BLOG Lopen MOMS RUN THE CITY

MOMS RUN THE CITY #14 | MYRIAM MINNE

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Alweer een #momSrunthecity in Gent? ABSOLUUT. Op verzoek van en uit pure nostalgie voor IRUN LADY. Zo kan ik haar het best omschrijven. Haar loopverhaal is ongelooflijk! Van stijve hark (haar eigen woorden) met een late looproeping tot globetrottende ultraloopster. Oh ja, daarnaast werkt ze fulltime, kookt ze de pannen van het dak uit de keuken en blogt ze recepten sneller dan je HAP EN TAP kan zeggen. Een en al passie en doorzetting is ze. Meet Myriam Minne.

Helemaal onderaan vind je de Runkeeperlink. Scrollen maar!

Myriam Minne (51j)

 • Geboren in Tielt, woont in Lochristi.
 • 20 jaar gelukkig getrouwd.
 • Heeft 2 kinderen: een zoon (19j) en dochter (28j).
 • Werkt als Community Manager bij Wax Interactive, een digital agency. Beheert de facebookpagina’s van o.a. Tissot, Elvea, Maggi, Vandemoortele Professional, …

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

 • Leuke weetjes:
  – Myriam liep 5 World Marathon Majors (Boston, London, Berlijn, Chicago en New York). Recent werd er een nieuwe major aan het lijstje toegevoegd nl. Tokyo. Die wil ze absoluut ook nog op haar palmares zetten.
  – Ze haalde haar koksdiploma maar blijft zich bijscholen.
  – Haar passie voor lekker eten en koken deelt ze sinds 2012 met de wereld. Op haar succesvolle blog Hap en Tap deelt ze 3 recepten per week en reviewt ze o.a. over kookboeken, restaurants en culinaire events .
  – Voetbal gaat echter boven alles! Ze is hardcore fan van Club Brugge en gaat naar alle matchen. No sweat, no glory!
#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan
Afspraak aan de Topsporthal, sportiever kan niet! Kunstwerk van MaRf “Ode aan de Loper”

Hoe verloopt de route en waarom koos je die? Eerst een rondje Blaarmeersen, gevolgd door een rondje langs de Watersportbaan. Normaal zou ik een route in de buurt gekozen hebben die veel mooier is, de 3 Leien genaamd, maar die is net iets te lang: 12km. De route die we vandaag lopen heb ik in het verleden wel 100 keer gelopen, vooral toen ik aan het trainen was voor  de Between 2 Oceans ultramarathon (56km!) in Zuid-Afrika. Ik werkte toen in de buurt en de Watersportbaan was een makkelijke oplossing om mijn kilometers te malen. Deze route is dus een en al nostalgie voor mij.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Wanneer ben je beginnen lopen? In 2005 – op mijn 40e– ben ik gestart met een Start 2 Run groepssessie in Lochristi. Twee keer per week liep ik onder begeleiding en 1 keer zonder. Daar leerde ik 2 dames kennen die in mijn buurt woonden en die net als ik geen niveau hadden. Na de ‘diplomauitreiking’ ben ik met hen blijven lopen. Na 1 jaar liep ik alle grote cityruns (Oostende, Gent, Brugge, Ten Miles, 20 km van Brussel,…) en na 2 jaar liep ik mijn eerste marathon.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan
Morning glory! #nofilter

Wat betekent lopen voor jou? Hoewel ik marketing manager was van een fitnessketen sportte ik totaal niet! Ik werd 40 en begon voorzichtig met Start to Run. Ik noem het mijn gezonde midlife crisis, die echter blijft duren. (lacht)

Sportieve genen heb je dus niet? Helemààl niet. Mijn ouders sportten niet, mijn broer sportte niet. En ik zelf ook niet, hoewel ik dus wel in de fitnesssector werkte. Practice what you preach was niet aan mij besteed. In mijn jeugd was ik echt een stijve hark, de turn -en zwemles was niet aan mij besteed. Als ik er kon onderuit muizen, twijfelde ik niet.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

En dan start je ‘laat’ met sporten EN loop je na 2 jaar al je eerste marathon, die van New York! Dat moet je uitleggen. Dat heb ik aan mijn man te danken. Hij geloofde rotsvast dat ik dat kon. Via hem ben ik lid geworden van de M.M.C., de Managers Marathon Club. Met die club nam ik deel in New York. Dat beviel me zo goed dat ik definitief de smaak te pakken had. Over een periode van 5 jaar liep ik o.a. Berlijn, Boston, London, Firenze, Jeruzalem, Reims en Chicago.
Naast het lopen is het sociaal bindende aspect zo mooi. De band die je onderling smeedt wanneer je samen traint en toeleeft naar de marathon is uniek en onbeschrijfelijk. M.M.C is meer dan een loopclub voor mij, ondertussen ben ik zelf al enkele jaren bestuurslid.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Welke marathons blijven je het meeste bij? New York omdat ze zonder twijfel de mooiste is. Jeruzalem liet een sterke indruk na: het prachtige oude gedeelte, de aanwezigheid van gewapende soldaten, de geschiedenis, … En ondanks de hevige regen blijven de gedeelde euforie en tranen met mijn loopvriendin net na het uitlopen van de ultramarathon in Zuid-Afrika (2012) me voor altijd bij.

Loop je het liefst alleen of in groep? ? Liefst met twee, ofwel met één van mijn loopvriendinnen, ofwel met mijn dochter. In een groep voel ik me te opgejaagd als trage loopster. Ik moet kunnen babbelen.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Neem je dit jaar deel aan een wedstrijd? Ja. Een loopwedstrijd is een manier om gemotiveerd te blijven. Een loopdoel hebben zorgt ervoor dat ik ook bij rotweer mijn loopplunje aantrek. In mei ga ik de 20km door Brussel lopen en in het najaar de ½ van de Great Bruges Marathon. Als hevige supporter van Club Brugge is deze nieuwe wedstrijd op de loopkalender een must voor mij. Ik zie me al met mijn truitje van FCB door de straten van Brugge lopen. Hopelijk zijn we terug kampioen! (glundert) Ik hou van grotere loopevents. Meestal beter in organisatie en er zijn altijd nog een pak deelnemers trager dan mij. (knipoogt) Kleine wedstrijden mijd ik als de pest.  Zo liep ik ooit de halve marathon van Kortemark. Niets dan snelle lopers daar. Ik liep er heel het parcours met het scooterke van de rode lantaarn achter mij…
Brussel en Brugge dienen dit jaar als ‘opwarming’ om in februari 2018 terug een marathon te lopen, die van Tokyo. De 6de en ontbrekende Major op mijn lijstje, si Dieu le veut!

img_0383

Ooit al last gehad van een loopdipje of blessure? Loopdipjes: neen. Blessures: constant. Ik ben 2 keer geopereerd aan mijn knie, heb 6 maand stilgelegen met een voetblessure, een hernia… Toen ik de 5 major marathons wilde lopen, sukkelde ik van de ene kwetsuur in de andere. Om dat doel te halen, vocht ik telkens terug.  Hoewel ik pas op late leeftijd ben beginnen sporten, en dus in principe niet versleten kan zijn, kamp ik telkens opnieuw met kwetsuren. Vooral nadat ik ben overgeschakeld op het lopen van marathons. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om marathons te lopen, maar de kick aan de finish is zo verslavend…

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Let je op je voeding? Neen. Helemaal niet. Behalve in de laatste week voor de marathon. Dan volg ik het Scandinavisch dieet. Dat betekent dat ik van de maandag tot en met de woensdag totaal geen koolhydraten eet. Dus 3 dagen geen brood, pasta, rijst, aardappelen,… Daarna, vanaf de donderdag begint het ‘stapelen’. That’s the fun part! Volle bak pannenkoeken, pasta,… ‘boefen’. Zalig!
Wanneer ik lange duurlopen doe met M.M.C., eet ik tijdens de training wel bananen, rozijnen en peperkoek, maar dat is enkel omdat die bij de bevoorrading liggen.
Anders zweer ik bij het principe: ik loop niet om te zweten, maar om alles te kunnen eten. (lacht uitbundig)

Er schuilt een Bourgondiër in Myriam, haar kookblog Hap en Tap is het ultieme bewijs! 

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Luister je naar muziek als je gaat lopen? Ja, als ik alleen ga lopen. Anders niet.
Dit zijn mijn favorieten:

 • Don’t stop me now – Queen.
 • Born to run – Bruce Springsteen.
 • Red light spells danger – Billy Ocean.
 • Sweet Caroline – Neil Diamond.
 • Sex on fire – Kings of Leon.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Gebruik je bepaalde gadgets of apps? Ik heb eigenlijk maar 1 gadget en dat is mijn Garmin Forerunner. Die houdt alles bij: gelopen afstand, hartslag, verbrande calorieën, tempo,… Mijn smartphone heb ik ook altijd bij, maar  enkel voor noodgevallen en eventueel om naar muziek te luisteren, als ik alleen loop. Thuis zet ik alles in een ouderwetse Xcell die ik jaarlijks download van de website van de gavertrimmers.be. Zo zie ik meteen ook hoeveel kilometers ik gelopen heb met mijn loopschoenen.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Heb je een voorkeurmerk voor schoenen en kledij ? Ik loop al sinds jaar en dag met New Balance. Een keer ben ik overgeschakeld op Asics, maar dat was me niet goed bevallen. Voor loopkledij vind ik Nike wel cool.

Wat is je favoriete afstand en waarom? 8 km. Dan heb je al een mooie training gedaan en ben je toch niet teveel tijd kwijt. Niet zoals bij het fietsen. Als je een uurtje gefietst hebt, heb je niks gedaan. Dat is het grote voordeel aan lopen.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Hoe combineer je je werk, je gezinsleven en het lopen?
Mijn kinderen zijn het huis uit, dat speelt in mijn voordeel. Allez, mijn zoon nog niet, maar die heeft een vriendinnetje en spendeert meer tijd bij haar dan thuis. Bovendien ben ik enorm gepland en gedisciplineerd. Wanneer ik een trainingsschema krijg, dan plan ik zoveel mogelijk vaste dagen voor het lopen in mijn digitale agenda in. Soms moet ik schuiven en puzzelen, want je moet weten dat ik niet alleen voltijds werk, maar ook nog kookles volg, 4 keer per week blog, uitgenodigd word voor blogevents, … Een bezige bij, zeker? Ik zit nooit in mijn luie zetel en TV is niet aan mij besteed. ’s Avonds om 22 uur zijn mijn batterijtjes wel plat.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan
Back where we began! Ode aan loopster Myriam!


Staat er nog iets op de ‘loopbucketlist’? De marathon van Tokyo met stip. En ooit misschien, als ik niet weer in één of andere kwetsuur sukkel, de Big Five marathon in Zuid-Afrika. Die wordt gelopen in een wildpark tussen de 5 grootste wilde dieren. Nu moet je weten dat ik al schrik heb van een loslopende hond… 😉

Welke gouden tip(s) geef je nog mee? Stel een doel en leef ernaar toe. Spreek af met loopvriend(inn)en die hetzelfde tempo lopen. Doe dat bij voorkeur op vaste dagen.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

HOTSPOT : PATYNTJE

Gordunakaai 91 , Gent

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Na ons loopje fristen we ons op in de Topsporthal en reden we naar Brasserie Patyntje. Een charmante brasserie aan de Leie met moderne twist en voortreffelijke keuken. De Belgische klassiekers maar ook sushi en sashimi op de kaart. De Standaard Magazine prees de zaak voor hun vol-au-vent van Mechelse koekoek, steak tartare en garnaalkroketten. Wij voegen hier nog graag hun Vlaamse stoverij met Westmalle en overheerlijke huisgemaakte appelmoes als aanrader toe.
Van loopavonturen tot parate blogweetjes, Myriam vertelde het me graag met een glaasje cava dabei! Het is pas bij het afsluitende koffietje dat haar grote liefde voor voetbal en Brugge me extra opviel. Geen marathon of blogdeadline die haar vaste tribuneafspraak met de Club kan dwarsbomen.

#momSrunthecity loopje met foodblogster Myriam Minne van Hap en Tap in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan

Dankzij Myriam durf ik geloven dat ik me ooit wel zal wagen aan de marathon. Bedankt, Myriam, om mij aan te steken en goesting te geven! Ik kijk al uit naar onze loopdate in Oostende met alle culinaire geneugtes erbij.

Voor wie de route in Gent wil lopen:

#momSrunthecity loopje in Gent rond de Blaarmeersen en de Watersportbaan
CHECK DE ROUTE via https://runkeeper.com/user/MOMRUNSTHECITY/route/4536399

Sportief Gent
Starten deden we aan de Topsporthal Vlaanderen. Geen betere plek voor een sportieve ontmoeting. We combineerden de Blaarmeersen en de Watersportbaan. Het aantal lopers dat ons pad kruiste, was niet bij te houden.

4 reacties

 1. Zag er gezellig uit! 🙂

  Die marathon … dat lijkt me toch nog heel ver weg. En dat gevoel om als laatste te lopen bij kleine wedstrijden, dat ken ik. 😉 Meestal vind ik dat niet erg … maar soms, enfin … Ik zou heel graag de 10 miles meelopen dit jaar. Wie weet?!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: