EUROPA LIFESTYLE

FUERTEVENTURA | ORIGINEEL en ECOFRIENDLY SHOPPEN

In het Noorden van Fuerteventura vind je leuke en originele shops uitgebaat door creatieve locals met een ecovriendelijk en duurzaam aanbod.

Vertrek jij binnenkort naar Fuerteventura? En ben je toevallig in het Noorden rond Corralejo? Dan heb ik enkele unieke winkeltjes voor jou klaar om op je lijstje te zetten. Origineel en gemaakt door lokale, creatieve entrepreneurs. Souvenirs waar je achteraf nog echt wat aan hebt!

° CORRALEJO

STANDARD

Alternatieve skate-en surfwinkel voor hippe papa’s en stoere jongens. Je vindt er T-Shirts en rugzakken, buttons en coffeemugs, hoodies en snapbacks met een edgy kantje.

Alternatieve skatesurfwinkel Standard in Corralejo, Fuerteventura. Voor wie origineel en lokaal wil shoppen op dit Canarisch eiland.

Van ankers, doodshoofden, mannen met baarden en tattoos tot coole minibusjes en surfende Darth Vaders. Coolio!
Adres:  Av. del Carmen, 1, Corralejo
Facebook: Standard Shop

MOJO – ART SHOP

Loop voorbij de Zara’s, Fundgrübes, etc. in Corralejo’s drukke winkelstraat en laat je verleiden door Erika Castilla’s speelse aanbod. Je vindt er items met prachtig eigen grafisch werk (slippers, handdoeken, papierwaren, koffiekoppen, posters, …). Maar ook handgemaakte hebbedingetjes van lokale creatievelingen. Schattige vilten Aloë Vera poppetjes, sieraden met schelpen, kaarsenhouders en de schattigste gehaakte vogeltjes en flamingo’s van Bere Handmade. Deze shop bevat enkel items made in Fuerteventura!

Mojo shop in Corralejo, Fuerteventura. Sandaaltjes, hip grafisch werk van Erika Castilla, gehaakte flamingo's. Voor wie origineel en lokaal wil shoppen op dit Canarisch eiland.
Erika Castilla zie je in het midden bij één van haar ontwerpen.

Adres: Av. Nuestra Senora del Carmen, 46, Corralejo
Facebook: Mojo Art Shop

° LAJARES

CLEAN OCEAN PROJECT

In Lajares vind je een shop met de merchandise van deze niet-gouvernementele organisatie. Clean Ocean Project is opgericht in 2000 om de oceanen, golven en stranden te beschermen. De aangespoelde Belg Wim Geirnaert was het beu om te zien hoe vuil de stranden er in het Noorden van Fuerte bij lagen. Met een groep vrienden organiseerde hij een grote opruiming en het startschot voor het project was gegeven.

Clean Ocean project in Lajares, Fuerteventura. Ecologische T-shirts en hoodies. Voor wie origineel en lokaal wil shoppen op dit Canarisch eiland.

Of de merchandise effectief dient ter ondersteuning laat ik in het midden. Maar alles wat je vindt in de winkel is gemaakt van organisch katoen en gerecycleerde materialen. Verder is de filosofie om iedereen te stimuleren actie te ondernemen en voor een proper strand te ijveren, meer dan gloeiend actueel. Overal duiken burgerinitiatieven op om zelf iets te doen aan het aangespoelde of achtergelaten vuil op het strand.
Ook bij ons kan je je trouwens aansluiten bij een dergelijke beweging: de Proper Strand Lopers. Zij zetten aan om bij elk bezoekje aan het strand, wat je kan aan afval op te ruimen en anderen aanzetten hetzelfde te doen door een foto van je buit in de groep op Facebook te plaatsen.
Adres: Av. Fuerteventura, Lajares
Facebook: Clean Ocean Project

STITCHRAFT & GUSTY

Gusty is ontstaan uit de vereende krachten van 3 gelijkgestemde groene zielen die elkaar vonden in Fuerteventura: Claudia (CH), Gereon (GER) en Belg Thijs. Oorspronkelijk herstelden ze windsurfzeilen en kites onder de naam Stitchcraft. In het atelier in Lajares groeide het idee om de ‘verloren’ stukken niet zomaar weg te gooien maar te recycleren tot handige gebruiksvoorwerpen.

Gusty staat voor gerecycleerde kites die een tweede leven krijgen/ Van toilettassen tot buitenmeubilair. Voor wie origineel en lokaal wil shoppen in Fuerteventura.

De kleurrijke stoffen worden er in combinatie met ander waterbestendig materiaal herwerkt tot funky (reis)tassen en portefeuilles. Daarbovenop ontwerpen ze ook zitzakken en kussens voor buiten. Dat heb je met bootmateriaal: superstevig, het gaat een heel eind mee en het mag al eens goed nat worden. Elk afgeleverd product is ‘one of a kind’ en gemaakt vanuit een ecologisch en duurzaam standpunt. In de shop vind je ook nog gehaakte kindermutsen en kledij van biokatoen.
Adres: C/Coronel Gonzalez del Hierro 29d, Lajares
Facebook: Gusty

MERCADO ARTESANAL

Elke zaterdag kan je in Lajares van 10-14H terecht voor een artisanale markt op het dorpspleintje. Locals troepen er samen om hun handgemaakte spullen aan de man te brengen. Wij kochten er gestikte T-shirts voor petekind en zoonlief.

Op de artisanale markt in Lajares AMA ontdekt die van drijfhout en stenen op het strand de mooiste kunstwerkjes maakt voor de kinderkamer. Mijn zoon pikte er de krab uit.
Instagram: AMA

Maar we zijn vooral enthousiast over wat AMA doet. Een jonge gast die met stukjes drijfhout en gevonden stenen op het strand de leukste kunstwerkjes maakt voor in de kinderkamer. Onze keuze was snel gemaakt. Timon doopte hem om tot ‘Krabbie’ en kreeg een speciaal plaatsje in zijn kamer.
PS: Deze markt vind je op zondag ook in Corralejo.
Adres: elke zaterdag bij mooi weer, Calle Principal -Main square Lajares
EN
elke zondag, Calle Hibisco 1, Corralejo – El Campanario shopping 

Hou jij ook zo van originele vondsten op vakantie? Ik vind het vooral leuk om te praten met de mensen die achter het product staan. Dat maakt dat ene souvenir net dat extra speciaal.

Koffietas van de Spaanse Erika Castilla. Er staat een slapend zeemeerminnetje met bob coiffure in een kopje gevuld met water op.
-There’s a mermaid in my coffee –

Zoals deze coffee mug van Erika Castilla, doet me terugdenken aan haar enthousiasme toen ik haar de ene vraag na de andere stelde over haar bijzondere winkeltje. En bij mijn koffiemoment  mijmer ik dan terug naar die mooie vakantie op Fuerteventura.

En heb jij ook zo’n item dat jouw flashbackt naar een mooie reis?

 

Pics/ Text © Mom Runs The City

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: