FOOD HOME COOKING Lopen TIPS & REVIEWS

FOOD INSPO | Meer POWER met Claudia van Avermaet + recept

Meer power met Claudia van Avermaet + receptje

Powerkoek recept uit het boek Power van Claudia Van Avermaet

Nu de lente met rasse schreden nadert, de dagen langer worden en we soms al mogen genieten van streepjes zonneschijn, voelt een mens zich geleidelijk aan wat energieker, toch? Een fijn boek waar ik de afgelopen weken – tijdens mijn verplichte loopstop – veel moed en inspiratie uit heb geput, is POWER van Claudia Van Avermaet. Ja de zus van. Maar ook yogini, health coach, sportleerkracht en mama van 2.

Net voor Kerst leerde ik haar Power boek kennen. Claudia had een wedstrijd via haar Instagramaccount gelanceerd en zou 3 winnaars gelukkig maken met haar boek. Yours truly was hierbij. Ik nam het boek mee op reis naar Fuerteventura. En toen ik de energie uit me voelde stromen door mijn immobiliteit van de afgelopen weken, nam ik het terug ter hand. Want het is allesbehalve louter een kookboek. Maar een bundel met veel wijsheden.

© Claudia Van Avermaet (1)

Claudia kreeg enkele jaren geleden te kampen met moeheid, hyperventilatie en paniekaanvallen. Een stressvolle periode overbrugde ze met intensief sporten en ineens ging het allemaal niet meer. Totaal uitgeblust kon ze als prille dertiger en jonge mama niet eens meer uit haar zetel. Kwetsbaar, emotioneel en zwak.

Die burn-out zag ze niet als een tijdelijke rustpauzeknop, maar als een kans om haar leven ingrijpend te veranderen. Opdat ze niet meer in diezelfde ratrace valkuil zou trappen. Meditatie en yoga brachten haar terug dichter bij zichzelf en ze ging aan de slag met onbewerkte voeding, wat haar meer levenslust en energie bracht.

Haar boek brengt een inkijk in al haar inzichten maar het is vooral een praktische gids met yoga-oefeningen, alledaagse gezonde recepten en tips om terug happy in het leven te staan. De belangrijkste boodschap die ik er in vond is vooral lief zijn voor jezelf, je geest en je lichaam. Iets wat ik toch neig te vergeten. Don’t we all…

Onder THE POWERLOFT bundelt Claudia haar activiteiten als yogadocente, mindfulness coach en natuurvoedingsdeskundige. Ze deelt ook online heel wat yogaoefeningen en recepten. Eind april brengt uitgeverij Lannoo trouwens haar tweede boek POWERBODY uit. Met workouts, een concreet voedingsplan, meer tips voor een gezonde, gelukkige levensstijl én een killer body. 😉  YES, please! Eentje om naar uit te kijken.

RECEPT voor POWERKOEK

Een tussendoortje boordevol vitamines dat je extra energie geeft. Ook ideaal voor of na het sporten. Ook mijn zoon en hubby smulden hier graag van. Je kan de portie versnijden in blokjes of in repen en een deel ervan in de diepvries bewaren. Het blijft zo’n 5 dagen goed in de koelkast.

Powerkoek recept uit het boek Power van Claudia Van Avermaet

WHAT YOU NEED 

• 135 g lijnzaad • 150 g havermout• 3 EL pompoenpitten• 3 EL gojibessen • 4 EL chiazaad • 4 EL gedroogde cranberries • 5 EL zonnebloempitten • 50 g gebroken walnoten • 50 g amandelen • 1 afgestreken EL himalayazout • 300 ml water • 3 EL kokosolie • 2 EL rauwe honing, ahorn -of agavesiroop • 1 tl bakpoeder  • 3 EL sesamzaad

Powerkoek recept uit het boek Power van Claudia Van Avermaet

WHAT YOU DO

  1. Verwarm je oven voor op 180° Celsius.
  2. Meng alle droge ingediënten in een droge kom, behalve het sesamzaad.
  3. Meng het water, de kokosolie en de honing in een andere kom.
  4. Voeg het droge bij het natte mengsel en roer tot je een dik deeg krijgt.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  6. Doe het deeg in de bakvorm, duw aan met een lepel en bestrooi met de sesamzaadjes.
  7. Zet 55  minuten in de oven.
  8. Laat even afkoelen en verdeel in stukken.

TIP(S):
De gedroogde cranberries verving ik door gedroogde abrikozen en rozijnen. Je kan bv. ook ontpitte dadels gebruiken.
Is het deeg te lopend? Voeg nog wat havermout toe. Is het deeg te dik? Voeg dan nog 1 of 2 eetlepels water toe.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: