BLOG Lopen TIPS & REVIEWS

AAN WELKE EIGENSCHAPPEN MOET EEN GOEDE SPORTBEHA VOLDOEN + REVIEW

Wat maakt een goede sportbeha + review Sportance Comfort Beha

Eerder had ik het al over het belang van goed zichtbare kledij tijdens het lopen op de weg in het donker, maar laat ik het eens hebben over dat stukje textiel dat niemand (okay, je hubby en misschien je kroost) te zien krijgt. YEP! The underwear. En dan vooral over de keuze van een degelijke sportbeha!

Naar onderbroek toe hou ik het graag ‘seemless’, zodat je geen aftekening kan zien door mijn loopbroek. Een string vind ik vervelend en zonder helemaal not done. Verder weinig hoge eisen, dat lapje stof vliegt toch meteen de wasmand in na dat uurtje zweten.

Kritischer ben ik op gebied van keuze sportbeha:

 • Die moet me zo vrij als een vogel doen voelen,
 • comfortabel  zitten,
 • en mijn borsten optimaal ondersteunen.
 • Persoonlijk heb ik die ook het liefst beugelvrij.
 • Verder ben ik altijd op zoek naar het ideale model dat mijn fier B-cupje niet volledig platdrukt en herleidt tot de ontluikende bolling van een twaalfjarige. Het is en blijft natuurlijk van ondergeschikt belang, je bent tenslotte aan het sporten, maar toch! Weinig merken schenken hier aandacht aan.

Wat essentieel is – en dat is niet alleen voor mij maar voor iedereen – is steun!

De bewegingen die je tijdens het lopen maakt, doen je borsten flink op en neer gaan. Bij mij valt dat nog goed mee gezien mijn bescheiden B-cup. Maar voor vrouwen met een stevige boezem, heeft dat een enorme impact. Om die loopschokken goed te kunnen opvangen, is een strakke sluiting en goede ondersteuning van de borsten erg belangrijk.

Als blogster kreeg ik de kans om

de nieuwe Sportance Comfort beha van Kalenji

te testen. Speciaal ontworpen voor hardloopsters, luidde Decathlon!
Wat vond ik er van?

 • Toen ik de sportbeha wou aantrekken, dacht ik dat ze te groot ging zijn. Door de voorgevormde cups leek dat alleen maar zo. Bij het passen bleek ze echter zelfs net iets te klein. Dan maar een maatje groter proberen, die zat perfect.
 • Het aandoen bleek de eerste keer niet eenvoudig want de sportbeha heeft een zwemmersrug. Over je hoofd trekken dus. Daarna moet je nog je rug dichthaken en de schouderbandjes afstellen. Ik heb eerlijk gezegd wat gestunteld met mijn rugsluiting, maar eens ik de juiste stand had, voelde het goed aan. En lekker zacht dankzij de cups. (Ik haak de beha trouwens nu niet meer af, maar laat hem op de juiste stand dicht en trek hem zo aan/ uit. Veel gemakkelijker!)

Wat maakt een goede sportbeha + review Sportance Comfort Beha

 • Ik was blij met wat ik in de spiegel zag, mijn borsten leken geen platte mandarijntjes maar behielden hun volle vorm dankzij de padding in de cups. Alles voelde trouwens zacht aan en gelukkig geen beugels. Onder de cups een gordel van stof voor extra ondersteuning. De pasvorm zag er mooi uit, de kleurencombinatie zwart met roze oogde lekker vrouwelijk sportief. Mijn borsten volledig ondersteund en beschermd, geen vetrolletjes zichtbaar onder oksel of boven de rugsluiting. De schouderbladen waren vrij en dat voelde toch veel beweeglijker aan dan met reguliere bandjes. Toen ik mijn loopshirt aantrok, tekende mijn beha ook niet af door de stof.

Maar genoeg statische bevindingen, wat kan ik je over de dynamische test vertellen. Het lopen mèt dus!

 • Mijn hartslagmeter bleef goed zitten onder de gordel tijdens het lopen.
 • Diezelfde stofgordel bood voldoende steun, zat strak genoeg zonder te irriteren.
 • Mijn borsten zaten stevig in het harnas, waarmee ik bedoel dat ze goed beschermd zaten tegen de loopschokken. Het leek alsof ze niet bewogen.
 • Dankzij de sportrug had ik meer bewegingsvrijheid. Ook geen strakke of afvallende schouderbandjes meer, zalig.
 • De beha voelde nadien een beetje klam aan maar droogde vrij snel terug op. Tijdens het lopen voelden de cups op geen enkel moment nat aan, de gaatjes zorgden voor voldoende ventilatie.

  Wat maakt een goede sportbeha + review Sportance Comfort Beha
  Beha binnenstebuiten: de verluchtingsgaatjes zorgen voor ventilatie.
 • Het uittrekken ging bijzonder vlot. Ik heb een aantal sporttops met ingebouwde beha en sportrug. Als ik die na het lopen wil afdoen, is dat een buig -en bochtenwerk van jewelste door het vele zweten. Het materiaal van deze beha (polyamide/elastaan) zorgt dat transpiratie snel opgenomen en afgevoerd wordt. Een: je eindigt niet met een kleffe beha, twee: uittrekken gaat makkelijker.

MIJN MENING:

Vooraf dacht ik dat die voorgevormde cups me gingen storen tijdens het sporten, maar dat viel heel goed mee. De eerste keer voelt anders aan maar dat went snel. Ze bieden me momenteel extra warmte bij vriestemperaturen en in de zomer komt er nog een extra voordeel tot zijn recht. Diezelfde zachte vulling camoufleert harde tepels. Niet onbelangrijk als we binnenkort lichtere stofjes aantrekken!

 De Sportance Comfort mag absoluut in mijn sportkleerkast blijven hangen!

TIP: Bij aankoop van eender welke beha blijkt passen toch belangrijk. Ik koos online voor een maat die te klein bleek. In het pashokje bleek een grotere maat geschikter.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Walkie Talkie en Decathlon Belgium.

3 reacties

 1. Die is mooi! Ik draag ook de sportbh’s van de Decathlon, zelfs s ik niet sport 😀 Maar dan die zonder de voorgevormde cups. Ik heb van nature van die platgedrukte mandarijnen (A cup’ke) 😀
  Kan me voorstellen dat als je een grotere cup dan mij hebt deze heel comfortabel zit!

  1. Het proberen waard bij je volgend bezoekje. Ze zijn heel mooi aan. Ook voor yogasessies, dan hoef je bij warm weer zelfs geen shirtje aan. Start vanaf 85A.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: