DO's KIDS OOSTENDE

JONG GELEERD met PUSH SKATE ACADEMY

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

En zijn eerste hobby is een feit. Timon leerde afgelopen krokusvakantie zijn eerste echte skatemoves bij PUSH Skateboard Academy in Oostende. Hij toonde geen greintje schrik – de mama uiteraard wel – en koos onbezonnen onmiddellijk de grootste ramp uit. Maar gelukkig stond er een graaf team klaar om hem zijn skatemomenten vooral veilig te beleven.

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

Dat team bestaat uit ervaringsdeskundigen pure sang Timothy Wachtelaer, Timothy Deconynck, Thibault De Putter en Levi Vermote. Zij beoefenen de hippe sport sinds hun tienerjaren en bleven altijd hooked.

“Ik leerde alles via Tv en videomateriaal, er liepen maar weinig mensen rond in Oostende die me 25 jaar geleden de skills konden tonen. Dus moest ik het mezelf wel leren. Ik ben als het ware autodidact, ” lacht de ancien van de bende, Levi Vermote.

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende
Levi legt Timon stap voor stap uit waar hij zijn voetjes moet plaatsen.

De sport bleef al die jaren zijn coolness behouden. De lesgevers uiteraard ook. 😉

“Met de Push Skate Academy hebben we iets opgericht wat we in onze tijd eigenlijk misten. Een professionele vereniging dat beginnende skaters extra kan begeleiden en jong talent kan ondersteunen en zelfs kan laten doorgroeien tot wedstrijdniveau.”

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

Het blijkt een schot in de roos! Elke vakantie komen er meer en meer kindjes af naar de kampen. Veel papa’s zijn skaterboys van weleer die hun bengels – zowel jongens als meisjes – willen laten proeven van deze allerminst eenvoudige behendigheidssport. Ten huize ‘Mom Runs The City’ zelfde scenario. Menig zondagmiddagen wordt hier het skateboard bovengehaald om met zoonlief de oprit onveilig te maken. Daddy-o kan het dan niet laten om zijn beste tricks nog eens boven te halen… De appel valt niet ver van de boom, want Timon vond het skatekamp de max! In eerste instantie gingen we hem een voormiddag laten testen. Maar het werden uiteindelijk 3 dagen, en hij wou zelfs nog meer. Gelukkig is het in de Paasvakantie terug van dat.

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

Nu als mama, hoor ik je al panikeren. En is dat nu wel veilig? Wel, elke deelnemer krijgt een skatehelm met knie-en elleboogbeschermers aangemeten. De deelnemers zijn tussen de 4 en 14 jaar en worden ingedeeld op basis van niveau. Timon mocht ’s morgens aansluiten bij de beginners van 4 tot 7 jaar. In het begin ontdekte hij zijn skate en de omgeving al spelenderwijs. Door er op te gaan liggen en zitten. Maar al snel wilde hij van de rampen glijden. Voor de kindjes die dit al durven, begeleiden de lesgevers ze one-on-one. Zo ervaren ze op een veilige manier de sensatie van het skaten. Timon kon er maar niet genoeg van krijgen. De lessen eindigen trouwens altijd op een ludieke manier met tikkertje en klimmen en klauteren over de verschillende rampen.

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende
Zonder vrees!
Ravotten in het skatepark
Op het einde niks leuker als klauteren over de verschillende skateniveaus.

Timon weet dat de Paasvakantie er aankomt en het enige waar hij naar vraagt, is wanneer hij dan terug mag skaten. Voor wie net zo’n daredevil in huis heeft, die zijn energie ergens moet opbranden, kan ik de kampjes van PUSH Skate Academy warm aanbevelen!

Leren skaten bij Push Skate Academy Oostende

Meer info over de kampjes:

• PUSH SKATE ACADEMY •

WEBSITE
FACEBOOK

Waar? Skatepark De Veiling in de Longchamplaan 29 vormt het decor op  regenachtige dagen. Bij mooi weer trekken de skaters naar buiten richting Skatepark Velodroom aan het Maria-Hendrikapark.

Voor wie? 10 dagen skatekamp voor 3 Levels
09u00-11u30: Level 1: Bailers (beginners: 4-7 jaar) Max. 30 inschrijvingen
12u00-14u30: Level 2: Droppers (zelfstandig droppen) Max. 15 inschr.
12u00-14u30: Level 3: Shredders (zelfstandig in halfpipe) Max. 15 inschr.

Wat kost het?
€50 voor week, €10 per dag, inclusief verzekering.

Inschrijven kan via  link https://goo.gl/forms/Un7hFTwdyoQOgZHh2
of emailtje sturen naar Push.skate.academy@gmail.com met naam, geboortedatum, level en adres van kind.

Meer foto’s van de kampjes en informatie vind je via hun Facebookpagina hier.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: