Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #15 | ANNEKE VANDE VOORDE

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Anneke ontdekte pas 2 jaar geleden dat lopen eigenlijk wel plezant is, voordien was ze totaal asportief. Vandaag loopt ze vlot 19 km en dat aan een behoorlijk snel tempo. Haar ambitie is ooit een halve marathonwedstrijd te lopen, hoewel ze dat volgens mij met de vingers in de neus nu al kan. Misschien ken je haar beter als Mrs. Curly? Deze prettig gestoorde (plus)mama toont me een van haar vaste toertjes in Wilsele.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Anneke Vande Voorde (33j)

 • Geboren in Eeklo, woont in Wilsele bij Leuven.
 • 6 jaar getrouwd met Henk.
 • Heeft een zoon (10j) en is plusmama van 2 (11 en 13j).
 • Anneke is huisvrouw/ thuisblijfmama.
 • Naast lopen, doet ze aan yoga, speelt ze taxi voor haar (b)engels en naait ze vanalles en nog wat in elkaar. Ze kropt niks op maar smijt het gewoon op haar blog: Mrs. Curly & her bunch of crazies.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

 • Leuke weetjes:
  Ze is verslaafd aan Keeping up with the Kardashians wat ze ’trash tv van de bovenste plank’ noemt. Haar guilty pleasure zijn de frangipanes ‘van den Aldi’, ze verloor haar hart aan Parijs en aan Italië en is behoorlijk koffieholic.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Hoe verloopt de route en waarom koos je die? Ik heb het geluk dat ik rechtstreeks van thuis kan starten. Meestal loop ik via het Jagerspad (een wandel- en fietspad) dat net naast de vaart ligt tot in Wijgmaal om dan zo tussen de velden door terug naar Wilsele te lopen en daar via woonwijken die parallel lopen met de Aarschotsesteenweg terug richting huis te lopen. Dat is ongeveer 10km.
Wil ik verder lopen, loop ik onze straat gewoon voorbij en loop ik nog een rondje (of 2) langs het Dijlepad, een wandel- en fietspad langs de Dijle.
Ik probeer zoveel mogelijk drukke wegen te vermijden en zoveel mogelijk de stilte en de natuur op te zoeken. Ik houd niet van al die auto’s die langs me heen zoeven. Lopen doe ik om mijn hoofd leeg te maken en dat gaat niet zo vlot met al die ‘stadse’ geluiden.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Wanneer ben je beginnen lopen? Ergens begin 2015 trok ik mijn loopschoenen vanonder het stof en begon ik er gewoon aan. Ik zag wel hoever ik geraakte. Voordien keek ik iedereen die ook maar over sporten begon nogal vreemd aan en vroeg me oprecht af wat voor leute ze daar nu uit haalden? (lacht)

Sportieve genen? Helemaal niet! Ik was altijd de minst sportieve van de bende en van mijn hele familie ben ik veruit de enige die sport.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Wat betekent lopen voor jou? Het houdt mijn lichaam in vorm om de strijd met de zwaartekracht aan te gaan, zeg maar. Maar vooral: het houdt mijn lichaam sterk, mijn conditie is er echt op vooruit gegaan, zo ook mijn gezondheid en mentaal heb ik het ondertussen echt nodig. Het is een soort verslaving geworden. Ook al heb ik niet altijd evenveel zin om te starten. Maar ik merk dat het me enorm helpt om alles van me af te lopen als dat nodig is. Het is een uurtje me-time.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Loop je het liefst alleen of in groep? Ik loop eigenlijk altijd alleen. Heel soms loopt mijn man mee, maar we merken allebei dat dat niet zo goed werkt. Ik loop sneller en verder. Hij is een stuk ouder of ik en als we samen lopen, forceert hij zich dan soms. Niet leuk voor hem en helemaal niet goed voor zijn lijf ook.
In groep heb ik nog nooit gelopen… buiten de Antwerp 10miles dan.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Neem je deel aan wedstrijden? Ik heb alleen nog maar de 10 miles gedaan. Vond ik wel leuk om te doen. Behalve het gedoe vooraf dan vooraleer je aan de startlijn staat. Man, wat een drukte en over en weer gehos. Dit jaar heb ik nog geen plannen, maar de halve marathon in Brussel blijft wel in mijn hoofd hangen.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure? Tot nu toe geen blessures, hout vasthouden. Loopdipjes… een beetje. Na de Antwerp 10 miles had ik er even genoeg van. Ik had een beetje mijn doel bereikt. Maar ik ben toch verder blijven lopen en heb dan maar een nieuw doel gesteld voor mezelf. Kwestie van de uitdaging er een beetje in te houden.

Let je op je voeding? We proberen hier zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten, dus dat zit wel goed. Ik start de dag altijd met havermoutpap en net voor het lopen eet ik ofwel nog een banaan of een havermoutreep.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Gebruik je bepaalde gadgets of appsSinds Kerst heb ik een Tomtom Runner 2 met gps en hartslagmeter. Super handig ding. Mijn smartphone heb ik sowieso altijd bij, je weet maar nooit dat je hem nodig hebt. Vroeger gebruikte ik op die manier ook de Runtastic app.

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Nee, nog geen enkele keer gedaan. Ik heb genoeg aan de geluiden van de natuur.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ? Niet echt, ik ben niet zo merkbewust. Ik ben even moeten gaan kijken naar mijn loopschoenen zelfs om het merk te weten. Karimor blijkbaar. Ze zitten heel goed, dat is voor mij het belangrijkste.
Mijn loopkledij is een allegaartje van alles, zo heb ik loopkledij liggen uit de H&M, Decathlon, Primark en Sports Direct. Zolang de broek niet afzakt tijdens het lopen en de shirts niet te strak aansluiten ben ik content.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen?  Op dat gebied heb ik nogal geluk. Ik breng de jongste ’s ochtends naar school en eens terug thuis kleed ik me om en vertrek ik. Tijdens de week kan ik eigenlijk gaan lopen wanneer ik wil, zeg maar. Ik heb veel respect voor fulltime werkende mama’s die de loopschoenen ’s avonds aantrekken en dan nog eens het huishouden regelen.
Ik loop normaal gezien 3 keer per week, een rondje van 10km, eentje van 13km en dan nog eentje van 16km dat ik de laatste tijd probeer omhoog te trekken naar 18 à 20km. Het gebeurt dat ik ertussen nog herstelloopjes inlas van 5km. Woensdag loop ik sowieso niet en afhankelijk van het weekendprogramma loop ik zaterdag of zondag.
Ik loop niet echt met een trainingsschema, dit heb ik een beetje mezelf opgelegd.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Wat is je favoriete afstand en waarom? Ik moet zeggen dat ik de 10 kilometer wel het meest aangename vind om aan te beginnen, ik denk dan altijd ‘Ach, het is maar een uurtje’. De meeste voldoening haal ik echter uit de langere loopjes.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Wat is jouw loop ‘bucket list’? Een halve marathon lopen. Om mezelf te bewijzen dat ik dat kan. De halve marathon van Brussel lijkt me wel leuk en in Parijs natuurlijk! En ook al heb ik altijd gezegd dat ik nooit of te nimmer een marathon ga lopen, moest ik het toch ooit doen, dan is het die in New York.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Niet opgeven. Als je nog maar net gestart bent, sterf je soms duizend doden tijdens een rondje. Maar het wordt makkelijker. En voor je het weet kan je je geen leven meer zonder voorstellen.
En luister naar je lichaam! Tijdens rondjes dat het echt niet goed lukt, forceer je lijf dan niet te hard. Morgen is een andere dag en zal het misschien veel beter gaan.
En tijdens rondjes die heel goed gaan, loop dan zo ver als je kan. Profiteer van die momenten en loop er maar goed op los 😉

HOTSPOT : COFFEE CUP

Bondgenotenlaan 12 , Leuven

Na ons loopje en opfrissing namen we de bus naar Leuven. Als Anneke de stad intrekt, stopt ze altijd voor haar dosis cafeïne bij Coffee Cup. Ook nu dus. Keuze uit een hele reeks koffies, chai lattés en thees.

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving

Tussen de sandwiches en de koffieshots (zie de Marocchino hierboven, melkschuim, espresso en vlokjes chocolade, nomnom) keuvelden we honderduit verder over alledaagse vrouwendingen. De tijd vloog voorbij toen ik plots besefte dat ik nog de trein terug naar Oostende op moest. Anneke begeleidde me als een echte lady naar het station.
Nu kenden Anneke en ik elkaar al een tijdje via sociale media maar het is toch altijd spannend om elkaar dan in levende lijve voor het eerst te ontmoeten. Gelukkig bleek Anneke even curly, foxy en grappig als ze virtueel is. Het loopje was misschien korter dan bedoeld (my bad, blessureleed) maar dat haalden we in door lekker languit te kletsen.

Thank you, Mrs. Curly! Wear your pineapple with pride 🙂

Voor wie de route in WILSELE wil lopen:

#momSrunthecity loopje met loopmama Anneke in Wilsele en omgeving
CHECK DE ROUTE via: https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4552611


Via de Oudstrijderslaan lopen we langs het Lijnloperspad richting station van Wijgmaal. We draaien er rechts de Remylaan in. We blijven rechtdoor lopen tot we rechtsaf kunnen, de Vuntlaan in. Het Vuntpad brengt ons uiteindelijk terug naar de Aarschotsesteenweg.

13 reacties

  1. Die ananas van me is toch een dingetje, hè 😀
   Thanks! :* Het is juist mijn gezin die ervoor zorgt dat ik zo’n lange afstanden loop, beetje mentaal gezond blijven enzo. Haha! 😀

   1. Haha, inderdaad :-). En nu wil ik nog een koffietje :p en gaan lopen, maar dat is voormorgenochtend #10milesforbreakfast

 1. Leuk! Zoals we het gewoon zijn van jou Karin:) Nu ben ik ook wel eens benieuwd naar de blog van Miss Curly!

   1. Wees maar zeker! Ik begin stillekes aan meer goesting in wedstrijdjes enzo te krijgen… 😉 Eentje aan ons eigen zeetje moet er ook bij, hè, dan! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: