BLOG Lopen

PARIJS brengt me van de wijs!

To run Paris or not at all...
Photocredits: Celvin Purnama

Voor deze week had ik een enthousiaste blogpost gepland over mijn halve marathonvoorbereiding voor Parijs. Bucketlist materiaal, weet je nog? Enthousiast ben ik nog altijd maar ik moet de werkelijkheid onder ogen zien.  En die reality is a bitch!

De blogpost zat al enkele weken klaar in mijn hoofd. Ik hoefde ze enkel uit te typen en met wat fotomateriaal te voorzien.
Ik ging het hebben over hoe toegewijd ik dat cavaatje weigerde tijdens onze meidenbrunch of hoe ik met onze Valentijnsdate tomatensap als aperitief herontdekte. Tournée Minérale zou de perfecte detox worden tot D-day in Parijs!
Hoe ik fier als een gieter mijn loopschema afwerkte, interval na interval en voelde dat het streefdoel om binnen de 2H te eindigen wellicht ging lukken.
Hoe ik voor de eerste keer experimenteerde met gelletjes tijdens duurlopen om toch maar het effect (en neveneffect) te kunnen inschatten.
Hoe ik nog niet goed weet, wat ik allemaal moet meedoen. Welk weer zal het zijn? Korte of lange broek? Compressiekousen of niet?

Dingen die ik nu niet meer zo belangrijk acht want de hel van elke loper in zijn laatste trainingsweken trof mij.

Een tiental dagen geleden had ik daags na het lopen een beetje last aan mijn lies. Ik had serieus wat gestretcht na de sessie, misschien net iets overdreven. De volgende dag stond toevallig een doktersbezoek gepland om notabene mijn verplichte toestemmingsbrief te laten invullen voor deelname aan de Semi de Paris. Dit combineerde ik met een bloedafname en het aankaarten van het alarmerend gevoel in de liesstreek. Een weekje ontstekingsremmers nemen kon soelaas brengen. Er werd me echter geen garanties gegeven.

Aangezien de pijn niet voelbaar was tijdens het lopen, deed ik voorzichtig verder en schroefde mijn schema bij. Geen drie maar twee keer per week en dit aan een veel trager tempo. Niet onmiddellijk mijn beste idee. Ik ben nu volledig gestopt met lopen. Om mijn lichaam de rust te geven die het nodig heeft om te herstellen en het pijnvrij te krijgen tegen 5 maart.

4db907a21aa4271f02783a2cf5cb2880

Vandaag moet ik bekennen dat ik nog niet zeker ben of ik aan de start zal staan. Ergens hoop ik op een miraculeuze genezing binnen de eerste week maar als loper besef ik dat zoiets eigenlijk niet kan. Ergens hoop ik dat mijn osteopaat me morgen vertelt dat de overbelasting komt door een nieuwe blokkage in de onderrug. En me zoals altijd hiermee verder helpt waardoor de pijn in de liesstreek als vanzelf verdwijnt. Een laatste strohalm?

Wordt vervolgd….

Groetjes,

Een zich nog altijd alcohol onthoudende loopster met gefrustreerde vreetbuineigingen en fairytale beliefs.

Parijs of niet?

Zo ver zou ik het nu ook niet drijven!

 

 

5 reacties

  1. De moed niet verliezen hoor! Als de pijn draaglijk is kan je misschien toch starten maar wel aan een trager tempo lopen. 3 weken voor de marathon had ik plots overbelasting van de adductoren, zo erg dat ik nauwelijks normaal kon stappen. 3 weken rust, pijnstillers en 3 massages door de kine hebben ervoor gezorgd dat ik toch de marathon uitgelopen heb, niet pijnloos en niet binnen het beoogde tempo, maar de voldoening achteraf was even groot! Veel succes en beterschap!!!

  2. Ooh ik heb ook eens wekenlang gesukkeld met pijn in de lies! Ik kon niet meer stappen, niet meer fietsen, echt het was de hel. Ik ging drie keer naar de ostheopaat en ik was er vanaf. Uw afspraak ligt al vast hoor ik: topidee en kan nog goed komen! Ik duim!

    1. Vandaag geweest en een serieuze overbelasting. Ik ervaar het ook als een hel. Trapjes, de auto in en uit is auwie. Mijn bekken zat zoals gewoonlijk terug vast. Helemaal los nu, fricties en massage ondergaan (auch). Verder bijgeleerd over drop van loopschoenen, blijkbaar heb ik 12 nodig en mijn saucony’s gaan maar tot 8. Had er toch nieuwe van doen, dus maar gelijk ook nieuwe gaan halen, van Brooks. En de tweede afspraak is ook al gepland. Het kan nog, maar het zal wel niet in ideale omstandigheden zijn…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: