook een toffe activiteit voor deze Paasvakantie? Deel ze dan gerust in de comment hieronder want voorbereide mama’s stick together ;-).

 

2 reacties

  1. Leuke tips! De Waanzinnige Boomhut was bij ons alvast een succes, net als De Zonnegloed.
    Wat ik voor mezelf nog toevoeg: tuinieren! Zo hebben we dit weekend een vierkante meter moestuintje aangelegd en in het paasweekend zaai/plant ik er allerlei dingen met Felix (die trouwens bij Timon in de klas zit 😉 )

    1. Dag Ann, supertip. Wij betrekken Timon ook bij ons moestuintje. Met dit mooie weer hebben wij aardbeiplantjes gezet. En het is zijn taakje om water te geven. En heel benieuwd om je te ontmoeten aan de schoolpoort!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: