FRANKRIJK HOTSPOT

WEEKENDJE WEG | PARIJS met LEUKE ADRESJES

Citytrip Parijs

Let it rain! De regen viel met bakken uit de hemel tijdens de driedaagse in Parijs. Het niet kunnen deelnemen aan de Semi de Paris vond ik ineens niet meer zo heel erg.  Een plogje om een idee te geven met – je kent me- leuke adresjes die goed bevielen.

Citytrip ParijsJe zou denken dat toch naar Parijs gaan en niet kunnen deelnemen aan de halve marathon wrang zou aanvoelen. Dankzij het goede weer (NOT!) viel dat geweldig goed mee. Ondanks de stortbuien wilden we toch zoveel mogelijk gezien hebben. Met paraplu en een dikke jas wandelden we dapper door. Resultaat van elke dag: doorweekt met verkleumde voeten. Oplossing: Gezamenlijke snelle-natte-kousen-switch op de metro met droge, gekocht op een lokaal marktje (3 paar aan 2 euro #bestparisbuyever: zie foto hierboven). Ik geef toe, het was met momenten echt koud. Maar lopers zijn wel wat gewoon op dat vlak. We (de loopvriendinnen en ik) lieten het niet aan ons hart komen en hielden op tijd en stond een stop om op te warmen. Want het einde van Tournée Minérale moest toch ook nog gevierd worden. Dubbel en dik!

Citytrip Parijs
Om de dag te starten: café au lait + croissant

We vertrokken zaterdagmorgen met de Thalys vanuit Brussel en arriveerden tegen de middag. Op zaterdag verkenden we de buurt van Le Marais en op zondag doorstonden we de nattigheid op de Marché aux Puces de Saint-Ouen. Maandag hadden we het dan ook echt gehad met dat snertweer. Het plan was Centre Pompidou te bezoeken maar we waren blijkbaar niet alleen. De ellenlange file buiten gepaard met een niet ophoudende stortbui, dreef ons naar Le Forum des Halles, een overdekt winkelcentrum waar we onze laatste uurtjes al shoppend doorbrachten.

Citytrip Parijs
Shoppen in trendy Le Marais

Citytrip Parijs

Citytrip Parijs
Centre Pompidou
Citytrip Parijs
Marché aux Puces de Saint-Ouen en regenweer… Veel winkels gesloten.
Citytrip Parijs
Vondsten op de vlooienmarkt

IMG_1523

Citytrip Parijs
Kunstig effect aan de Palais de Tokyo

Citytrip Parijs
Arc de Triomphe du Carrousel met het Louvre op de achtergrond.
Citytrip Parijs
Cocktail hour!

DE ADRESJES

* LE MARAIS

Les Petites Bouchées
Niet ver van de metrohalte Saint-Paul gingen we in dit klein zaakje lunchen. Fish & chips, salades en burgers op de kaart maar iedereen komt er vooral voor de hapjes. Je kan er zoveel je wil bestellen en delen met je gezelschap.

Lekker in Parijs: restaurants en cafés
4 rue du Roi de Sicile (google maps)* Metro: Saint-Paul

Voor 2 tapas met bordje aardappeltjes erbij betaal je 13,5 euro. Wij gingen voor deze optie en proefden van elkaars keuze. Let vooral op het keukentje en de bar. Piepklein maar de service loopt gesmeerd met een aangename bediening.

La Résistance
Een acute stortbui deed ons naar deze trendy cocktailbar vluchten. Hier presenteren ze een tiental signature cocktails, maar ze maken er met plezier ook de klassiekers voor je klaar of improviseren nadat je ze hen jouw lievelingssmaak vertelt.

Lekker in Parijs: restaurants en cafés
16 rue Sainte Croix de la Bretonnerie (google maps) * Metro: Saint-Paul (M1)

Ik proefde er de Thousand Times Yes op basis van pisco met een cassis-lavendelsmaak en limoentoets. De prijzen van de cocktails schommelen tussen de 12 en 15 euro. Wie wil kan er ook een stukje taart, een croque of quiche krijgen.

Fleux conceptstore
Met een drietal winkels in dezelfde straat als La Résistance kan je niet om Fleux heen. Je vindt er waanzinnig mooie dingen voor je thuis. Verlichting, vazen, servies, meubels, planten, teveel om op te noemen. Laat je verrassen en inspireren door hun uitgebreide assortiment.
39 + 52 Rue Sainte Croix de la Bretonnerie * Metro: Saint-Paul (M1)

Citytrip Parijs: Fleux Conceptstore

Etienne Marcel
Op het kruispunt waar de Rue Etienne Marcel en de Rue Montmartre elkaar kruisen vind je deze retrofuturistische brasserie met vintage meubilair. Wij dronken iets op het overdekte terras. Met drie op een rij vergaapten we ons aan het hipstergehalte van de va et viens.
64 rue Tiquetonne * Metro: Etienne Marcel (M4) of Sentier (M3)

Le Caruso
Na  een mooie avondwandeling langs het Louvre, Ile de la Cité, de Notre-Dame de Paris en Hôtel de Ville besloten we terug richting metrostation Saint-Paul te gaan. Zaterdagavond zonder reservatie… Elk leuk restaurantje bleek volzet, zo ook deze charmante Italiaan. Maar de patron deed niet van ‘geen plaats’ maar verzocht ons vriendelijk een momentje te wachten. Ons geduld werd beloond.

Lekker in Parijs: restaurants en cafés
3 Rue de Turenne (google maps) * Metro: Saint-Paul (M1)

Het publiek bleek zelf op en top Italiaans, een trio mannen weggelopen uit de fashion scene (wilde gok) en een groep dertigers met tattoos, baarden en de vrouwen extravagante Lady Gaga trekken. We beleefden een mooie avond: dolce vita rondom ons en verrukkelijke pasta op ons bord. Hier geen hipstersnobisme maar pure klasse gebracht door een warme Italiaanse familie.

* MARCHé AUX PUCES DE SAINT-OUEN

La Recyclerie
Wie richting vlooienmarkt van Saint-Ouen gaat, moet zeker hier eens binnenkijken. Wij warmden er op met een gembergrog na de zoveelste plensbui. Het oude stationsgebouw doet dienst als ecovriendelijk, duurzaam restaurant. Ze bieden bewust minder vlees aan. In ruil een ruime keuze aan vegetarische en veganistische schotels.

Citytrip Parijs: La Recyclerie Café Restaurant

Je hebt er een fantastisch zicht op de oude sporen waarlangs ze een terras, een urban farm en een kruiden -en moestuin met compostsysteem bouwden. Zoveel mogelijk groenten en kruiden worden gekweekt voor eigen gebruik en het merendeel van de etensresten gaat naar hun eigen dieren. Aan de ingang vind je l’Atelier de REné waar mensen kapotte voorwerpen kunnen leren repareren of recycleren tot iets anders.
83 boulevard Ornano * Metro Porte de Clignancourt (M4)

* MUSEUM MODERNE KUNST / PALAIS DE TOKYO / LE PONT D’ALMA

Al Mankal 
Op zoek naar een plek om te lunchen in de buurt van Palais de Tokyo botsten we op deze Libanees langs de Seine met zicht op de Eiffeltoren. Van buiten ziet het er een chic Frans etablissement uit en het label ‘restaurant gastronomique’ leid je helemaal om de tuin. Klassiek gedekte tafels doen een beetje oubollig en stijfdeftig aan maar de keuken maakt alles goed.

Citytrip Parijs: Al Mankal Restaurant

De mezzes zijn echte smaakbommetjes. Ik vond de amuse van zure pastinaak een hit. Ook voor de Batenjen Mouttabal (getomateerde auberginepuree met cashewnoten) en de Libanese taboulé van tomaten, munt en peterselie zou ik zo willen terugkeren. Het kader en de A-ligging maakt het wat duurder, maar er wordt met verse producten gewerkt. Wij kozen elk een bord met 8 mezzes en betaalden 20 euro per persoon.
8 Avenue New York * metro Alma- Marcaux

Pics/ Text © Mom Runs The City

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. In Parijs verveel je je nooit, hè? 😉 Ik kan al niet meer wachten op de volgende keer dat ik er ben als ik dit zie 😀
    Leuk om te zien dat je je toch goed hebt geamuseerd ondanks het weer en de blessure!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: