HOTSPOT OOSTENDE

UIT ETEN |KOFFIE EN SAPJES BIJ OODE

Flashback naar mijn humanioratijd als ik deze nieuwe koffiespot in Oostende binnenstap. Net om de hoek van de Vindictivelaan, aan de achterkant van het Onze- Lieve-Vrouwecollege waar ik 6 jaar mijn broek versleet, vind je OODE, een koffie -en sapjesbar. Klein in oppervlakte, maar groots in authenticiteit.

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

Voor haar veertigste wilde Maaike Boury iets belangrijks van haar bucketlist schrappen. Iets waar ze al 20 jaar van droomde. Vorige week was het zover en opende ze trots de deur van haar koffie slash juicebar. Vroege vogels kunnen er ontbijten, wie trek heeft in hartig of zoet kan smullen van quiches en taart van bij Les Tartes de Françoises. Voor de snelle passant is er ook take-away: van koffie tot sapje, van mueslibar tot homemade granola met yoghurt.

Voor de koffie ging Maaike in de leer bij de familie Deprez van branderij Viva Sara uit Kortijk. De ultraverse sapjes zijn van JusRé, een bedrijf uit Beernem. Koudgeperst zonder additief of conserveringsmiddel met maximaal behoud van voedingswaarde, vitaminen en antioxidanten.

Ik werk met regionale leveranciers die met passie aan hun product werken. Zelf sta ik vol goesting in mijn zaak, maar ik ben jammer genoeg beperkt in oppervlakte waardoor ik bepaalde zaken niet zelf kan maken. Dat compenseer ik door bewust te kiezen voor authenticiteit en kwaliteit bij de selectie van mijn leveranciers.

OOstenDE is terug een mooi onthaastplekje rijker. Op een boogscheut van de drukke binnenstad en winkelstraten slurp je hier in alle rust en stilte van je espresso of chai latté. KLEIN = FIJN!

Oode, koffie -en juicebar in Oostende

OODE – Koffie, Zoet, Ontbijt en Lunch
Aartshertoginnestraat 45, 8400 Oostende
Open van (zie foto hierboven).
Gesloten op zondag en maandag.
T: 059 44 00 29
Website: www.oode.be

8 reacties

  1. Een trendy koffiehuis met een vlugge bediening. ik zal er regelmatig langs gaan . Het volgende is het ontbijt wat me aanspreekt. Doe zo verder Maaike.

  2. Gezellige koffiebar weg van drukke winkelstraten! Heerlijke koffie met taart, rustig zitten met de krant, wat moet je nog meer hebben. Een aanrader!

  3. Een gezellige koffiebar weg van de drukke winkelstraten. Heerlijke koffie met superlekkere taart. Rustig zitten met de krant wat moet je nog meer hebben? Een aanrader!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: